Tiszta elvarázsolt kastély ez a terézvárosi lakás: ha erről nézem, az előszoba ajtó legalább két méter széles, ha arról, akkor csak egy. Ezen a képen függőleges a fal, a másikon viszont durván dől. Na és ez a homorú tükör! Igazából először csak az tűnt fel a hirdetésben, hogy elég nehezen lehet az alsó szint fotóit összeegyeztetni az alaprajzzal. Aztán leesett, hogy nagyon csúnyán torzított képek vannak feltöltve hozzá.

Mindenesetre a nappali nem 24 nm-esnek tűnik, mint amilyen valójában. Ej, ej ez nem szép dolog. De a lakás attól még nem néz ki rosszul a kovácsolt vas és diófa cuccaival. Aki szeretne egy igényes, tetőteraszos, kissé drága Andrássy úti lakást venni, annak ideális választás. (Megjegyzem van a kerületben ennél sokkal jobban túlárazott pecó is, például ez.) Az viszont elég gyanús, hogy a felső szintről + a tetőteraszról egy fotó sem került fel...

Andrássy úton, Oktogonnál eladó frissen, és igényesen kialakított belső 2 szintes, 112 nm alapterületű, 3 szobás, duplakomfortos öröklakás 35 nm-es tetőterasszal, 49,5 MFt-os irányáron. Egyedi elrendezés, minőségi anyagok. Jelenlegi kialakítása szerint az alsó szinten amerikai konyhás nappali, előszoba, wc, kamra, a felső szinten 1 nagy szoba, nagyobb méretű fürdőszoba, + wc (20 nm), 1 óriási nappali. A falak mozgathatóak, tehát a jelenlegi elrendezés több módon változtatható. A már beépített berendezés igényes, jó minőségű anyagokból készült. Pl. kovácsolt vas korlátok, diófa lépcső,stb. A burkolatok választhatóak, igény szerint az új tulajdonos maga alakíthatja ki, vagy a jelenlegi kivitelező készíti el. A lakás elhelyezkedése és kialakítása alapján kivételesen egyedi ajánlat. DÍJMENTES HITELÜGYINTÉZÉST biztosítunk több bank hivatalosan szerződött partnereként.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr62844800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2008.12.28. 12:05:46

A nagylátószögű optika csodákra képes :)

Az ingatlanhirdetések tele vannak semmitmondó, pocsék minőségű fotókkal. A posztban szereplő képeket végignézve viszont kapok egy körülbelüli képet arról hogy milyen a lakás. Legalábbis az alsó szint. Mennyivel jobbak az ilyen fotók, amin látszik is a szoba elrendezése mint például amik ennél a találomra kiválasztott hirdetésnél vannak:

www.ingatlan.com/elado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/X._kerulet/Hungaria_krt./h2949666

gggggg 2008.12.28. 13:08:42

Igen, ez egy szep nagylatoszogu, korrekt (!) egyenes vonalu lekepezessel rendelkezo optika. Valahol szivmelengetonek tartom, hogy szep 1,2, vagy 3 iranypontos perspektivat lehet egy ilyen geppel loni. Kar ezeket savazni.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.12.28. 13:53:18

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Az az optika, ami be tud fogni 140-160 fokot, az ennyit torzít. Van 180 fokos objektív is (halszemoptika), az kör alakú képeket lő, nagyon erősen torzít, azoknak a képeknek mégis néha nagyobb információtartalma van, mint a "szép", arányos, ámde szűk kivágatoknak. Az igazán profi megoldás a 3d modell, egy 2d-s körpanoráma vagy egy 3d-s térpanoráma lenne, de az otthoni eszközökkel nehezen megvalósítható.

RCH 2008.12.28. 13:53:26

Anno, mikor a lakasunkat arultuk, nagylatoszogu objektiv hijjan panoramakeszito programmal illesztettem ossze tobb kepet, hogy ne csak egy apro szeletet mutassunk be a szobabol. Az egyik erdeklodo elegedetten jegyezte meg, hogy "vegre egy lakas, ami ugy nez ki, mint a fotokon!"
Egy honap alatt el is adtuk (igaz, az ara is korrekt volt).
Szoval en is csatlakozom Gery Greyhoundhoz: inkabb a kisse torz, de mindent mutato foto, mint valami dirib-darabka fotocska.

Horizont 2008.12.28. 14:01:55

Mostanában lakáskeresgélés közben sok fotót láttam! Sok mindent nem értek,de azt végképp nem , hogyha elakarom adni a lakásom és fényképet készitek vagy készítettek akkor miért nem lehet minimum összepakolni a lakásban? Mosatlan edény, szétszórt ruhák, szennyes stb.Ilyen embertől nem szívesen vásárol az ember!

bspbsy 2008.12.28. 14:03:16

olyan képeket kellene lőni a lakásokról, ami tér hiányában - nem tudsz kihátrálni a falon ugyanis - csak értékelhetetlen darabokat mutat!

megint gratulálok a blog agykombájn szerzőjének!

sarruken 2008.12.28. 15:38:42

Szegény blogger, a kommentelők teljes joggal kritizálják...Egyébként a 3D-s ügyre nekem van egy jó ötletem: ha 2-3 év múlva hirdetni fogom a lakásom, tuti, hogy csinálok róla Photosynth-es modellt - csekkoljátok le, érdemes.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.12.28. 17:11:13

Gyerekek! Vox populi, vox dei - meghajlok az érveitek előtt :) sarruken, ha meg van, küldd el nekünk is!

huncut_kata 2008.12.28. 22:56:04

mi lehet az a falnak támasztott nagy fekete rácsos izé ?

cramy 2008.12.29. 00:04:43

sztem 1 ágy kissé szokatlan pózban...

