A Foster+Partners építésziroda és az Aston Martin közös modellje, valamint a Capoco Design konstrukciója nyert a londoni emeletesbusz-pályázaton - jelentette be ma Boris Johnson, a brit főváros polgármestere. A politikus (aki többek között arról híres, hogy egyszer tökön fejelt egy német képviselőt) nagy biciklista és már a választási kampányban megígérte, hogy vissza fogja állítani a double-deckereket a "kerékpárgyilkos" csuklósok helyett. A modellek mindenféle csudajóval fel vannak szerelve: napelemmel, hibridhajtással teljesen elektronikus vezérléssel, miegymással.


A tervek szerint 2012-ben kezdődhet meg a gyártásuk és akkor a csuklósok nyolcvan százalékát ki is vonják a forgalomból. Nem szoktunk túl sokat foglalkozni buszokkal, főleg nem külföldiekkel, de ez olyan ikonikus cucc, hogy gondoltuk nem hagyjuk ki (főleg, hogy Fosterék neve már Budapesttel kapcsolatban is felmerült). Amúgy a  honlapjukon van pár szép látványterv az ő modelljükről - érdemes odakattintani.

További pályaművek a dezeen oldalán.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés busz london egyesült királyság formatervezés foster partners

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr48831725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása