ga.jpg

7. Na ez tényleg egy egyedi épület

ga7.jpg

Nem rossz értelemben mondom, de megvan benne minden a 80-as évek vendéglátós építészetből - amikor a tulajdonos nem sajnálta a pénzt a vállalkozásából.

 

6. Klasszul helyrerakták ezt a régi tanyasi iskolát

ga6.jpg

De a legszebb benne, hogy a lakóházzá alakítás után is kinn hagyták a rendszerváltás előtti táblát. Őszintén mondom, hogy tetszik - valahol ez is örökségvédelem!

 

5. Geccó vs. icom cicaharc

ga5.jpg

Én a magam részéről mindkettőjüket bírom, de az különösen vicces, ahogy osztják egymást. Minek után a geccodejoakecod többször is lehozott poénosan ingatlan.comos tesztoldalakat, hogy hát ez meg mi, most egy ügynökség neki állt tesztüzengetni nekik.

 

4. Gondolom az 50-es években jöttek rá, hogy

ga4.jpg

ez a tornác tök felesleges ezen a kúrián, holt tér, úgyhogy be is építették, ahogy kell.

 

3. Pagoda vagy egy orosz templom?

ga3.jpg

A csupa nagybetűvel írt hirdetést is érdemes végigolvasni, tele van sok szép fordulattal!

 

2. Szentendrei mesepalota

ga2.jpg

Úgy, ahogy van, kéne.

 

1. Ez talán most a legmeglepőbb hálószoba idehaza

ga1.jpg

Főleg annak tükrében, hogy a ház többi része eléggé be van lakva.

 


Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanistablog@gmail.com címre - kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kecskemét iskola vendéglátás vendéglő szentendre göd csongrád megye békés megye pest megye balástya ingatlansaláta kúria fura ingatlan békéssámson bács-kiskun megye

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr686506735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsakMintTe 2014.07.14. 11:53:34

Megkérdeztem az icomos hölgyet, hogy miért. Ha válaszol, tudósítok :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.14. 12:23:09

A pagodásnál az milyen hogy:
"INGATLANTURISTÁK KÍMÉLJENEK!

AZ EDDIGI KOMOLYTALAN BÁMÉSZKODÓK LEMARADTAK ÉLETÜK LEGNAGYOBB LEHETŐSÉGÉRŐL, HISZ NEKIK MÁR TÖBBÉRT SEM ADOM EL!!!!!!!"

Okay Jimbob, you're the man.

borzimorzi 2014.07.14. 13:38:10

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet. Micsoda ergya hozzáállás, te jószagú Maris! Ha valakinek valami eladó dolga van - lehet az ház, lakás, fülbevaló, használt kalucsni, mindegy -, elemi érdeke, hogy minél többen tudjanak róla, beszéljenek róla. Hogy terjedjen az eladó holmi híre! Egy megnézi, elmondja 3-nak, az a 3 elmondja összesen még 5-nek és így tovább. Gyűrűzik a dolog, és idővel eljut a hír ahhoz is, aki végül a vevő lesz. Bár tudnám, honnét szalajtották az ilyen isten barmát, aki dühös azokra, akik megnézték, de nem vették meg! Ahelyett, hogy hálás lenne nekik, amiért időt áldoztak az életükből az ő árujának megtekintésére! Ráadásul elriasztja a következő érdeklődőket is. Ki akarna lakást nézni abban a tudatban, hogy ha mégsem veszi meg, akkor majd az édesanyja csuklik, ami belefér?

Á, hülyék ezek, na. Nem is érdemli meg az ilyen, hogy vevője akadjon.

Üdv:
b

fénycsepp 2014.07.14. 13:52:17

nagyo cuki a hello kitty a lépcsőkorláton a gödi házban:D
a pagoda meg Pestlőrincen van: ki az a marha, aki ennyi pénzt ad ki egy ottani házra?:-0 Nincs semmi baj Lőrinccel, de ekkora summáért biztosan egy pöpecebb helyen is lehet házat szerezni.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2014.07.14. 13:56:46

Nem hiszem hogy egy átlag dolgozó családos ember minden percét kvázi érdeklődőknek kívánja szentelni csak mert azok a nyilt napokon nem kívánnak tömegbe verődve nézelődni.

mrbateman 2014.07.14. 15:03:28

A 4-esnek jók az arányai, ha levesszük a hozzátaknyolt toldásokat és a szörnyű TSZ-ipari nyílászárókat...ennek megfelelően gondolom belül is kapott rendesen.

