Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HBAK - ASEK - NOISE DripIdd a kakaót, te impotens állat. Ez kell neked, nem a p*na. - ezekkel a szavakkal kínálta férjét reggelente egy ismerősöm szomszédja, amit a vékony falaknak köszönhetően az egész ház hallott. A luxuspanelről szóló bejegyzésünkhöz legtöbben arról kommenteztek, hogy mit is hallanak át a szomszédból. Az alábbiakban ebből adunk egy kis válogatást, és kiváncsian várjuk a további zajokat!

Az egész lavinát Barakis indította el: "A tipikus panelfíling az mikor f@szán hallod, hogy miket fingik a szomszéd. Luxuspanelban tilos a babzabálás, vagy megoldják végre normálisan a hangszigetelést?"

No erre aztán rengeteg zajos történet került elő szextől a death metálig:

"Mi már csak poltergeistnek hívjuk, mert amíg otthon van, le nem veszi a magassarkút, nyerítve nevet, és hangosan sikongatva élvez." (nyunyuli)

"hogy egy nesz sem? a felső szomszéd fia talán dj-nek készülhetett mert a tucc-tucc egyszerűen elviselhetetlen volt, az egyik falszomszéd hol verte, hol dugta az asszonyt - mindkettőt meglehetősen részletekbe menően ismertük már. A másik falszomszéd minden egyes vita, veszekedés után együttérzően érdeklődött a hogylétünk felől. Ja! Emésztés: érdekes úgy "trónolni" hogy közben hallod, a szomszédnak is székrekedése van..." ("azta")

"csak a felettünk lakó ne élne, meg a tetves kis purdéja, aki fél évesen még mindig négykézláb trappol, és a kemény kis térdével kopog a metlakin" (Kolompár Tomendzseri)

"a lihthófon keresztül hallom, ahogy 4 emelettel feljebb a szomszéd gyermekének a szemébe ment a sampon (áánnyááácsíííííípíííííí), de azt is végighallgathatta egyszer a ház, hogy egyszer túlérett camembert sajttól (tényleg attól, piától nem szoktam) üvöltve hánytam az éjszaka közepén... Mindehhez adott egy kiérdemesült, lestarpált, idősebb, alkoholista kurva, aki kizárólag üvöltetve tudja hallgatni a rádiót." (The Green Manalishi)

Önök mit hallanak át a szomszédból? Zongorázást, verekedést, disznóölést vagy államellenes összeesküvést? Esetleg mit csinál Ön, drága Urbanista-olvasó, amire a szomszédok panaszkodnak és/vagy irigykednek? Ja és lakásvásárláskor ki lehet szűrni az ilyet, vagy ez csak az első éjjel derül ki?

Szomszédzaj-térkép. Akinek van tapasztalata egyes lakótelepekről, városrészekről zajáthallatszás-ügyben, az ossza meg velünk. (Eddig egy "Újpalota - borzalmas" és egy "Gyakorló utca - nincsenek zajok" visszajelzésünk van.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlan panel szex lakás fal zaj

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr52693087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azhát 2008.10.03. 08:19:45

nekem régi téglaház - mégis minden áthallatszik :(

sőt, ami külön szívás (a fene se gondolt ilyesmire, amikor vettem), hogy a a felettem levő lakás beosztása teljesen más, tehát az én szobám felett az ő vécéjük, fürdőszobájuk van... :(

El Topo (Sgt. Elias) 2008.10.03. 08:25:13

Panelban lakom, mégsem a zaj az ami zavaró itt.
Az alattam lakó ügyvéd (férfi) minden áldott nap literszámra öntheti magára a parfümöt. Meg kell fulladni tőle, isten bizony. De ezt ne úgy képzeljétek el, hogy találkozunk és akkor érzem! Hanem a saját lakásomban érzem a pasast körülvevő masszív vegyszerfelhőt.

tehenke 2008.10.03. 08:35:21

Én sajnáltam a szomszédaimat, amikor a volt feleségem visítva üvöltött a gyerekkel. Szerencsére már elváltunk.

zoli vagyok · http://zolivagyok.freeblog.hu 2008.10.03. 08:52:39

Részletes zajtérkép a házunkról itt:
zolivagyok.blog.hu/2008/07/02/zajterkep

És nem panel, hanem gangos téglaház.
És el fogok költözni innen a g*cibe. Még egy panel is jobb.

(ja, és a fenti bejegyzéshez képest annyi változott, hogy lett egy süket Rammstein-rajongó is, valamint a szomszéd vett valami rohadt hangosan fröcskölő hidrokabint, amiben órákig áztatja magát)

Tél Miksa 2008.10.03. 08:54:03

Új építésű (2005-ös) tégla lakásban volt szerencsém minden este hallgatni a szomszédból a HírTv-t élőben. A másik szomszéd (aki valójában nem is szomszéd, mert a másik lépcsőházban, tőlünk kettővel arrébb lakott) zongorázott naphosszat, a harmadiktól meg a WC-lehúzásokat hallottuk igen intenzíven. Vajon csak a magyar (ukrán és egyéb feketemunkásokkal "felhigított") építőipar képtelen a hangszigetelésre? Érdekelne, hogy a sógoroknál hogy van ez.

labi 2008.10.03. 09:03:13

Felsőszomszéd csaj katonásan lépkedő, vinnyogó hangon beszélős, nagyonnyikorgóságyondugós, régebben kutyát egész napra egyedülhagyós, az meg persze ugatós.
Kutya azóta megszűnt, a többi része annyira nem zavar.