A lakásfotókról annyit, hogy lehet vitatkozni, melyik változat jobb. Nekem pl. a "szűk" képek normális alaprajzzal kiegészítve (kár, hogy ilyen alig van...) jelentik a lakás lehető legjobb netes megjelenítését. Ez alapján tök jól meg tudom becsülni a tereket, jobban mint a torzított képekről. Az inkább a látványt adja vissza, nem pedig a tér-érzetet.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.29. 00:15:13

Szerintem szép lakás, nálam is teljesen rendben van ez a fotózás, nem érzem átverésnek, többet láttat. Szomorú minőségű fotók szoktak lenni, elölhagyott ruhákkal, mosatlan edényekkel. Jó, ha valahová rendes fotóst hívnak. Szarfej vagyok, de össze kell csengjek a nép hangjával.

Én amikor el akartuk adni a lakást - de csak akartuk -, akkor a Google tök ingyenes 3D skiccelőjével: sketchup.google.com/ . Megrajzolod az alaprajzot, aztán a falakat a földből felhúzod, ameddig akarod, minden vonal rajzolása közben ha beírod pl., hogy 310, akkor 310 centit húz rajta abba az irányba - ez falmagasságoknál is érvényes. Utána csomó beépített szín meg anyagtextúra közül választhatsz, 1 óra alatt meg lehet alkotni. Egy barátomnak is megcsináltam, hamar eladta a lakását.

Íme a produkcióm:
nosferato.funky.hu/kepek/ferenc-krt.jpg

Mindenkinek csak ajánlani tudom, természetesen ingyenes.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.29. 02:09:17

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én viszolygok az olyan ingatlankatalógusos pózoktól, ahol a konyhapulton csakis dizájeszcájgok pihenhetnek frissen mosott gyümölcsök és fénytől csillógó kristálypoharak társaságában. S a fotókon talán jól mutató, ám a valóságban tök felesleges ficakokban pedig csakik formatervezői díszkerámiák sorakozhatnak.
Úgyhog inkább legyen le nem hajtva egy wc-ülőke, és el nem pakolva egy fürdőszobai felmosófa - csak érezzem a kép valódiságát.

pause 2008.12.30. 11:39:31

en a szkecsappal terveztem meg az egesz lakasfelujitast,a konyhabutortol kedzve a gardrobig,mindent:D aztan "veszel" hozza egy irendert,es ennyi:D
mondjuk nekem nagyon tetszik eza a keco,de az hogy "A falak mozgathatóak, " az annyit tesz h gipszkarton az egesz?

foto.lapunk.hu 2009.01.03. 13:28:16

Üdv Mindenkinek és B.U.É.K.
Remélem nem a nagy űrbe írom a megjegyzésemet, vagyis nem halt ki ez a topik.
Nagyon örültem az itteni felfedezésnek, ami az ingatlanok fotózási témáját illeti. Engem személyszerint érzékenyen érint a téma, mivel fotós lévén és több (8)(!) lakáscsere tapasztalatával a hátam mögött, a fótózás területén rákoncentráltam az ingatlanok fotózására. ( foto.lapunk.hu )
A honlapom átnézése után persze biztosan megoszlanak a vélemények, de tapasztalatom szerint a lakás eladók többsége sajnálja azt a tényleg csak néhány ezer forintos költséget amibe egy felvétel sorozat kerül. (Sajnos ez vonatkozik a több 10 milliós ingatlancsodákra is)! Valóban katasztrófális felvételeket lehet látni, amik inkább az emberi nemtörődömségből, felületességből fakadnak és nem a fotózás hozzáértésének hiányából. (Mennyi gyönyörű franciaágyat és sublótot lehet látni a lakás beosztása helyett). Nem célom újabb vitasort indítani ez ügyben, csupán megnyugvással vettem tudomásul a fenti hozzászólók szimpatikus véleményét. Ami a témaindító leírást illeti, vegyes reakcióim vannak, mert egy laikus számára a perspektíva erősödéssel bíró felvételek szokatlanok és furcsák, viszont hasznosak is ha nem csak fotós, hanem eladó-vevő szemmel nézzük. Leszögezném, nem tévesztve szem elől az igazi okot amiért a lakásfotók készülnek (lássuk mit vennénk sok pénzért) a jó képek jelentősen megkímélhetnek minket egy a városon fölösleges átutazástól. A honlapomon említett sík-panoráma felvételek is bírnak perspektíva többlettel, de a végső és tömör véleményem: VALAMIT VALAMIÉRT.
süti beállítások módosítása