Egyszer egy ilyet helyrehoznék, kár, hogy általában elbaszott helyeken vannak...vagy ha jó helyen van.akkor már más látott benne fantáziát.

murray 2014.07.14. 15:11:05

@Dariengo: így van. árult már a posztoló lakást?

sosem jönnek jókor majd amikor jönnek várni őket kiscsiniben aztán ba..nak jönni, vagy akkor jön mikor már a fa..omnak se kéne hogy jöjjön. aztán cangat erre-arra majd mond egy árat ami röhej és alig várom már h húzzon a piba. mindenkinek elmondani ugyanazt stb stb.

Csii 2014.07.14. 16:48:27

@murray: Erre való az ingatlanos, ha valaki ezt unja, nincs rá ideje, akkor csinálja az, akinek ez nem para.
Pénzt úgyis csak akkor kap, ha eladás van.

Ingatlanturista · www.ingatlanturista.hu 2014.07.14. 17:41:18

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:

milyen divat lett az ingatlanturista szápulása...

Ingatlanturista · www.ingatlanturista.hu 2014.07.14. 17:43:27

@murray:

de olyan jo story lesznek belöle. mi csak mondunk egy kodnevet légószinéke, vagy 2.45 és visitva röhögünk...
mondjuk az elnem adott házban, de ez van :)

Shopping 2014.07.14. 19:08:05

A 18. kerületi "Pagoda vagy Oros templom"-nál gusztustalanabb giccsparádét ritkán látni.
Látszik pénz van - de minek? Ízlés NULLA!
De jól lehet mulatni az ilyen szerencsétleneken, akik észre sem veszik, hogy mennyire nevetségesek!

wazzed 2014.07.14. 19:10:21

Az, hogy duplakomfort, az mit is jelent pontosan?

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.07.14. 19:20:01

"Az a lakás, amely legalább 12 m2-t meghaladó alapterületű lakószobával, főzőhelyiséggel és 2 db WC-vel, 2 db füdőhelyiséggel, közművesítettséggel (villany- és vízellátással, szennyvízelvezetéssel), melegvíz-ellátással és központos fűtési móddal (táv-, egyedi, központi vagy etázsfűtéssel) rendelkezik. " via: ingatlan.com/keresov2/keresos_hirdetesek.php?page=hirdetesfeladas/komfort_help#41

Gera 2014.07.14. 19:22:54

@borzimorzi: Na persze. Ez elvi szinten igaz, meg az is igaz, hogy normális ember nem ír ilyen marhaságokat a hirdetésbe, de ettől még hihetetlenül fárasztó emberek bírnak lakásokat nézni. Illetve ingatlant illetően nincs túl sok tapasztalatom, de autókat illetően van és kétlem, hogy ne ugyanaz menne. Az ilyen idióták kurvára nem segítenek rajtad, nyugodt lehetsz, mindenki meglenne nélkülük :) Az ugye alap, hogy egyszerűen fogalma nincs, mit akar, még azt se tudja, akar-e valamit. Igazából azért jött el, mert feleannyiért már megvenné tőled szívesen és próbálkozik, ráadásul úgy gondolja, hogy ha szétfikázza, amit árulsz és fél órán át magyarázza, hogy neki ez miért nem jó, akkor majd megvilágosodsz, hirtelen belátod, hogy igaza van és engedsz mittomén 40 százalékot. Jót röhögne az ember ezeken a balfaszokon, ha csak a saját idejüket rabolnák, de hát nem.