El Topo (Sgt. Elias) 2008.10.03. 09:11:25

Azért annak örülök legalább, hogy a régi módi megszűnt, mikor a jómunkásember a vállalattól csak hét végére tudta elhozni a "hiltit" és ezért a polcok felrakása okvetlen szombat reggel hatkor kezdődött minden egyes panelházban.
Egyébként aki lakott már vidéken, az tudja, hogy ott viszont szombat hajnalban okvetlenül "flexel" valamelyik szomszéd.

Andie 2008.10.03. 09:15:35

Én egy csodaszép környezetben lévő 12 lakásos társasházban lakom Kakukkhegyen. Mindenhol erdő, róka, mókus, stb körülöttem.
Sajnos viszont olyan vékonyra sikerültek a falak és a födém, hogy a felettem lakó középkorú hölgy minden egyes mozzanata tökéletesen érzékelhető nálam. Hallom, amikor hazaér, és a magassarkúban bemegy a nappaliba, aztán vissza az előszobába, ahol végre leveszi. Hallom, amikor kihúz egy fiókot a konyhában, hallom ahogy mosogat, ahogy a gumitalpú cipőjében jön-megy a lakásban.
Volt egy barátja, 2 méter, 120 kiló, gyerekek, mikor az mászkált, olyan volt, hogy aszittem leszakad a plafon. Dübb...dübb...dübb.
Még napközben elmegy, mert vagy bekapcsolom a TV-t, vagy szól valami zene halkan, és az eltompitja a fentről jövő zajokat. De mikor éjfélkor, meg éjjel 1-kor támad kedve virágot locsolni az erkélyen, és mindezt egy félliteres flakonnal, hogy kb 28x tette meg az erkély és konyha közötti távolságot a hálószobám felett- na akkor besokkaltam.
Hálistennek rendkivül kedves és belátó hölgy, úgyhogy azóta odafigyel, bár néha be-be csúszik egy éjféli pár perces jövés-menés, pakolás. Dehát ezt nem tilthatom meg neki végső soron - nem tehet róla, hogy papirvékony a födém - hogy fordulna fel a tervező is, mikor alá irta.
Egyébként a házban sajátos csendrendelet van: hétköznap 8-18ig lehet hangoskodni, szombaton 8-14-ig, vasárnap egyáltalán nem. A hangoskodás alatt értem a kocsimosást, fünyirást, fúrást, faragást, de még a mosogatást is. Tehát elvileg szombaton 14 után már nem porszivózhatsz, nem mosogathatsz, sőt, ha baráti társaság jön, akkor csendben lehet vigadni.
Ez drasztikusnak hangzik, de mikor költözés előtt ezt közölték velem, ez volt az utolsó pont, amiért emelett a hely mellett döntöttem. Én ha hazamegyek a meló után, nem vagyok kiváncsi sem a szomszéd szexuális életére, sem a gyerekének betegségeire, sem zenei stilusára.
Ilyen gond nincs is, csak ez a rohadt födém...

El Topo (Sgt. Elias) 2008.10.03. 09:19:08

Andie
Tehát a helyi csendrendeletbe beleértendő, hogy hétvégén nincs dugás? És ha valaki mondjuk tüdőgyulladással küzd, az hét végére gyógyuljon meg, vagy forduljon fel?
Ez komoly!:D

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.10.03. 09:23:17

Újpest Izzó Ltp csúsztatott zsalus, illetve félpanel csendes, nyugis hely, a péntek-szombat esti bulikat leszámítva, de az mindenfelé előfordul. A lakótelep által közrefogott kertes házakban vannak kutyák, akik éjszaka ugathatnak, de nem befolyásolja a pihenést. Alattunk lakó szomszéd annál inkább, mikor éjjel kettőkor kiáll az erkélyre, és teli torokból üvölteni kezd: "Halgattassák el azt a kutyát!!!"
Fölöttünk lakó egy időben rendszeresen szellentett a fürdőkádban, aminek hangján fergetegeseket röhögtünk.
Kevéssé szívmelengető, hogy a szomszéd hányása/hígfosása is szintén jól hallatszik a mellékhelység környékén.

Pesterzsébet a sétlóutcától kifelé lévő panelházakban a helyzet nem ennyire rózsás.
(megvan minden alapja a panel olcsóságának, és pocsék megítélésének)
Az alsó szomszéd alkoholista, hatalmas tartozással a ház felé, ennélfogva fejlesztésre nem lehet számítani, mert ahhoz rendezve kell lennie ház anyagi helyzetének. (sajnos nem csak ő nem hajlandó fizetni, ezért sokmilliós a ház kintlevősége) Az illető egyik alkalommal a zárt ablakon dobta ki a kávéfőzőjét, de már repült ki egyéb is az ablakon. Szerencse, hogy a ház előtti úton éppen nem sétált senki.
A felső szomszéd jellemzően éjszaka ér haza, majd sajátos előjátékot játszik. Üvöltözik, az asszonnyal, mindennek elhordja, csapkodva felforgatja a fél lakást, majd hangosan és hosszasan kefélnek...
Sajnos a panel annyira viszi a hangot, hogy minden eldobott cuccuk olyan hanggal koppan, mintha a szomszéd szobában esett volna le valami.
Az, hogy a felső szomszéd rendszeresen eláztat, csak hab a tortán.
A házak közötti téren éjszakánként ittas emberek beszélgetnek, üvöltöznek, nyáron nyitott ajtónál nullára redukálva a pihenés idejét.
(isten áldja az 5 légkamrás hangszigetelt nyílászárókat! amen)
A környékhez hozzátartozik még az elhanyagolt pálya miatt igen hangos 52-es villamos zaja, melyen részben javított, hogy hannoveri szerelvényeket járatnak az utóbbi időben.

