"Több éves előkészítő munka után idén február-márciusban indulhat el Budapest IV. kerületében az a beruházás, melynek eredményeként jövő nyárra egy sportuszoda és egy négycsillagos, százszobás hotel épül fel." - írja a Napi Gazdaság. "A sportuszodában két, LEN- és FINA-szabványnak megfelelő versenymedence (egy 25x50 m-es és egy 20x33 m-es), egy tanmedence, egy meleg vizes kismedence (azaz brűgölő), torna- és konditerem, szaunák- és masszázshelyiségek lesznek, de helyet kap egy sportrehabilitációs részleg is."

A fő bevételt persze nem ez, hanem a hozzácsapott ötemeletes, négycsillagos szálloda hozza majd. Újpest egyébként nagyon belehúzott az utóbbi időben, ami az uszodákat illeti (főleg ahhoz képest, hogy maga az Újpesti Uszoda zárva van jó ideje), hiszen decemberben nyílt meg az Aquaworld. Ráadásul a szomszédos kerületekben (Újlipótvárosban és Újpalotán) is vannak kósza hírek hasonló fejlesztésekről.

 

A télen is látogatható budapesti uszodák listája itt olvasható.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest uszoda látványterv iv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr83936314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fender · http://firka.blog.hu/ 2009.02.11. 12:15:56

wow, kósza hírek a szomszédos kerületekből? Újpest tényleg belehúzott! :P
süti beállítások módosítása