Női parkolókat, nőkről elnevezett utcákat, gyerekbarát közhivatalokat és menedékházakat szeretne a fővárosban a Budapesti Szociális Forrásközpont - írja a nol. Elsőre valami butaságnak tűnhet a dolog, pedig (az utcaneveket leszámítva) teljesen jogos elvárásról van szó. A női parkolóhely nem azt jelenti, hogy szélesebb az átlagosnál, hanem hogy jól megvilágított részen van, közelebb a kijárathoz, az őrhöz stb. Az is érthető kérés, hogy legyenek olyan helyek, ahol a kicsiket meg lehet szoptatni, tisztába lehet tenni és a játszóterekről most nem is beszélünk. (Megjegyzem örök dilemma, ha apuka van kislánnyal, anyuka kisfiúval, akkor hova menjenek pisilni, de ez már egy másik történet - persze, ha valaki tudja a megoldást, megírhatja.) Viszont az utcanévtáblás dolog azért vicces. Ennyi erővel híres gyerekekről is követelhetnénk több táblát, pl. Nemecsek Ernő tér, Kodály Zoltánka körtere, Bajcsy-Zsilinszky Endre gyermekkori útja stb. (és akkor Katatones is gyorsan átírhatná a leghosszabb utcanévről szóló postját). További városos, építészes, ingatlanos linkek alább:

Fővárosban
Ha rossz a gomb a zebránál... (bp jövője)
XI. kerületi bringatárolók terve (cm) /→urbanista/
Mindenki csal... (városjáró)
Folytatódik a KÖKI Terminál építése (épülettár) /→urbanista/
Rémálom a Hunyadi téren (mno)

Máshol
Pécs a második legélhetőbb város a világon (ingmag)
Mutatós irodapark terve Prágából (wan)
Nagyon dögös lemezbolt Londonban (dezeen)
Klímavédelem tokiói tetőkertekkel (greenfo)
Pláza, irodák, villamos Debrecenben (haon)
48 kilométer új bicikliút Debrecenben? (napi élet)
Szép új amerikai kolesz (wan)
Weiss/ Manfredi parkterve Koreában (wan)

Bárhol
MobilFizetés és ingatlanpiac (lakásportál

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr59763680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jakata 2008.11.13. 14:09:03

ez a női parkoló vicc vagy komoly?

babó 2008.11.13. 14:41:17

igen komoly... de nem azért, hogy kevesebbet kelljen tipegni a tűsarkúban a kijáratig, hanem azért mert a kihalt, zegzugos parkolóházak, parkolók remek terepet nyújtanak a nemi erőszakra. viszonylagos védelem, nem kiváltság.
süti beállítások módosítása