Kiemelt hangos borzalom: Egy részegnek a mentő az ablak alatt tartott gyomormosást a nyáron. A gumikesztyűt lazán eldobta a fűben... rendes ember...

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 09:31:24

Nálunk (Pécs, Varsány utca) a következő ínyencségek történtek (a teljesség igénye nélkül):

- A felettünk lakó idős hölgy egész nap a járókeretével kopogott, hétvégén a dédunokái futkároztak (kizárólag a sarkukat használva a parkettával való érintkezéshez). Amikor csend volt, akkor leáztatott minket (rendszeresen).
- Amikor ő idősek otthonába került, egy fiatal albérlő srác költözött oda, aki napi szinten rendszeresítette a házibulikat. Szóltam, hogy alattuk próbál aludni egy 3 hónapos csecsemő, erre az volt a válasz, hogy ez nem siratóház és biztos-ami-biztos alapon a buli végén (hajnali fél négy) becsöngettek.
- Az egyik falszomszéd nagyot hallott, viszont folyamatosan focimeccset nézett. Amikor nem, akkor részeg volt és köhögő/krákogó/okádó rohamai voltak.
- A másik falszomszédban lakó fiatalok külföldön dolgoztak, akik barátaikra bízták a lakást. Ők olyan szintű bulikat csaptak, hogy egyszer még a padlószőnyeget is felgyújtották (tábortüzet raktak a nagyszobában).
- A gyereket nem lehetett kirakni levegőzni az erkélyre, mert a felsőbb emeletekről folyamatosan hullottak a cigarettacsikkek (egy alkalommal fel is gyújtották így a kint szellőztetett takarónkat).
- Amikor nem fentről, akkor lentről az utcáról gyújtotta fel két kis srác az erkélyt, akkora tüzet raktak.
- Mivel az elsőn laktunk, focilabdával a mi ablakunk volt a bónusz cél.
- Az ablakokból a cigarettacsikkeken kívül sok minden más is hullott, pl. töltött káposzta lábossal együtt, sörösüvegek a játszótérre, stb. Egyik Karácsony este az utcán álló autóm szélvédőjét így törte be az ötödiken lakó ittas "hölgy" sörösüveggel.
- A vécében mindig cigarettaszag és egyéb bűz uralkodott, mert a tetőn lévő szellőztető motort ha beszerelték, napokon belül ellopták.
- Több emeleten is az öregasszonyok kitörték a lépcsőház nem nyitható ablakait, hogy etetni tudják a galambokat.
- A házban valaki mindig fúrt. Sosem fogom megérteni, miért próbál valaki panelt fúrni arra alkalmatlan fúróval. Ahhoz fúrókalapács kell!
- A tizediken lakott egy idős néni, akinek vitás ügye volt a takarítónővel. Úgy törlesztett, hogy rendszeresen szarral kente össze a lift gombjait.
- A közös képviselő milliós nagyságrendben sikkasztotta el a ház vagyonát, esély sem volt a szigetelésre.
- Az utcán egyébként sötétedés után életveszélyes volt közlekedni, nappal lehetetlen volt biztonságosan átmenni a zebrán (főleg, miután az úgynevezett kerülő utat átvezették az alvó városrészen...).

Elköltöztünk. Ki a városból, családi házba, jó levegőre, mosolygós emberek közé. Soha nem mennék vissza.

+1:
Budapesti ismerősöm mesélte, hogy ő akkor költözött ki a panelból, amikor egy roma család a nyolcadik emeletre felvitt egy lovat és a fürdőszobában levágták. A vérrel három emeletet áztattak le.

pudliho 2008.10.03. 09:34:04

húsz évig laktam betonkockába :-)
hajnalban buliztak a szomszédok rendszeresen, üvöltöttek a kölkök ha éppen nem fociztak a másik oldalon, eláztatott a felettem lakó, igaz én is az alattam levő bulizósokat vagy kétszer, volt olyan aki az ablakon hugyozott ki este mert poén vagy lövöldözött légpuskával még jó hogy valamelyik dilinyós fel nem gyújtotta alattam a lakást.

Egy ideje vidéken lakom ha flexel a szomszéd semmi gond bemész a házba és meg van oldva minden még a gyerek is labdázhat a szobában nem fog feljönni senki.

SzaSza0909 2008.10.03. 09:48:22

30-as években épült téglaház, Budapest:

Szomszédunkban lakó ötvenes özvegy nő éjszaka rohadt hangosan rádiót hallgat; önmagával üvöltözik és vitatkozik útszéli hangnemben (rendszeresen lekurvázza és leribancozza magát - nyilván mert már nincs férje, aki ezt megtenné neki).

