000 0011Ha versenyt akarunk csinálni a legtarkább utcafrontokról, akkor kénytelenek leszünk lemérni pontosan a szakasz hosszát és összeszámolni a homlokzati és portálszínek számát. Mert így csak saccolgatunk, bár mindenképpen dobogós helyre számíthat az újpesti István utca északi vége. Pedig nem is nézne ki rosszul a fasorral és a szépen kikövezett járdával. Csak vaktában lőttem pár fotót, mert rohantam, de feltöltve észrevettem pár kellemes részletet (például a permetezőgépes bácsit, a visszapillantó-tükröt az ablakban vagy azt, hogy két szomszédos bolt szorgalmasan narancssárgára, illetve rózsaszínre festette a felette levő erkély alját.) A színkavalkádból természetesen a lilás árnyalatok sem maradhattak ki, ha már egyszer Újpestről van szó. A két egymás mellé települt bababolt meg akár az egyforma boltos utcák gyűjteményében is helyt kaphatna.

000 0009
000 0011
000 0012
000 0013
000 0014
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest portál utca újpest városkép igénytelenség homlokzat istván út iv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr67764765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhh. 2008.11.17. 09:44:10

Bámulatos. Miért van az, hogy Magyarországon bérházakban egyre gyakrabban csak a bejárat körülni 1m sávban festik le a falat? Mennyivel érzi jobban magát a bolttulaj, vagy akárki, ha közben ugyanaz az épület 9/10 része meg ótvarul néz ki?
Ha esetleg felújítanak, a bolt körül majd meghagyják lilára? Hogy is van ez?

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.23. 16:02:23

én ezt a tarkabarka festegetést nagyon nem engedném. annak az épületnek volt egy szép egysége, amire persze rárakódott a háború, az ipari kosz, meg a közlekedés mocska, de ez még nem indok arra, hogy ennyire ótvar módon alakítgassák át.
újpest régi házaihoz jobban illenének a klasszikus fa portálok.
bár félő, hogy ízéssel és szakértelemmel megáldott asztalos erre a feladatra egyre kevesebb van. :(

attilaj 2009.03.19. 20:09:54

szerintem meg éppenhogy fasza, van valami kis szín a városban. nem mondom, van ott egy fodrász is, annak ocsmány egy kép van festve a falára, de amúgy szeretem ezt a kis szakaszt.
süti beállítások módosítása