Befizeti az ember az első részletet egy új építésű neoreneszánsz ikerházba, amiből egy késő gótikus társasház garzonlakása lesz mire átveszi. Ismerős? Új sorozatot indítunk, amelyben közelmúltban megvalósult projektek látványterveit vetjük össze a valósággal. Ígérjük nem leszünk mindig genyók, ha valami az ígérthez megtévesztésig hasonlóra sikerült, azt is bemutatjuk. Mondjuk az első az pont nem ilyen. A kép egy tavaly átadott Tihamér utcai (XIV.) társasház látványterve - több oldalon ma is ezzel illusztrálva árulják a benne lévő lakásokat (pedig már mind elkelt). Itt ráadásul nagyban is megtekinthetők a képek. És aztán mi lett belőle mire elkészült? Ez:

Végül is az ablakok beosztása ugyanaz maradt, de azért egy kicsit más a hangulata a két épületnek. Még több fénykép a projekt honlapján található. 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan társasház látványterv új építésű xiv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr6749098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2008.11.04. 15:56:00

Lehet, hogy rosszul látom, de mintha csak a színe lenne más :) Ráadásul ez a sárgás szín valószínűleg többek tetszését nyerné el, mint a piros-fehér.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.06. 12:04:11

A látványtervek valóban gyakran vérlázítóan hamisak. Amikor egy lakótelepi 10 tömbös 10 emeletest kvázi a négyszögletű kerekerdő közepére vizionálják. De ehhez hasonló csalás a hirdetések megszövegezése is. Néhol simán kimeríti a vásárlók szándékos megtévésztését.

OkoskaTo:rp 2008.11.07. 09:14:51

kambekk: A Hermnia Baut úgyis szokás manapság utálni a rohadt szpemmelésük miatt (hu.spam.wikia.com/wiki/Hermina_Bau). Ott van a Hermina Happy Land (www.ezt.hu/happyland/index.php?id=1), ahol a képek tanúsága szerint egy erdőbe telepített virágkertészet közepén áll az épület, és mindenki a teraszán napozik (illetve nem napozik, mert napernyő alá bújt).

A valóság természetesen az, hogy a ház messze környék legnagyobb épülete a zuglói oldalon, egyik felén a Csömöri út - Drégelyvár utcai felüljáróval (itt jár pl. a 73-as buszcsalád), másik oldalon a körvasúttal, annak túloldalán az Országos Villamostávvezeték ZRt., némileg ipari kinézettel. A harmadik irányból egy autókereskedés panorámájában gyönyörködhetnek a lakók. A negyedik irány már zöldebb, de természetesen az sem erdő, csak Zugló régi, kertvárosi része.

_zolesz 2008.11.07. 09:44:00

Szerintem volt egy nem rossz ház feltűnő, izgalmas, játékos, fiatalos homlokzatokkal (kicsit sok lett a jelzőből :D ). Végre nem egy sablon, unalmas, halványsárga-barackvirág (rózsaszínű) ház. Erre mi lett belőle?
Nagyságrendekkel jobb lett volna, ha a látványtervnek megfelelően fejezik be.

pater76 2008.11.10. 08:30:46

Valóban sokszor nem is az a bosszantó, hogy a látványtervhez képest egy árnyalattal más a fal színe, vagy az ablakok nem olyan elrendezésben vannak, mint a 3D-s rajzokon, hanem a környék (környezet) nyálas leírása és a látványrajzokon történő megjelenítése (csendes sétálóutca, széles járdával, játszótér, rengeteg fa, zöld növényzet, park, ezzel szemben a valóságban forgalmas utca, szűk járdával, amin kocsik parkolnak, az utca túloldalán panel/cigánysor/lebontandó gyárépület, zöld növény pedig még mutatóban sem)

magyarossy 2008.11.13. 21:16:59

Aki úgy vásárol lakást, hogy nem veszi a fáradságot arra, hogy egy nap vagy még inkább estefelé elsétáljon a környékre, az meg is érdemli amit kap.
süti beállítások módosítása