Az útburkolati jelekkel művészkedő postunknál hívta fel a figyelmünket Dan Witz street-artos honlapjára solaitid, a városképp bloggere. A lassan harminc éve bütykölgető Witznek ismertük ugyan már a blogoszférában röpködő egyik-másik művét, de az oldalán egy igazi gyöngyszembe botlottunk. Ha van városi problémákat feszegető műalkotás, hát akkor ez az. 1980-as elkészítése óta semmit sem vesztett aktulitásából - mondhatni ma is friss, üde. Az utcai kutyagumiból ugyanakkor csak részben lehet műalkotást készíteni, a többségre vagy a kutyavécé, vagy a hordozható összeszedő készlet, vagy a kutyafuttató, vagy a brutális büntetés vagy a kutyák még brutálisabb kitiltása jelenthet megoldást. Hogy ennyhítsük kicsit a kép okozta sokkot, az alábbiakban megszavaztatjuk Önöket az ebürülék-eltűntetésről, és elhatározzuk, hogy összeszedjük a legveszélyesebb övezeteket.

Kérjük a Nyájas Urbanista-olvasókat, hogy írják meg, szerintük melyek Budapest vagy más nagyvárosok legjobban "elaknásított" területei. Emlékeimben például a Lövőház utca Marcibányi tér mellett futó szakasza a legveszedelmesebb, bár bevallom rég jártam arra. Változott a helyzet azóta? Ha elég sok levelet, kommentet kapunk, összeállíthatjuk azoknak a helyeknek a térképét, ahol az urak nem stírölhetik nyugodtan a lányokat, a kisasszonyok pedig nem hordhatják fenn fitos kis orrukat - mert mindenkinek a földet kell bámulnia.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kutya szavazás street art ürülék kutyaürülék dan witz

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr69683722

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szemét 2008.09.29. 10:12:20

ez is szemétA nagyvárosok kutyatartásának problémái témadokumentáció sajnos nehezen olvasható módon van publikálva (a háttérkép felesleges, romboló és rút), viszont az egyetlen - általam talált - tudományos igénnyel elkészített írás az ebtartás higiéniai…

Trackback: Propeller 2008.09.29. 08:15:31

Urbanista - Műalkotás utcai kutyasz@rból. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, de akkor mi?Ha van városi problémákat feszegető műalkotás, hát akkor ez az. 1980-as elkészítése óta semmit sem vesztett [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Missing Link 2008.09.29. 07:47:58

kutyák kitiltása baromság, de az emberek minden olyan előírást fokozottan betartanak, amit különben a pénztárcájuk bánna.
a gond az, hogy van erre is törvény, ahol én lakom pesten, ott még akkor is joga lenne a közterületesnek büntetni, ha nem piszkít a kutya, de nincs nálad zacsi; ehhez képest hónapok óta (évek óta?) egyáltalán nem láttam közterületest, másrészt egyáltalán nem büntetnek.
vagyis kevés a jó szabály, ha nem tartatják be.
még: éltem németországban kis ideig, kutyásokkal kapcsolatban két tapasztalatom volt: az egyik, hogy amguk a kutyások voltak sokkal kulturáltabbak, azok a kutyák, akikkel városban, vagy áruházbanközlekedtek, jólneveltek voltak, másrészt ott is vannak sokan, akik nem szedik fel a koszt, de gazdag ország, hatékonyabb a köztisztasági vállalat, vagyis takarítanak minden utcát minden nap, emiatt nem feltűnő. Szóval ott sem szentek az emberek, de van pénz ellensúlyozni.

nade 2008.09.29. 09:06:04

A széttaposott rágók művésze megvolt már?
napielet.hu/napi/rovat/kultluk/2656/a_ragacsok_angyala
Nagyon urbanista!

dingo 2008.09.29. 09:13:17

Valamikor régen futott egy olyan sorozat, hogy show-zás. Griff rhyes jones meg egy másik vicces angol fazon jópofáskodtak benne. Az egyik jelentben a városi kutyürülékproblémára úgy kívánták felhívni a járókelők figyelmét , hogy arany-sprayvel fújták be az utcán heverő kakit. Aztán hozzátették, hogy a kitünő ötletet Rod Stewart koncertjén szerezték...Szegény Rod, mihez hasonlítgatják
De amúgy tényleg jó ötlet, szerintem elég figyelemfelkeltő lenne, ha mondjuk a hatodik, hetedik meg a nyolvadik kerület (én itt tudok sok streetkakiról)telis tele lenne arany színű, csillogó villogó, naptól szikrázó akár állati akár emberi fekáliácskákkal. Hm?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.09.29. 19:20:52

majdnem rávágtam, hogy hegedűs gyula utca, de belegondoltam, hogy újlipótvárosban az utóbbi években érezhetően visszaesett a kutyaszar-termelés. rendszeresen látok nejlonzacskót villantó kutyasétáltatókat. szemléletváltás, kihelyezett kutyakakikukák (kkk :) - nemtudom, de működik. talán leginkább a környék rendbehozatala az ok, hogy már sajnálja összeszaratni a kutyás az utcát.
(köszönöm a hivatkozást)
süti beállítások módosítása