~dá~: A felállványozott bálnaMélyen tisztelt Hölgyeink és Uraink! Új sorozatot indítunk az Urbanistán, ezúttal érdekes irodákról. Olyanokról, amelyek valamilyen szempontból különlegesek: nagyok, kicsik, furcsák, díszesek, nagyon régiek, nagyon modernek, elegánsak, minimalisták vagy épp egy bazi nagy cethal zuhant a padlásterükbe. Kezdjük mondjuk az utóbbi kategóriával: ilyen például a Grey Budapest irodája az Andrássy Palace-ban
 

~dá~: BevásárlóközpontHa az ember az átbulizott hétvégék után a munkahelyén szeret magához térni, nem is álmodhatna ideálisabb irodát magának. A recepció épp úgy néz ki mint egy bárpult, bárszékekkel, meg diszkrét világítással. Ottjártunkkor csak kakaós csigával és kapucsínóval szolgált a csinos recepciós kislány, de nem kizárt hogy pult alól Bacardit is mér. Amúgy alkoholt fogyasztani céges bulikban sem szerencsés a Grey recepciójánál, mert pár méterre ott a világítóudvar három emelet mélysége, amihez Eric van Eegeraték a biztonság kedvéért a pinceszintet is kibontották. A világítóudvar természetesen fedett, és még az sem lenne extra, hogy ráhúztak két modern szintet. (Amúgy ízlésesen: az utcáról nem látszik, a lépcsőházat meg szépen továbbvezették üveggel az új szintig.) 

Ami viszont nagyon különös, az a bálna, amit a tető szintje vág ketté. A felső felében egy az egyben Jónásnak érezhetjük magunkat, akit a cethal ezúttal a hajó teljes legénységével, egy projektorral és egy liftakna tetejével együtt nyelt le. (Egy-egy izzasztóbb tárgyalás alatt esetleg Makovecz farkasréti ravatalozója is felderenghet lelki szemünk előtt.) Az alsó fele a kis tárgyalóval viszont inkább egy játszótérre vagy Noé bárkájára hajaz. A gyermeksarok-hangulatot a szomszédos chill out puffok is erősítik (amit persze szintén el lehetne képzelni egy pesti szórakozóhelyen is). A cetből ítélve vagy a Biblia ihlette Egeraatékat vagy a Galaxis útikalauz stopposoknak űrből lezuhanó, rövid életű bálnája - döntse el a nyájas ügyfél. 

Rengeteg kép totális kuszaságban alább (itt meg egy galéria az épület egészéről).

Kedves PR-os lányok! Kedves PR-os fiúk! Ha dicsekedni valóan jól néz ki az irodátok, szóljatok az Urbanistának! Lehet impozáns, klasszikusan szép, megdöbbentően modern vagy ilyesmi. Na persze torz lelki világunkat a csúnya, lepukkant és előnytelen kialakítású irodák is érdeklik - de ezek bemutatásával nehezebben szerezhettek jó pontot a főnöknél. Viszont ha egyszer összevesznétek vele, és megkezditek a felmondási időt, jusson eszetekbe a jó öreg Urbanista...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan felújítás iroda andrássy út irodaház ingatlanfejlesztés vi. ker erick van egeraat belső-terézváros

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr39705864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2008.10.10. 10:26:14

megengedem hogy jól néz ki, de dolgozzon benne, aki tervezte - mondatja velem 9 év tapasztalata

kelleman 2008.10.10. 11:02:33

Srácok, mielőtt lekakilnátok a lábatokat: a ház korábban az ING székháza volt, majd üresen állt évekig. Az eredeti bérházat a Paulay utcai hátsó fronttal együtt a holland ("gyűrött ház a Dózsa György téren") Egeraat tervezte újjá és ha jól emlékszem, 1995-ben adták át. A Grey azután költözött bele, miután túl nagy lett nekik a Székács utcai villa (ügyfélvesztés, Voda krach, stb...). Kétségtelenül impozáns, de voltam benne még a Grey előtt is, szinte ugyanúgy nézett ki. Hogy jót is mondjak: a nagyon jó poén a bárpultnak álcázott recepció.

