Budapesten

Máshol

+tipp Sadia. Kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr58956312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.02.21. 17:21:05

nnna a Germania terveit taglaló cikkért ezer köszönet, csomó képet még nem láttam.
az utolsó képen ( lh6.ggpht.com/_hVOW2U7K4-M/SZuse6HXiQI/AAAAAAAA6U0/TQ7SYwIVkcc/s640/eyuerff.jpg ) bukik le az egész, hogy mennyire értelmetlen náci és kommunista "építészetről", mint műv. stílusokról beszélni. egyébként sztálinnak is remek tervei voltak az ők Szovejetek Palotájával, ami alapból magasabb lett volna az empire state buildingnél, de a tetejére a bizt. kedvéért rárakott volna egy a new yorki szabadság szobornál nagyon lenin szobrot. ami sokak szerint nem is látszott volna, olyan magasan lett volna.

a hvg könyve nagyon jó a témában: épületkomplexus

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.02.21. 22:23:59

nekem a kedvencem a náci városból a kupola, amelyet akkorára terveztek, hogy helyi záporok (!) is kialakulhattak volna benne. amúgy tényleg megdöbbentő mennyire hasonló a náci-komcsi építészet

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.02.22. 12:29:09

Szuper!

A Margitsziget bármilyen fejlesztésének nagyon örülök, mégis csak a mi "central parkunk". Remélem, nem kerülnek a tervek süllyesztőbe.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.22. 15:46:21

@solaitid:
Mármint hogy te ütköztetted többszörösen :)
Szerintem jópofa lenne egy gyalogos-kerékpáros híd pestről a szigetre. A Dráva utca úgyis kvázi középen fut bele. És ezt aztán tényleg meg lehetne csináltatni magántőkéből. Hídért reklámfelület, vagy hídért vendéglátóhelyengedély, vagy hídért kerékpáros iparengedély, vagy akármi.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.23. 08:46:00

Jól magadra rántottad a topikközösséget. De izgalmasan alakult végülis a vita.
süti beállítások módosítása