Szervita téri parkolóház031 by tituspatentÚjabb kedvenc ingatlanhirdetési portálunk van, ahol a legkülönbözőbb és legtutibb lakásokat, telkeket, nyaralókat és irodaházakat találja az ember: ez a Magyar Telekom! A honlapot Ákos, a Reakció szerzője ajánlotta figyelmünkbe, hogy aszongya "eladó a csúnya Telekom-ház a Szervita téren". Tényleg az a legnagyobb durranás a kínálatban, bár annyi minden más is van, mintha nem is telekommunikációs, hanem telekkommunikációs cég lenne (bruhaha).

Árakkal sajnos nem szolgálhatok, mert azokat csak személyigazolvány-szám megadása után árulják el, ahhoz meg nem nagyon volt kedvem. Mindegyik ingatlanhoz több oldalas PDF-leírás tartozik, érdemes bele-bele kukkantani némelyikbe a mintegy százas kínálatból. A felhozatalban mindenféle műszaki létesítmények - központok, telephelyek és aranyos kis bódék - dominálnak, de van telek, panellakás, nyaraló, társasházi és klasszikus belvárosi bérházban elhelyezkedő lakás is.

Akik az ingatlanosok hirdetéseiben túlbúrjánzó szépítő jelzőkhőz szoktak, azok egész biztos meg fognak lepődni korrektek a leírásokon. Pedig ez lenne a természetes, hiszen a saját és az ügyfél idejét is kíméli vele a cég. (Ez például a budaörsi telephelyükről szól)

Az ingatlan értékét befolyásoló legfontosabb tényezőket az alábbiakban foglaljuk össze. Szürkezónás ipari ingatlanból túlkínálat van. Az ingatlanon lévő épületek és építmények méretben, kapacitásban és főleg funkcióban nem felelnek meg a befektetők elvárásainak. Mint fejlesztésre alkalmas terület jelenleg kereskedelmi, szolgáltató gazdasági övezetbe tartozik, de
szabályozási terv még nincs. Információink szerint a helyi építő hatóság a vegyes beépítéstől (lakó/kereskedelmi) elzárkózik, kifejezetten kereskedelmi célú beruházást (üzletközpont, nagyáruház) szeretne a vizsgált területen.

Különösen érdekes mindezt mondjuk egy társasházi lakásnál olvasni (amely egyébként az adventi kalendáriumáról híres Napfény utcában van). Itt is 4 oldalas (!) PDF-leírás, helytörténettel, környékismertetővel és a konyhában található beázásnyom megemlítéséig.

Ugyanilyen részletes ismertető tartozik a Szervita téri telefonközponthoz és irodaházhoz is. Az 1976-ban épült vasbeton monstrumrumról leírtakkal kapcsolatban az egyszerű földi halandókat a következő néhány sor foghatja meg a négyoldalas ismertetőből:

- az árkád és az udvar közhasználat céljára átadandó területként kötelezően megtartandó,
- műemléki környezetben helyezkedik el a telek, helyi épületegyüttes (utcaképi) védettséget élvez.
A területre új szabályozási terv elfogadása várható, pontos információnk azonban nincs róla.

Szervita by darszonNe feledjük el, hogy a szemben levő épületből épp most költözik ki a KÉK, hogy az Orco elkezdhesse felhúzni Hadid izéjét. Vagyis egyrészt föl fog értékelődni a terület (bár azért most se túl gyakori ekkora építési telek a Belváros közepén), másrészt meg nincs az az épeszű befektető, aki ezt ilyen formában meghagyná. Tehát alaposan meg fog változni a Szervita tér képe! (Személy szerint az aljában működő palacsintázót sajnálni fogom.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés lakás magyar telekom belváros budaörs telek irodaház szervita tér v. ker ix. ker napfény utca józsef attila-lakótelep

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr93890536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cricket 2009.01.20. 15:37:03

Nagyit én is sajnálni fogom. :(

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.21. 09:31:32

Szerintem ne sajnáld azt a palacsintázót! :]

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.21. 09:35:25

(Amúgy meg a Szervita tér Budapest egyik legszerethetőbb tere, főleg, ha a nevet is figyelembe vesszük.)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.01.21. 09:46:02

@TuRuL_2k2: ööö tudsz róla valamit? :) a múlt héten is ott ebédeltem

amúgy lehet h a neve miatt szerethető tér, de amúgy szerintem nem nagyon... mármint nem nagyon tér :) pedig baromi érdekes, ahogy körbe van építve mindenfélével. ha egyszer ide is elér a sétálósítás (vagy egy értelmes rendezés), akkor biztos remek hely lesz

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.21. 09:57:33

@~dá~:
Nekem sem a konyhája, sem az atmoszférája nem jön be.

Mármint amiatt szerethető, amilyen lehet. A szabálytalan alakja, a közepén álló szobor...

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.01.21. 12:59:11

nekem le ne bontsák a távbeszélő központot :(

pause 2009.01.23. 01:38:23

ooooIstenem,az elso munkahelyem a paternoszeteres petofisandorutcai epuletben volt:(
süti beállítások módosítása