Kat: FeliratNem csak világsztárok fújhatnak zseniális graffitiket, nálunk is van jó pár, de azért lássuk be: a tag-ek azok olyanok mint a tetoválások közt a "szeretlek Mari". (Na és egy Banksy-klasszikusnak se feltétlenül örülnénk a Szent István Bazilika oldalán.) Holnap reggeltől estig különböző hírességek sikálnak szerte a városban. A Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezése ugyan helyenként joggal kritizálható (főleg a civilsége), no de a céllal mindenképpen egyetértünk! Akit érdekel, nézzen bele a programba itt.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest street art graffiti takarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr97670540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2008.09.18. 21:44:38

Kedves blogoló!

Örömmel olvastam az akcióról, rá is fér székesfővárosunkra egy kis helyrepofozás! Különös tekintettel a kötött pályás járművekre. Ügynököm, Poszáta egy alkalommal a saját szemével látta, amint a nyíregyházi vonaton ez a firka díszelgett: e=mc. Micsoda ökörség! Aki ilyet felír, annak nemcsak a "művét" törölném le, de a száját is kimosnám szappannal!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója

Zenit Incompatible · http://nufunk.blog.hu/ 2008.09.18. 23:10:37

én teleragasztanám a várost "szeretem budapestet"-logos matricákkal.
persze, csak a vicc kedvéért.

2008.09.18. 23:16:38

Különösen jó ötletnek tartom az akciót. Az egyik falterületünkre évek után egyszercsak felkerült egy, a fent említett "szeretlek Mari" jellegű graffiti. Miután már egy ott volt, szépen odakerült egy másik is, s így néhány héten belül talán tenyérni graffitimentes terület sem maradt. Nem vicc, tényleg így volt.
Ennek tudtában különösen jó ötletnek tartom a városszerte látható tagek számának redukálását, szerintem ez igenis működhet. És jó lenne, ha működne is, mivel ezek semmitmondó tagek a készítőn kívül világon senkit nem érdekelnek. Még a többi fújóst sem.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2008.09.18. 23:49:34

Szerintem ez az akció olyan mint a parlagfű írtás általában. Nem fogja gyökerestül megszüntetni a problémát. Most lepucolják a körúton lévő graffitiket, hogy aztán pár hónap múlva a kölykök újra a tiszta falra fújjanak.
Azért hajrá-hajrá, én támogatom.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.09.19. 10:04:20

a problémáról mindent elárul, hogy míg a ganz villamosok ki sem látszottak a firkákból, a combinókat csak elvétve rongálják. ugyanígy, amíg a körút olyan amilyen, addig újra és újra össze lesz firkálva.
másrészről szerintem sokkal nehezebb dönteni egy graffiti sorsáról, mint ahogy az ma történni fog. én például a szemközti ház faláról nemrég lefestett, talán már vagy 20 éves Beatles feliratot nagyon sajnáltam.
kösz a linket!

miertnemgondolkoduk 2008.09.20. 21:33:29

a probléma ismeretében, ez egy nagyon buta elvakult szélmalomharc, amit a média felkapott ...
süti beállítások módosítása