szürkebarát01 2008.10.10. 11:23:23

Évek óta együtt dolgozom a Grey-jel, és van egy-két háttérinfóm: az előző iroda (Székács utca) 800 nm volt, míg az új iroda kb. másfélszer akkora, a Vodafone elvesztése tényleg egy krach volt az ügynökség életében, de azóta nyertek egy csómó új ügyfelet, és úgy tudom, létszámban már túlszárnyalták a "régi szép időket". De abban egyetértek, hogy a bárpult tényleg cool. :)

laron 2008.10.10. 11:35:50

Én is évek óta együtt dolgozom a Grey-jel és nekem is van egy belső infom: ezt a vagány irodát a Mádiláncos Studio tervezte, érdemes megnézni a honlapjukat: www.madistudio.hu

Angelo_ 2008.10.10. 11:59:10

Jól mondja kelleman, ez ugyanaz az iroda, ahol az ING volt régen, bálnástól, mindenestől, ettől még persze tényleg jól néz ki. Még 2003-ban dolgoztam benne vagy fél évet, egész kellemes volt csak akkor lerontották azzal, hogy a nagy irodaterekbe a legtrébb bútorokat és elválasztókat tették be. Aztán elmentek az új üvegpalotába, ez a hely meg évekig üresen állt. Sajnáltam is, meg nem is értettem miért éri meg évekig semmi pénzt sem kapni érte.

Amúgy meg úgyis jön a válság, nem sokáig lehet már extra áron adni ezeket a puccos belvárosi helyeket, mert nem lesz cég aki hajlandó lesz kifizetni.

durbincsnéni 2008.10.10. 18:19:51

örülök, hogy minden kommentező vagy ügyfél vagy valami konkurens cég nevében anyázza ezt a céget : ) lehet h alultművelt vagyok nekem spec nem mond semmit a nevük, de ez az iroda nem úgy tűnik nekem, mint ahova költségtakarékosság címén költözik valaki :D a bárpult meg tényleg büntet! : )

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.10.10. 20:05:23

Kedves Kelleman!
Egy percig sem állítottuk, h ez nem volt az ing-é, sőt tudtommal most is az övék. Épp azért van belinkelve az épülettáros cikk, hogy akit érdekel a története, az elolvashassa. Az Országházat sem azért vettük be a horroros cikkünkbe, mert újépítésű, hanem mert oda illett. Ez a hely meg ide illett, az izgalmas magyar irodák közé. A grey helyzetéről amúgy nem tudunk sokat, a könyvelőjük szobájába pl. nem vezettek be minket, de azért nem úgy tűnt, hogy nagy nyomorúságukban húzták meg magukat egy sztárépítész által tervezett luxusirodában...

Jahno 2008.11.07. 23:27:46

Ha én elmondanám mennyire luxus az az iroda, akkor páran itt letennék az arcukat. mondjam azt, hogy a teteje full üveg, de klimatizálási és levegőztetési lehetőség még nincs? Szerintetek mi volt ott fent nyáron?

Épület többi része is fullos A kategóriás, meg luxus. Mármint ha a bérlő megépíti magának :-) Mert addig csak egy lepukkant emelet.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.08. 10:31:50

Jól mondja kelleman, a Grey nem maga állította itt össze a dizájnt, hanem még Egeraaték. Eddig a XII. kerületben egy irodavillában voltak - normál körülmények között. Gondolom itt kaptak olcsóbb bérleti ajánlatot az egyébként totál üres egykori ING Irodaházban, és belakták. Nem az ő érdemük vagy saruk a belső dizájn. A ház egyébként évek óta rohad lefele. Az is megérne egy misét...

Jahno 2009.02.09. 01:45:26

Ha valaki térdekel, akkor tán 3 hónap múlva már népes lesz az iroda a Grey alatti szinteken is, meg a másik szárnyában.

s3pooler 2016.08.17. 12:41:03

Diszkréten megjegyezném, hogy a Grey az eredetileg konyha/kantin/étkező funkciójú felső szintet és az alatta lévőt lakta be.
Ez volt a két új szint az eredeti épületen, aminek a tetejére így került az üvegtető, és így lett az egykori belső udvar egy átrium. Ami jól néz ki, mint átrium, de a légtechnikával a kezdetektől bajok voltak, az alagsorban a postázóban pulcsiban dolgoztak, a felső szinten meg izzadtak. A bálna tárgyalót nyáron lehetetlen használni, mert nincsen külső árnyékolása, és a belső sem volt annyira jó, hogy a projektor képét rendesen lehessen látni.
Építészetileg menő, jól néz ki, csak nem irodának kéne hasznosítani, hanem galériának, vagy bárminek, amihez illik ez a fajta extravagáns megjelenés.
Napi 8 órai irodai munkára mérsékelten alkalmas.
süti beállítások módosítása