Hétvégénként éjszaka az alkoholista fiával duettben nyomják a piát és az üvöltözést, az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban emelkedő hangerővel.

pandie 2008.10.03. 09:48:51

Szeged, Rókus:

Az ágyam a falnak tolva, egyik falszomszéd ujdonsült barátnője fejhangon élvezi az együttlétek minden pillanatát. Esküszöm, az én hallásom megromlott tőle, a szomszéd szerintem teljesen süket azóta.
Másik falszomszéd szintén zenész. Csak ők minden héten kedden és csütörtökön adták elő a számukat. Ütemesen csapkodták az ebédlőasztalt a falhoz.(ágyban talán csak hétfőn és szerdán szerették)
Felső szomszéd járókerettel igyekezte kielégíteni kilométerhiányát. A poén a dologban, hogy szögeket vert a járókeret minden lábába. Hogy miért, máig nem értem, viszont a metlakin érdekes hangokat adott ki, az biztos. Nem csak kopogott, egy idő után már húzta is rajta, hadd nyikorogjon. köszi:)
Jelenlegi alsó szomszéd: másfél szobás lakásban heten! nyomorognak. Olaszok, hangjuk és veszekedési kedvük van rendesen. Nem csak mi hallgatjuk, már szóltak a másik lépcsőházból is.

elwood 2008.10.03. 09:52:27

Új építésű társasház.
fölöttem négy túlmozgásos gyerek lakik. A fiúk még hugyozás közben is labdát rudosnak a falnak. jó időben lemennek az ablakom alá focizni.

mikor a kisebbek rohangálnak, mozognak a radiátorok és a lámpák. fölmentem szólni, hogy nem lehet megmaradni a lakásban, mondta: "Hát játszanak a gyerekek".

Andie 2008.10.03. 09:52:35

Ámulva olvaslak benneteket.
Ezekután az én problémám úgy érzem enyhén eltörpül :)

pwpw 2008.10.03. 10:09:58

nálunk csak fuldokolva köhögő bányász lakik, a zenéért nagyrészt én vagyok felelős. viszont kb minden reggel fúrnak. én is fúrtam már és jó móka, de nem annyira, hogy kidőlésig fúrjam a falat.. ja ez pécs, kertváros, igazi szovjet tízemeletes

pwpw 2008.10.03. 10:17:22

vőfély, kicsi a világ, egy utcányira lakom..
úgy tűnik ez egy ilyen fúrós környék. és még valami, a kocsikat az utcán hagyni egyenlő az álmatlansággal, illetve folyamatosan ellenőrzöm, hogy megvan-e még a visszapillantó tükröm, ugyanis már 2x lerúgták.. és a legjobb amit elfelejtettem, postaládánkban használt fecskendő, remélem legalább nem heroint szúrtak vele, csak szpidet, aztán tök jó lehet ha a villanyszámlát kiszedve belédáll, és aggódhatsz, hogy akkor most écces vagy, vagy csak vmi vérfertőzést kaptál

El Topo (Sgt. Elias) 2008.10.03. 10:17:44

Zenés szomszédaim nekem is voltak.
Ráadásul a falszomszédom úgy falszomszéd, hogy a lakás a másik lépcsőházból nyílik. Na és ez ilyen önkormányzati bérlakás. Egy időben három piercingelt-tetovált, drogos suttyó lakott benne. Éjjel nyomatták a buca-buca zenéjüket. Én felöltöztem, átballagtam, kértem, hogy halkítsák le. Lehalkították. Másodikról le, másodikra fel, levetkőztem, lefeküdtem. Alig ért a párnához a fejem, már nyomatták is újra. Megint átmentem. Gyerekek, nem megbeszéltük, hogy lehalkítjátok? De, de. Lehalkították. Hazamentem, kezdődött megint.
Na itt szakadt el a cérna. Mikor újra elindultam, vittem magammal a kocsiból a vontatókötelet.
Ajtókilincset hozzákötöttem a lépcsőkorláthoz, és lekapcsoltam a villanyórájukat. Most zenéljetek!
Reggelig nagyon csendben voltak.
Pár nap múlva el is költöztek.

W Joe 2008.10.03. 10:28:56

Horrorfilmbe illő rejtélyes padlónyikorgás. A wc-ben pedig komplett valóságshow a szomszédok életéből.

Cook kapitány 2008.10.03. 10:35:36

A régi lakásomban (Zugló, 50-es években épült tégla) a szomszédban a fiatalok elég hangosan szerették egymást és többször is előfordult, hogy azt hittem gruppen-parti van, mert két különböző női sikongatást is lehetett hallani. Aztán kiderült, hogy csak a mellettem és az alattam lakó szomszédnál egyszerre kezdtek házaséletet élni. :-)

Most olyan házban lakom, ahol a lakások közti falak is 38 centisek (XII. ker.). Csönd van. :-)

memo62 2008.10.03. 10:37:36

Ne aggódj, máshol sem jobb. Anglia, ikerház a gyerek rendszeresen órákig ordít, mert az apja bezárta a szobájába. Az ebédlőben a székeket csak tologatva lehet mozgatni, a lépcsőn viszont csak rohangálni lehet. Aztán született még egy gyerek!
Spanyolország társasház, felettünk tetőterasz, két fiú gyerek, foci, bicikli, görkorcsolya, anyu tűsarkú cipője, mediterrán stílusú gyereknevelés. Ha véletlenül csend lenne, akkor valahol fúrnak-faragnak, vagy csak a lépcsőházban csapkodják az ajtót. Ehhez még tegyük hozzá a redőnyök, légkondiciónálok és az ablakokban kívül elhelyezett nyikorgós ruhaszárítókat.

