"Bombing for peace is like fucking for virginity" - jutott eszünkbe a régi hippi mondás Zoli levelét olvasva. Vajon mi a rosszabb, ha ronda plakátokkal van tele a város, vagy ha ronda plakátolást tiltó táblákkal?

Dugóban álltunk a Rákóczi úton a Blaha és az Astoria között és akkor vettem észre. Annyira "megtetszett", hogy gondoltam megírom Nektek. : ) Milyen már? az összes ferde, nincs középen, szakadt, igénytelen ronda és minden második oszlopra felcsavaroztak (!!!) egyet. kábé úgy néz kii mintha valaki plakátokat tett volna ki, vagy rosszabb :)))

Mit tehetnénk még ehhez hozzá? Legfeljebb annyit:

Aki ide akar költözni, a Rákóczi útra a Blaha Lujza tér és az Astoria közé, az számoljon azzal, hogy nincsenek ugyan plakátok, ám a VII-VIII. kerületi átlagnál (290 ill. 250 ezer/nm) természetesen magasabbak az árak. Igaz a lakások is magasabbak, mint a budapesti átlag - legtöbbször nyugodtan galériázhatók. Az utcára nyílókban ügyvédi irodát meg nyelviskolát a legkönnyebb elképzelni. Lakni milyen benne? Aki tudja, írja meg!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest felirat plakát tábla zsidónegyed viii. ker vii. ker aki ide akar költözni

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr11668984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.09.18. 10:00:14

Na igen, valami szebb plakáttal is tilthatnák a plakátragasztást.

Hogy kerül a "fűre lépni tilos" tábla a gyep közepére?

spontan · http://erdekessegek.info 2008.09.18. 10:26:43

Maga az oszlop, meg a környék is jó mocskos, és undorító.

Egy plakát talán csak javítana rajta...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.09.18. 12:16:11

hm, a tábla legalább rend, a plakát rendetlenség.

ddevil 2008.09.18. 12:45:43

A Rákóczi rémálom. Nyitott ablakot el lehet felejteni, így a friss levegőt is, minden téren.

whining (törölt) 2008.09.18. 14:05:34

Én egyáltalán nem értem az embereket, akik a belvárosba akarnak költözni. Koszos, elhanyagolt, büdös a levegő - többszörös áron, mint mondjuk egy jó minőségű panel, vagy akár egy új építésű társasház.

thyles (törölt) 2008.09.18. 18:35:44

Én soha nem értettem, mit jelent ez a "hatóságilag tilos". Ha "hatóságilag" tilos, akkor minek írják ki, azt elvileg mindenkinek tudni kell. Ha nem "hatóságilag" tilos, akkor pedig ez vmi elrettentő dolog akarna lenni?

Kölyökkutya koromban jártam egy Rákóczi úti nyelviskolába, nemcsak elviselhetetlen zaj volt (zárt ablakok mellett), hanem a födémek is folyton rengtek-reszkettek. Képzelem, milyen jó lehet ott aludni.
süti beállítások módosítása