Gaborrob: IMG 3131

Vagy két hete írta meg az Urbanista, hogy "karácsonyi ajándékként", az ünnepek alatt új óriásplakátok kerültek ki Pasaréten, a bauhaus mintatelep közvetlen közelébe - vagyis műemléki környezetben. A kommentezők közt szerencsésen egymásra találtak a lakóhelyükért aggódó lakosok. Vizuális védekező (vagyis Kiss Dezső) csapata például már ettől függetlenül is akcióba kezdett:

Pasarétvédők egy csoportja megelégelte az óriásplakát vírus terjedését és aláírásgyűjtésbe kezdett. 10 nap alatt 100nál több aláírást gyüjtöttünk és nem hagyjuk abba.

Felvettük a kapcsolatot a képviselőkkel. A harmincból ha nyolcan válaszoltak, a többi leszarta és még válaszra sem méltatott. A tegnapi képviselőtestületi ülésen az egyik képviselő felszólalt és kérte a polgármestert, hogy válaszoljon a kerületi reklámrendelet néhány pontjára. Ezzel hivatalosan is elindult a harc.

Minden óriásplakát ellen lakossági beadványt kell beadni és megtámadni konkrétan a helyet és a táblát. Ilyet is beadtunk, több kellene. Egy másik képviselő egyeztetést kezdeményezett. Állítólag ott lesz az ominózus reklámgazda is. Eljöttök? Mi elmegyünk

pasarétvédők. 

 Nem tétlenkedett az akció elindítója, Rocky sem:

Azóta én is kaptam egy hivatalos levelet Nagy Péter vezető-főtanácsos irodavezető úrtól, Dr. Szalay Tibor jegyző megbízásából, amelyben azt írják, hogy a szabályozási terv szerint lettek kihelyezve a táblák és ezt fogadjam el válaszként... Hát nem fogom!

Sok olyan buta KSZT volt már amit sikerrel meg lehetett támadni...

Úgy tűnik nem is fölöslegesen, mert a legutóbbi komments szerint:

Csak annyit: ma reggelre eltűnt 3 óriásplakát a Pasaréti út és a Hidász utca sarkáról. Ezt az első győzelemnek tekintjük.

Pasarétvédők

Hogy az önkormányzat, a reklámfelületek tulajdonosa vagy valami bauhausgerillák tűntették-e el a plakáthelyeket azt egyelőre nem tudni. Amint van újabb fejlemény, jelentkezünk! (Titokban persze bízunk benne, hogy az Urbanista is hozzájárulhatott Rockyék és Vizuális védekezőék sikeréhez.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest akció városkép óriásplakát bauhaus pasarét napraforgó utca ii. ker pasaréti út

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr56899445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c bootcamp london 2019.01.25. 03:46:36

Baal veer ka natak - putzacehel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.24. 14:10:56

30-ból 8 válaszolt! Már ez is siker - sajnos.
További kitartást a harchoz!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.24. 18:37:11

A legfrissebb Budai Polgárban épp van egy cikk az illegál plakátokról. Érdekesmód a Pasaréti útiakról egy szó sincs benne... Csak a nagy általános öntömjént nyomják.
Mondjuk a BP évtizede egy rakás fos! És mindezt havi nettó 500 ezerért csinálják Tóth Ildikóék. Sőt ehhez már ügyvezető igazgató is kell Balaton Balázs személyében. Gondolom újabb többszázezerért. Miközben a honlap - és annak fóruma - is haldoklik.

Rocky 2009.01.24. 22:51:39

Írtam egy pár dolgot a régi bejegyzéshez!

Holnap szép nap az aláírásgyűjtéshez!

Apropó! Biztosan hiteles és el fogják fogadni abban a formában ahogy gyűjtjük?

Lámpaoltó 2009.01.25. 19:34:26

festékszórót nekik :D

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.01.25. 21:46:41

zajvédő falat a pasaréti útra!:D

vizuális védekező 2009.01.26. 15:36:06

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy MÉG 48 óriásplakát van a Pasaréti úton. A Hidász utca Pasaréti út sarkára én tettem bejelentést és szerintem a kerületi Reklámgazda vitte el az állványokat, talán az önkormányzat közbenjárására. Nem tudom mert a beadványomra még nem kaptam hivatalos választ.
Szerintem az Urbanista sokat segített az ügynek és segít folyamatosan azzal, hogy napirenden tartja a témát.

Pasarétvédők
Lakossági Kontroll Csoport

vizuális védekező 2009.01.27. 10:05:20

@városjáró:

Tisztelt Városjáró!

Kérdezem, mi a helyzet a Budapesti Városvédő Egyesület II. kerületi csoportjával? Kapok erről egy kis felvilágosítást, tájékoztatást?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.27. 14:04:21

Tisztelt Vizuális Védekező (ViVéd)!

Jómagam csak szimpatizánsa vagyok egyelőre az alakuló csoportnak, de épp délelőtt érkezett tőlük egy megerősítő emil:
"A II. kerületi csoport alakuló ülést tart január 29-én csütörtökön, du 16 órakor a BVE irodájában (V. Kossuth Lajos u. 14-16.) Szeretettel várjuk!
"

vizuális védekező 2009.01.29. 12:38:22

Szomorúan közlöm, hogy a plakátok visszakerültek.(1 kivételével)
Ezzel 50-re emelkedett az ilyen vagy olyan módon kikerült óriásplakátok száma a Pasaréti úton. Ennyit az Önkormányzatról, a képviselőinkről, a Reklámgazdáról és a mai magyar valóságról.
Marad az aláírások gyűjtése és a nyilvánosság. Rockyéknak is sok sikert kívánunk a tiltakozáshoz.

Üdv. KD pv.

Lámpaoltó 2009.01.29. 23:17:11

@vizuális védekező: Pasaréten nem lehet baltát kapni a boltban?

vizuális védekező 2009.01.30. 02:29:11

@Lámpaoltó: Azt nem tudom van-e balta bolt pasaréten de szemüveg bolt biztosan. Remek ötletet adtál! Vásárolunk egy pár szemüveget és elküldjük az Önkormányzat felelőseinek. Hátha meglátják amit kellene látniuk. Esetleg egy baltát is ajándékozhatunk nekik, bár ezek nem fából vannak. Kösz az ötletet!
süti beállítások módosítása