sofn 2008.10.03. 10:42:54

élvezet olvasni:)

fölöttünk hippi pár, rendszerint 11-03 között tartottak főpróbát, ütős-fúvós hangszerekkel, és közben táncoltak is rá a barátaikkal. Meguntam, elköltöztem.
Ja és az exrendőr, aki mindig fenyegetőzve jött ha hangos volt nálunk a zene, persze ha mi mertünk szólni, hogy ugyan a gyerek ne hajnal 7kor szombaton gyakorlatozzon az 5ös két láb meghajtású motorjával a körgangon, akkor persze neki állt feljebb
az együttélés gyönyörei

RemSajt 2008.10.03. 10:44:52

Századelős ház, aminek a lakásait a hatvanas években úgy osztották fel kisebbekre, hogy 10 cm-es válaszfalakat húztak a részek közé. Félsüket szomszéd süket felesége minden áldott reggel 6-fél 7 között kezdve irgalmatlan hangerővel nyomatta az m.kir. TV-t. Sajna a hálószobám épp amellett a fal mellett van. Ha szóltam, egy hét szünet ("mi nem vagyounk süketek"), utána újra. Amint volt annyi pénzet megcsináltam a hangszigetelést, azóta nincs gond. Más irányban nincs bajom, szerencsére..

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 10:47:55

pwpw: Elsőn laktunk, nyár éjszaka, nyitott erkélyajtó. Csattanás, azonnal kiugrottunk az ágyból. Az erkély alatt állt a szomszéd kocsija, mire kiértünk (

Tibi76 2008.10.03. 10:48:23

Én a kutyáktól kapok idegbajt! Elmegy a paraszt egész napra, otthon hagyja a kis pincsi szarját, az meg 10 percenként vakkant 2 percig! Mintha szöget vernének a fejedbe...
A másik, panelban mindig 5-kor keltem a kibaszott nap-keltére, mert a süket falszomszéd bömböltette.

Ez viselkedéskultúra és szerencse dolga, egy rossz szomszéd meg tudja keseríteni az életedet!

hitomi 2008.10.03. 10:50:24

30-as években épült földszintes téglaház, Pestkörnyék.
az egyik szomszéd napi rendszerességgel gyakorol fúvós hangszeren reggel nyolctól olykor délután kettőig is. hétköznap minden nap, néha hétvégén is "túlórázik".
másik szomszéd hétköznap csendben van, de hétvégén előszeretettel hallgat mulatós zenét, lehetőleg kinn, a hátsó kertben, hadd hallja az egész környék, hogy ő milyen jól érzi magát. (rosszabb pillanataiban még énekelni is szokott.)
a szemben lévő házsorból a nemrég beköltözött baltaarcú párocska rendszeresen a mi ablakunk mellett áll neki barbekjút sütögetni, ez főleg akkor izgalmas, mikor ki vannak teregetve a frissen mosott ruháim. a kölykei meg naphosszat ott rohangáltak meg visítoztak a visszhangos hátsó udvaron.
ja, és akkor még nem említettem az utca túloldalán lévő szórakozóhelyet, ahol nyaranta heti rendszerességgel voltak lagzik - természetesen az egész műsort végighallgattuk mi is, odáig, hogy eladó a menyasszony -, mostanság hétvégéken csak a részeg fiatalok üvöltözése veri fel a csendet éjszakánként.
bónuszként pedig ott van a harmadik szomszéd, aki egy időben átépítette az egész kéróját - falakat bontott, kopácsolt, fúrt, faragott, flexelt, nem egyszer ébredtünk vasárnap (!) reggel fél 9-kor arra, hogy már megint kalapál a csávó, ráadásul kinn az utcán, az ablak alatt. ja, a lakás kipofozását a mai napig nem fejezte be, még szerencse, hogy kinti munkákhoz már viszonylag hideg az idő.

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 10:51:14

lemaradt a vége:
szóval mire kiértünk (10mp) kilopták a rádiót, tolvaj sehol. Szomszéd végignézte, mert éppen kint volt az erkélyen, de úgy sem tudott semmit csinálni.

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 10:52:45

pwpw: Elsőn laktunk, nyár éjszaka, nyitott erkélyajtó. Csattanás, azonnal kiugrottunk az ágyból. Az erkély alatt állt a szomszéd kocsija, mire kiértünk (10mp) már nem volt benne a rádió és a tolvaj sehol. Szomszéd éppen kint volt az erkélyen, végignézte, mégsem tudott csinálni semmit. :-(

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 10:55:57

Bocs, sikerült duplázni, nem ment el elsőre.

És még valami:
Akik takarókkal és egyéb hülyeségekkel házalnak elsősorban nem eladni akarnak (tisztelet a kivételnek). Ez arra jó, hogy feltérképezzék a házat, ki mikor van otthon, milyenek a zárak, hol lehet érték, hol lakik egyedül idős ember. Az emeletünkön úgy raboltak ki a "takaróárusok" egy nénit, hogy amikor ajtót nyitott, benyomták, az egyik befogta a száját, a többiek kipakolták. Vigyázni! Azután, ha ilyen kereskedő Mercedes/BMW/stb. állt meg a ház előtt, hívtam a yardot és bediktáltam a rendszámot.

