Elvira: 031 Elefántház

Március 14-én lép életbe az a minisztériumi rendelet, amely 195 épületet/területet nyilvánít műemlékké, a műemléki értékek elvesztése miatt nyolc ingatlan védettségét pedig törli, írja az Építészfórum. Ami Budapestet illeti, a listán szerepel "a Kodály körönd két bérháza, az Állatkert (hogy hogy nem volt még védett???), az egykori Postapalota a Krisztina körúton, a Hold utcai és a Hunyadi téri vásárcsarnok, a MUOSZ kiürített székháza az Andrássy úton, valamint számos VI. és VII. kerületi lakóház, melyek többsége az elmúlt két évben már ideiglenes védettséget élvezett, korábban azonban bontásukat tervezték." A VIII. kerületi Tisztviselőtelepet műemléki jelentőségű területté nyilvánították. A töröltek között elromosodott népi építészeti alkotások és brutálisan felújított darabok vannak (pl. az érsekvadkerti klasszicista intézői lak és egy sümegi lakóházsor). A teljes lista word doksiban letölthető innen.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest városkép műemlék

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr63991137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 8ker 2009.03.09. 16:29:31

MűemlékekMint ahogy arról kedvenc várossal foglalkozó blogunk beszámolt,195 új műemlék épület/terület  "született" az oktatási és kulturális miniszter rendeletére. Ezek közül a kerületünkben a következők:   62.    …

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.03.09. 23:04:54

A listát végignézve tulajdonképpen szinte az összesnek régen rajta kellett volna lennie. Pécsi vasútállomás, soproni színház, Győr-Gyárváros. Hogy lehet, hogy ezek eddig nem voltak védettek?
süti beállítások módosítása