Eddig leginkább a Fanyűvők ellen tiltakoztak a városbloggerek, most a Kőmorzsolók vannak soron. Nem tudom mi az akadálymentesítés ellentéte - talán az akadályosítás? -, mindenesetre úgy tűnik ez folyik most a VIII. kerület amúgy legpompásabb részén. Az elmúlt napokban két remek blognak is feltűnt, hogy a Szabó Ervin tér kövezete balesetveszélyesen rommá van zúzva.

 

A helyi témákra specializálódott 8ker (régi, megbízható Urbanista-forrás) egy kis visszatekintéssel kezd:

Átalakul a Mikszáth tér és a Krúdy utca - adta hírül a kerület lapja 2004 május 20. száma, címlapon. El is készült, mindenki örömére. A beruházás értéke meghaladta a 100 millió forintot. Nem sokkal előtte - 2002-ben - A Szabó Ervin tér, az Ötpacsirta utca és a Reviczky utca díszburkolataira pedig 380 millió forintot fordítottak.

Utána sokkoló fotók következnek. A Lem tiszteletét zászlajára tűző Belváros blog a maga stílusában kommentálja fényképeit:

Achtung, achtung, balesetveszély,
használjon terepjárót,
gyalogos meghajtás esetén inkább kerülje a környéket.

Ebben a qurva hidegben hasznos a biohő: forralja fel az agyvizét képeink nézegetésével: lássa, h mit műveltek az ön akaratából és pénzéből élősködő városvezetőink (más néven: görény maffiózók).

És aztán itt is egy csomó kép.

Amúgy a Belváros blogra érdemes odafigyelni, mert az utóbbi időben olyan erővel indultak meg, mint a Hétszűnyű Koponyányi Monyó, lassan kását esznek az olvasók hasáról. (Közben megtudtam a titkukat, hogy négyen vannak egy név alatt, na de akkor is.) A napi linkekben még sűrűn fogunk találkozni velük!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest palotanegyed viii. ker díszburkolat krúdy utca mikszáth tér szabó ervin tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr77889743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2009.01.19. 22:12:59

Nem csak az nézz ki borzasztóan, pont felette van egy terasz egyik dísze vas másik oszlop, nem mellesleg az ember ezeket már észre semmi veszi, főleg mikor a vendéglő kiköltözik

A legjobb a vakkerítésajtó! :D

grichie 2009.01.19. 22:40:41

Szerintem ez csakis az aszfaltlobbi műve lehet, vagy a helyszínen járt a rendkívül közkedvelt városi szuperhős: BITUMAN.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.20. 13:18:14

Írjatok zengzetes panaszleveleket a józsefvárosi tahóságnak (akarommmondani hatóságnak)!
www.jozsefvaros.hu/?module=institutes&action=institutes&imname=hivatal#MIDDLE

A fórumuk ugyanis halott. De a helyi MSZP-nek van egy fóruma itt: www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=index Bár ők meg mindig csak továbbpattintják a balhékat, mivel hivatalosan "kisebbségben" vannak.

Editor Bob 2009.01.20. 13:43:51

Én a környéken dolgozom, naponta járok erre. Tavaly decemberben a nagy esőben teljesen felázott a járda, akkor még lötyögtek az egészben lévő négyzet alakú kövek. Mivel azonban valamely agyament megengedi néhány autónak, hogy rámenjen erre a részre (ma reggel egy IFA állt épp rajta), teljesen szétzúzódtak a kilazult kövek. Nem értem, miért nem lehetett a Reviczky utca végébe a behajtani tilos tábla mellé néhány Demszky karót is tenni. Akkor az esetlegesen kilazuló köveket nem zúzná szét semmi.

Vagy pedig ha szükség van arra, hogy néhány autó rámenjen, miért nem csináltak autóállóbb burkolatot?

smalladam 2009.01.20. 16:51:10

ha a helyszínen alaposan megnézitek, két nyomvályúja van. azért tört össze leginkább mert a tér üzleteibe árút szállító teherkocsik mind oda állnak fel. asszem voltak ott demszkikarók is, de azokat már rég kiszedték

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.20. 18:22:12

@smalladam: Persze, mindennek meg van a maga oka. A Király utca sem magától bontódott fel - leszámítva a eleve szarul lerakott fekvőrendőrlapokat. De hát akkor büntessünk, könyörgöm! Térfigyelő van, nem? Közterületfelügyelet van, nem? Hátakkor?!

trewq 2009.01.20. 23:07:22

Rongálás miatt feljelenteni a teherautósokat. Vagy a parkolásgátló oszlopot análisan installálni.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.20. 23:29:53

@városjáró: írtam a Palotanegyed részönkormányzat vezetőjének, a helyi Fidesz vezérnek, aki most az alpolgármester. Ha válaszol, tudni fogjátok - remélem, hamarosan.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.01.21. 09:15:37

@Lesley: OKÉ! Majd összevetjük azzal amit annó a Király utcával kapcsolatban szült ki magából a VII. kerület második embere. (Nincsnek sajnos illúzióim...)
Emléxel még a Rákóczi téri korlátjóslatomra? Másfél hónapja döntötték ki, és máig úgy van... Délutánra megpostolom. Akárcsak a Ferenc krt-i tásrát a Kilián előtt.
Következmények nélküli, szutyok egy város- és kerületvezetés ez. Akárki akármit is hisz, mond, vagy remél.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.02.01. 10:57:20

Én másfél éve minden nap arra megyek el és mindig felhúzom magam rajta. Akkor pattant el bennem a cérna, amikor egy idős néni esett akkorát a köveken, hogy alig bírt felállni. Utána be is telefonáltunk a VIII. kerületi önkormányzat Polgármesteri Hivatalába, persze semmi nem történt.
Persze a törvényszövegbe nem fér bele, de ez szerintem közveszélyokozás.
süti beállítások módosítása