Prophet 2008.10.03. 10:59:09

Nálunk is elő-elő ferdül, hogy a szomszédban üzekedtek... ünnepnapokon, stb. Én meg a falnak dőlve olvasgattam, és számoltam a perceket... fater ugyanakkkor tesz arról, hogy a kábeltévével nem rendelkezők is tudják, mi megy a HírTV-n, élőben közvetít, napi rendszerességgel...

pause 2008.10.03. 11:04:05

debrecen, panel
felettunk nagyi,unokakkal
hetvegi program:megerkezik 2db unoka,akinek egyenkent 8 laba van,es hatalmas acel-dedokaedereket gorgetnek a konyhai kovezeten.
alattunk c. minden nap ordit az msn(tudod,tururumm,azaz uzenetvaltas),ordit a tv,es vasarnap 8kor keszul a rantotthus.na nem sutesselklopfolassal.
en arra is allergiasvagyok hha ember hangosan csukja be az ajtot,pedig panelban nottem fel :D
(kellegyhaz a matraban valaholegy kerekerdokozepen.)

pause 2008.10.03. 11:04:51

vőfély · hervai.hu 2008.10.03. 10:52:45
az semmi.
nalunk a venkurva hajnalban vegignezte ahogy elkotik anyam kocsijat,es az elotte alloet is!!!!

pandie 2008.10.03. 11:05:47

Volt párom rendszeresen bömböltette az új erősítő-hangfal szettet. (örült neki mint majom a farkának)Bár ezt nem kellett volna a szomszédokkal megosztani. Leleményes felsőszomszéd megtorlása: "leragasztotta" a csengő gombját, hogy ha csönd lesz, vegye már észre magát.

báró Csekonics 2008.10.03. 11:06:35

Nálunk (belváros, rági téglaház) van a szomszédban egy krapek, na az nem tudom hol dolgozik vagy mi baja, de állandóan úgy tud orrot fújni, mintha az állatkert elefántházában lennénk.
Tüsszentés természetesen csak ordítva megy neki.
(Volt már hogy egészségére kívántam, de olyan is, hogy csak jó hangosan megjegyeztem 'azt a taknyos k.va istenit neki!')

memo62 2008.10.03. 11:06:44

Oh a Spanyolrészhez még annyit, elegáns belvárosiház, természetesen az összes lakás minden helyisége márványborítású, csak a jobb hangzás végett. A félpercenként száguldó rendőrautókról már nem is érdemes beszélni. A két utcával arrább lévő ír söröző hétvégi éjjel 1kor kezdődő partijai is kellemesek, ráadásul, mint népesebb rendezvény ezen a környéken zajlik, lehetőleg éjszakába nyúlóan. :-))

pause 2008.10.03. 11:09:07

JAAAJ a legjobb!
ejszaka rendszeresen HORKOL valaki a WCben.
(aszittuk kutya,de a kornyezo alattunkfelettunk nincs eb)

báró Csekonics 2008.10.03. 11:10:20

Prophet · nemigazorszag.blog.hu 2008.10.03. 10:59:09

Ilyet én egyszer hallottam csak szomszédból (nem otthon szerencsére) - elkezdtem hangosan drukkolni nekik :-D
Elhalkultak egyből.
(Tudom, szemét vagyok, más örömét elrontom. :-))

pause 2008.10.03. 11:04:51 - remélem, mikor a rendőrségi feljelentést megtetted, bemondtad ezt - kis kommenttel, hogy biztos bűnrészes... :-D
Tuti nem az persze, de hátha megizzad, mikor megkérdik a zsaruk.

a katona fehérben 2008.10.03. 11:11:11

RemSajt: kivel és mennyiért csináltattad meg a hangszigetelést, és mennyire hatásos? Szerintem többünket érdekelne.

fahey 2008.10.03. 11:11:35

nálunk (zugló, régi tégla ház) nyáron csak nyitott erkélyajtónál lehetett aludni a meleg miatt, de minden reggel (6-7) az alattunk lakó öregasszony ordibálására ébredtünk. még a szemben lévő házból is szóltak, hogy ez meg ugyan mit csinál?
a mammer az ekélyről beszélgetett a papperrel, aki meg bent feküdt gondolom a lakásban, mivel az ő hangja nagyon halk volt

vőfély · http://hervai.hu 2008.10.03. 11:15:38

Hja, gyerekek meg tudnak őrülni, két éves kislányom is néha már oda tudja tenni magát (na de a családi házban ez csak minket akaszt ki). Akinek van gyereke, talán kicsit jobban megérti, hogy nem mindig lehet leszabályozni őket, de azért hozzátenném, a szülő dolga, hogy értelmes mederbe terelje az energiákat. Igen, le kell vinni őket játszani, el kell menni velük kirándulni, otthon meg foglalkozni kell velük, mert ha nem, akkor igaz, hogy elszórakoztatják magukat, de ennek általában az a vége, hogy magas zajszint mellett leamortizálják a lakást.

