"Tovább folytatódik a Nagy Diófa utca 8. kálváriája: a civilek a helyi védettség mellett az erősebb fővárosi védelmet kérvényezték. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes azonban nem találta a címre méltónak a világörökségi területen álló házat, legalábbis ezt fogalmazta meg előterjesztésében, amit utóbb visszavont. Hamarosan újra tárgyalja az ügyet a főváros." - írja a Helyi Théma. Érdekes, hogy a reggel idézett 1909-es cikk szerzője arra panaszkodik, hogy még mindig túl sok a földszintes ház a belvárosban. Szerintünk a mostanra beállt arányon már nem nagyon kellene változtatni... További linkek vasárnap estére alább:

Budapesten
Bajok Budapest fejlesztésével (nol)
Elzett marketingakció Budapesten (reakció)
Hét neve volt Pest főterének (helyi téma)
Hibát keresni a Megyeri hídon (nol)
Mákos briós a Hajós utcában: műkutyagumis performance (fn tudósító)

Máshol
Menő irodaház Isztambulban (wan)
Az USA legegészségesebb városa (mediq)
Street ball + street art: a megdobhatatlan kosárpalánk  (urban pankster)
Kávéscsésze-domborművek egy jelzőlámpa oszlopán (wooster collective)
20 különleges épület-újrahasznosítás
 (weburbanist)
Hidegháborús atombunker + modern belsőépítészet  (wan)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szemle bontás zsidónegyed műemlék vii. ker nagy diófa utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr52784207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

USC 2008.11.23. 19:51:57

Off

Megnyílt a vidéki Magyarposzág legeslegnagyobb bevásárlóközpontja a Fórum Debrecen, amely több fővárosi plazat is megeszik reggelire. T. szekesztő ajánlok egy kis guglit sokakat foglalkoztathat az ügy
Üdv: Usc

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.11.23. 21:00:53

hahó!
kösz a tippet. én elsősorban Budapestről írok, mert ezt a várost ismerem, de ettől függetlenül a Fórumról több linket is betettem pl.:

urbanista.blog.hu/2008/11/13/plaza_a_stadionok_megallo_felett_23_ezer_eletveszelyes_kemeny_hullamzo_aranyburkolat_napi_linkek#more767619

urbanista.blog.hu/2008/11/11/meg_tobb_noi_parkolot_es_meg_tobb_noi_utcat_budapestre

itt címben is szerepelt:
urbanista.blog.hu/2008/10/29/piknik_2

mivel nem tudom igazán, hogy milyen környezetbe, közlekedési viszonyok stb. közé kerül, nem tudok róla írni. De ha küldesz róla egy vitaindító postot akár arról, hogy miért tetszik, akár arról, hogy miért nem, azt szívesen kiteszem!

Kuruttya 2008.11.23. 22:45:33

Én erről a diófa dologról lemaradtam, valaki magyarázza el miért kéne ezt a ronda földszintes falusias házat megtartani a belvárosban!

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.11.24. 07:45:06

jó kérdés, szerintem mindjárt rittyentek hozzá egy postot : )

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.24. 08:38:37

Diófa sztori: A harc kezdetén még fákkal volt teli az udvara. Ma már egyre kisebb értékkel bír az épület. A műemlékesítése egy végső menedék lett volna. Félő ugyanis, hogy helyére nem csak egy szimpla házat építenének, hanem egy lakógépet (értsd: 7 emelet, 200 lakás, 95%-os beépítés, 0,5% tetőkert).

uizuizu (törölt) 2008.11.24. 14:43:35

Kár lenne beépíteni.Annyi elcseszett beépítés van és alig van egy rendes udvar arrafelé. Inkább meg kéne hagyni fástúl és mindenestül, mint egy betonkockát építeni rá.Az udvart meg meglehetne nyitni mindenki előtt, és rendesen parkosítani.Akárki használhatná. Na jó ez persze csak álom de jól hangzana.

Kuruttya 2008.11.24. 17:22:45

Akkor már inkább dózerolják le, és csináljanak közparkot a helyére. De ezt úgysem teszik meg.

Tudom naív vagyok, de a megoldás nem az lenne, hogy a lakások számát / beépítés százalékát / minimális zöldfelület mértékét szabályoznia kéne az önkormányzatnak az új ház esetében..?

lcpacific 2009.03.25. 03:45:02

Alig 100 meterre a Rakoczi uttol, egy parkolo epulet lenne az idealis. Ott mar 30 eve sem lehetett parkolni, mi lehet ott most. Oda elfer egy lift nelkuli is, mert van hely a spiralnak. Stilusa: erre a celra ki kellene talalni valami eklettikus homlokzatot, auto motivumokkal.
süti beállítások módosítása