54 rendbeli rongálás vádjával lett világhírű művész Peter Gibson (művésznevén Roadsworth). A blogos legendárium szerint a népharag mentette meg a bírói ítélettől, mert egész Montrealnak tetszettek az ironikus aszfaltrajzai. Mondjuk nem tudjuk mennyire dobja föl a közlekedést, ha a dupla elválasztó vonal egyszer csak konnektorrá alakul. Mint ahogy azt sem, hogy mennyire állja meg a helyét, a design-portálokon zengett "a művész ezzel azt akarta mondani" társadalmi üzenet. De végül is mindegy. Innen nézve nagyon mókásak! A cipőtalp alakú vagy szögesdrótszélű zebra miatt pedig még egy két T-s vezető se csavarodna föl a fára. Jó sok kép alább...

(Forrás: toxel.com, inhabitat.com)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: utca közlekedés kanada street art graffiti út gépkocsi zebra gyalogos montreal

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr12682295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poprocks 2008.09.26. 08:59:49

Én meg tudnám szokni:) A mieink úgyis kezdenek unalmasak lenni! Amúgy ez a pasi sztem zseni..

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2008.09.26. 19:50:36

Ezek eszméletlen jók! Leginkább az esőcseppes tetszik, bár szerintem eléggé balesetveszélyesek ezek az alkotások, én például nagyon szeretek az utcán bámészkodni, nagyon kellene figyelnem, hogy a nagy nézelődés közepette ne lépjek egy száguldó autó elé. :)

kardinálispinty 2008.09.27. 15:54:19

1. Ezek jók, de nyilván nem mindenki ilyen ügyes, minden graffityt nem hagyhatunk.
2. Ki dönti el, melyik maradhat?
3. Ha a hivatal megengedi, hogy maradjon, mennyire lesz kalózműfaj?
4. Ha nem kalózműfaj, ugyanígy élvezni fogjuk?

EÖ (törölt) 2008.09.29. 13:42:56

kíváncsi leszek arra, amikor majd a gyalogost gázoló sofőr ügyvédje megkéri a tisztelt bíróságot, hogy mutassa meg ezeket a képződményeket a KRESZ-ben, mert műalkotáson gázolni és zebrán (kijelölt gyalogosátkelőhely) gázolni más megítéslés alá esik.
Jó poén egyébként, de a közlekedés nem vicc.

algi 2008.09.30. 12:28:51

Vicces, hogy az az autós igyekszik nem ráhajtani az EKG-ra.

bekbórd! 2008.10.05. 10:45:05

A városban, ahol lakom, "építettek" egy körforgalmat úgy, hogy a járdák sarkait picit lekerekítették, és a kereszteződés közepébe festettek egy sárga kört (vki észreveszi, hogy körforgalom, vki nem...). Egy éjszaka ebbe a sárga körbe belekerült egy :) . Szerintem ez kifejezte az egész lakosság véleményét, de pár napon belül eltüntették.
süti beállítások módosítása