Viszont az már durva volt, amikor néhány gyerek a panel előtt annyira felpörgette magát, hogy a hinták rugdosása/kukák borogatása/minden törhető eltörése után nekiálltak kihúzkodni az ablakunk alatt álló villanyoszlopból a drótokat. Na, akkor felöltöztem, lesettenkedtem és a kis csávóra teljes hangerővel (van rendesen!) ráordítottam valami olyasmit, hogy "anyád mit szól majd, ha szétb*sz itt az áram?". Annyira sokkoltam, hogy remélhetőleg kiépítettem a pavlovi reflexet és messzire elkerül mindent, ami elektromossággal működik.

Ja és olyan van itt, akinél valaki a radiátort verve üzen a lakótársaknak? ;-)

Régi szép emlékek... :-)

2008.10.03. 11:21:13

Régi bérház, egy időben a szomszéd kiskölök vasárnap 7, f8 fele lakodalmas tucctucc (anyja korán megy el otthonról, egyedül maradt), párszor le kellett ordítanom a fejét, mire felfogta, hogy másnaposan nem vicces a hajnali trágyazene (és nem kicsit hangosan, a kiskölök tiestonak képzeli magát, ergo áll a gangon, bézbólsapkában és napszemüvegben és feltartott ököllel szeletel, kb 11-12 éves)
Így viszont, ha valamelyik csajom hangos volt, sosem fogtam be a száját : )))

Prophet 2008.10.03. 11:31:38

A zenélő ex-alsószomszédot el is felejtettem. A mélyet hozta a radiátor, magasat a padló... ugyanitt üvölt a Kossuth-rádió. Az volt a vicces, amikor kicsit megfáztam, és ezek a szomszédok megjegyezték (a beszélgetés-ordítás-dugás hármasnak még csak az alsó lépcsőjét karcolták), hogy valaki milyen hangosan köhög. Ilyen jók a falak...

bvelvet 2008.10.03. 11:38:40

Első albérletem egyetemi éveim kezdetén VII. kerületi átlagos bérházban a falszomszédom, egyedül élő ötvenes nő rendszeresen egyedül hagyta a kutyáját, egész éjszaka keservesen nyüszített és ugatott, míg haza nem ért a gazdája. Valószínűleg ápolónő volt két napos váltásokban, mert se nappal se éjszaka nem tudtam tanulni, aludni a kutyától. Sosem értettem minek olyan embernek kutya, aki egyedül hagyja egész napra szerencsétlen állatot.
A lépcsőházunkban üresen állt egy önkormányzati szükséglakás...egy darabig. Mondanom sem kell, hogy kiket költöztettek be mellénk. A szemben lakó néni és családjával közös vasrácsos ajtónk volt a folyosón, ehhez csak nekünk volt kulcsunk. Viszont a folyosó végén volt egy WC amit ugyebár addig senki sem használt. A fent említett roma család meg ugye kénytelen volt igénybe venni a mellékhelyiséget... Azóta nem tudtuk a rácsot zárni, ami a kisebb baj volt, azonban ez egy igencsak népes család lehetett, mert reggel 6-tól 9-ig folyamatosan jártak a budira és csapkodták a vasrácsot. Rendszeresen hozzánk csengettek, mert kaputelefon a szükséglakásban persze nem volt, és kódot sem kaptak. Én meg a második alkalom után nem engedtem be őket, le is szoktak arról hogy felcsörgessenek. El nem tudom képzelni hány ember lakhatott abban a lakásban, de négy pici gyerek biztosan volt, emellett mindig találkoztam új arcokkal. Minimum három generáció lakott együtt.
Télen-nyáron, hóban, ködben, esőben mindig kint "száradtak" a ruháik...de legalább mostak:D

Kilenc hónapig bírtam ott, aztán májusban elköltöztem:)

ihatethisindapassthingy 2008.10.03. 11:44:24

"nyáron csak nyitott erkélyajtónál lehetett aludni a meleg miatt, de minden reggel (6-7) az alattunk lakó öregasszony ordibálására ébredtünk."

Nyári hétköznapokon általában 5:00-kor kelek, mert a mellettünk lévő piacra akkora már hozzák az árut. Ha a rükvercbe vágott teherautók sípolására nem ébrednék fel, előkerül pár ójajj-beleesett-egy-üllő-a-sittes-konténerbe hangeffekt is, bár azt nem tudom, mivel csinálják. Talán egy üllővel és egy sittes konténerrel.

De volt olyan is, hogy 4:20-kor hangos, élénk beszélgetésre ébredtem, aminek forrásaként 10-15 vidám nyugdíjast azonosítottam. Ezek az önkormányzati ingyenkaja kiosztására vártak, csinos kis tábori székeken, teljes menetfelszerelésben. Hajnal 4:20-kor. A kajaosztás 9:00-kor kezdődik.

Egyébként valamelyik reggel az egyik ilyen nyugger tábori szék híján a kocsim motorháztetején ült, nem is vette észre magát, amíg ki nem riasztottam a kocsit. Akkor bezzeg olyan tempóval fel tudott ugrani, hogy szinte elmosódottan láttam.

