Az Örs vezér téri metrómegálló végül is nem néz ki rosszul. Persze kár, hogy le kellett bontani miatta a régi M betű alakú épületet, amely nagyon szellemes volt, a célnak pont annyira felelt meg mint az új, és ha megél még pár évtizedet szegény, akkor jó eséllyel műemlékké nyilvánítják. Sőt. Messziről még akkor is tetszik az új végállomás, ha tudom, hogy csapnivaló a kivitelezése. Az viszont nagyon bosszant, hogy a reggeli csúcsban gyakran lekésem miatta a metrót.

A régi épületbe egy nagy kapun (az óriási M betű két szára között) mentek be az utasok, így láthatták, hogy jobb vagy bal oldalon áll-e metró, és azt is, hogy melyik van tele, melyik indul előbb. A mostaninál két bejárat van. Mindegyikből csak az egyik vágányt látni, vagyis gőzünk nincs mikor odaérünk, hogy a másikon épp indul-e valami. Ha rá is jövünk, hogy rossz oldalon vagyunk, akkor is legalább húsz métert kell szaladnunk amíg átjutunk a másik oldalra. Eközben legtöbször huss... a metrónk elszaladt. Igen tudom, ez csak 4-5 perc késés, de csúcsidőben baromira meg tudja alapozni az egész napi hangulatot.

Ezt látjuk, ha a buszmegállók felől érkezünk:

 

Ezt meg, ha az aluljáró felől:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés metró állomás x. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr22638895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabesz Bá 2008.08.29. 12:40:30

Sokszor jártam az Örsön, főleg régebben amikor suliba jártam. Annak idején minden reggel ott szálltam föl a metróra. Csúcsidőben. De ha jól tudom, olyankor kb 2-3 perc az indulások közötti idő. Ha elment az orrom előtt metró, akkor előre battyogtam az első kocsiba, mert az Asztóriához ott kellett leszállnom. Beszállás után már csak kb 1 percet kellett várni. Ja és vegyük figyelembe, hogy ha épp eléred a metrót akkor már alig férsz be. Míg akik várnak a következőre, azok még akár le is ülhetnek, vagy ha állnak, akkor kellemes pozíciókat szerezhetnek meg.(sarkokban, falak mellett támaszkodva) A késve érkezőknek marad a középen-szorongás.

mqqq 2008.09.01. 11:02:11

Sose értettem azokat akik loholnak a metró, busz, villamos után. Induljon el 10 perccel hamarabb bazze, vagy ha ilyen fontos ember, hogy ki van számítva minden perce, miért jár BKV-val?
süti beállítások módosítása