RemSajt 2008.10.03. 12:15:51

Katona: házilag csináltuk (a technológiát onnan lestük el, hogy húgom profival csináltatta ugyanezzel a módszerrel), mert már az anyag is Qrva drága volt, sajnos. Kb. 22 nm-nyi falat kellett behúzni, nekem ez nagyjából 100-120 ropiba fájt (tehát ez csak anyag). Azóta az anyagárak valszeg emelkedtek (2007-ről beszélünk)

Módszer: álfalat építünk, ami elnyeli a hangot. Kb. 50 centinként acéloszlop kerül a fal mellé, amit darabonként 6-7 U alakú kengyellel rögzítettünk, aminél az U alján van egy hosszú "nyél". A kengyel ennél fogva be volt fúrva a falba hogy a "nyele" kb. 4 centire kiállt). Az oszlopok felrakása előtt kőzetgyapot jött (fontos hogy nem üveggyapot), amit a már felfúrt kengyelekre szúrtunk rá, ezután jött az oszlopok felcsavarozása a kengyelekre. Ezután az egész felületre heraklit nevezetű borítás került, ahol ez fallal vagy padlóval/mennyezettel érintkezik, spec ragadós habcsíkkal elválasztva. Ezzel gyakorlatilag kész a szigetelés, ezt én gipszkartonnal borítottam és tapétáztam. Ha nem volt érthető kérdezz :-)

A hatékonysága: korábban úgy hallottam a TVjüket, mintha az én szobámban erős-közepes hangerőn szólt volna. Ma különösen csendes hajnalokon hallom csak meg, halkan, és soha nem ébredtem azóta arra :-)

báró Csekonics 2008.10.03. 13:12:58

RemSajt 2008.10.03. 12:15:51

Nem lett volna olcsób átmenni és megkérni őket?
(Vagy pofánvágni.)
:-D

kardinálispinty 2008.10.04. 08:42:05

A zajok listája közt szerepelt egy, ami nekem nagyon bántja a szemem: kocsimosás: Szeretnék mindenkit megkérni, tudassa valamennyi kedves ismerősével, hogy a házi autómosás vagy 10 éve SZIGORÚAN TILOS!!! Hogy miért? mert környezetszennyezés. Közelebről: talaj- és vízszennyezési kockázat. Nagyon komolyan kérem a tisztelt társaságot, nyugodtan hívja fel erre mindenki figyelmét. Amúgy a legklasszikusabb panelzaj a felettünk lakó fürdőkádba bocsátott bélgázainak a hangja.

betanított magfizikus 2008.10.06. 02:25:02

jó ez a blog, és ez a post különösen :D. a lovas sztori nagyon kész... :D.
zajokat illetően nálunk csak a szokásos, amit el lehet kapni klasszik tízemeletes panelben.
oldalsó szomszéd süket, tévé megy ezerrel, öröm arra kelni másnaposan reggel fél hatkor :), de szerencsére ők olyan szigetelést csináltak (nem tudom miért, amikor a többiek nem igazán hangosak), hogy azóta sokkal kevésbé hallani. illetve felettünk lakótól jön a tüc-tüc, falrezgető hangerővel, erre általában Emerson Lake and Palmer-lemezekkel szoktunk felelni, azt nem bírja sokáig :)). továbbá kissé elmebetegek, jön onnan üvöltözés, veszekedés, valami beazonosíthatatlan duffanás és gördülés hangja, mintha egy ágyút tolnának egy kalózhajón, illetve a dugás, amit szerencsére hamar lezavarnak :). külön bónuszként a ház előtt lévő kocsmából totálisan idehallatszik az artikulálatlan hörgés, ordítás, esetleg verekedés, de életveszélyes fenyegések mindenképp. lásd: "mosmegöllekjózsiak**vaanyádterohadtállat!" "énmegszétb*szomaszádatteg*ciiii!" szerencsére ez ritka. ja és ami még jópofa: a lakás egyik része egy "átjáróra" néz, egy lyukra a két ház között, biztos ismeritek az ilyet. na az átjárós oldalsó szomszéd egy totálisan alkesz bácsi. ő általában reggel nyolckor már atomrészeg, ha jön a nyugdíj, akkor gondolom valami jobbat iszik péter-pál kevertnél, és olyankor nótákat hallgat, és valami elképesztő hamisan -de hangosan- énekel, sőt, megpróbál táncolni is hozzá, de ezt a szesz már nem engedi, úgyhogy csak dülöngélés lesz belőle :). ő amolyan rejtői figura :).
a tüc-tücön kívül amúgy egyik sem elviselhetetlen, együtt lehet ezekkel élni, ilyen a panelélet :).

malkavitamin ventrueknak 2008.10.08. 14:39:20

Szomszéd néni brit és nagyothall. Továbbá vallásos. Remek hangminőségben élvezhetem az anglikán misét, sajnos még a szavak is kivehetőek...
Én viszont metalt hallgatok. Érdekes módon azért nem kopogott még senki, de amikor a hegedűmön gyakorlok, a felettem lakó lekiabál (nem játszok rosszul, tizennégy éve csinálom)... Értitek ezt?

thyles (törölt) 2008.10.08. 16:23:01

egy mord novecentós erődben lakom, legfeljebb vmi tompa puffogást hallok, ha a fönti szomszéd bulit tart

Higany 2009.05.21. 11:04:51

Kertes házban lakom, a szomszéd felől kőkerítés + sövény. Épp teregettem, vagy festettem, szóval valami nem túl hangos tevékenységet végeztem, így a szomszédban lakó testvérpár gyanútlanul tárgyalhatta ki fennhangon, hogy melyikük is "szereti jobban a faszt". A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem hosszúcombú szőkék, hanem 70 feletti vén szipirtyók ;)
süti beállítások módosítása