tundrafarkas 2014.07.14. 23:18:54

Ezt a duplakomfort dolgot olyan idióta ingatlanos találta ki, aki női szabóból képezte át magát ingatlanossá. A normális terminológia szerint van ugye komfort nélküli, komfortos, félkomfortos, és összkomfortos lakás. Azt kellett volna leírni, hogy összkomfortos, kétszintes lakás, 1-2-3 vagy több fürdőszobával. Ezt túl hosszú volt, ezért lerövidítette a dupla komforttal. Csak lusta volt a szentem, mert ahol 3 fürdőszoba van, arra nem találta ki, hogy tripla komfort. Ezt legalábbis még soha nem hallottam. Ez az eredménye annak, hogy az ingatlanosoknál nem követelmény a bármilyen szintű építőipari szakmai végzettség.
Egyébként az ingatlan turisták kivédésére Ausztriában megvan a megoldás. Az ingatlant csak az nézheti meg, aki igazolja, hogy a meghirdetett ár min. 50%-nak megfelelő fedezettel rendelkezik.

Void Bunkoid 2014.07.15. 07:15:19

A hetes kifejezetten tetszik. Főleg a hatalmas és zsír pince miatt.

A ház maga viszont tényleg annyira nyolcvanas évekbeli dizájn - az indokolatlanul sokat használt boltíves kötések/ajtók, no meg a szintén akkor nagyon futott műtőzöld kád és zuhanytálca miatt - hogy simán el merem képzelni, hogy a házba beépített rejtett hangrendszerből folyamatosan a Nyolc évszak c. sorozat főcímzenéje szól, vagy archív még német nyelvű danubiusz rádió :)))

Amúgy az ilyen 80s konyhák sokkal jobban tetszenek, mint a mai "modern" konyhák, tudjátok, óriási díszítetlen hodály, KÖZÉPEN egy szitén b*szott nagy konyhapulttal, aminek kb a kétharmada ráadásul kihasználatlan, mert el sem éri kézzel az ember - kövezzetek meg érte, de ez a középen nagy fémkocka munkapultos megoldás engem üzemi konyhákra emlékeztet, nem egy lakóházra.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.15. 07:20:16

@borzimorzi: az ingatlanturista letezo fogalom.
Anno Magyarorszagon hirdettem lakasomat, hogy berbe kiadnam.
Foldszint, de lepcso azert volt, nincs garazs, nincs muhely, nincs ipari aram. 3 szoba, felujitott, butorozott. Ezt igy a hirdetes is tartalmazta.
Lakotelepi lakasban miert is lenne.
Erre jelentkezett egy csalad, akik hoztak volna az elozo lakasuk teljes butorzatat, kellett volna nekik muhely, ipari aram, a faszi cukorbeteg, erszukuletes (nem en kerdeztem, elmondtak sajnos az osszes nyavalyajukat), lepcsozi nem tud.
3 szoba nekik nem eleg.
A lakas szigetelt, mert, szabalyozhato futeses, uj nyilaszaros. Ahonnan jottek, ott kurva draga volt a rezsi, a lakasomban joval olcsobb. Nekik az se volt eleg alacsony.
Lattak elore, hogy nem lesz nekik megfelelo, de bejelentkeztek, eljottek, korbepanaszkodtak a lakast, sajnalkoztak, hogy nem lesz nekik jo. De azert olcsobban nem lehetne-e?
Basszamegakurvaelet, nem.
Ugyhogy az erdeklodest megkoszonve kiraktam oket. Igy jelentek meg: nyugdijas pedagogus anyuci oregasszonyosan oltozve, kisfia (35 koruli faszi) meg rekeszizomig huzott bermuda nadragban es szandal-zokni parosban egy lyukacsos trikoban.
Raertek, eljottek, turistaskodtak, bar ne tettek volna. Volt meg par hasonlo. Ciganyok terepfelmeres illetve szobaztatasi ingatlan keresese celjabol, kosz nem. Kutyasok, macskasok, kisgyerekesek. Irtam a hirdetesbe, hogy nem oket keressuk, de azert bejelentkeztek.

papugaja 2014.07.15. 08:51:14

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Izom Tibor hirdet. Még az ablakai is dudorodnak.

Csii 2014.07.15. 11:33:54

@Cave Nick: Talán, mert az ő lakása, megteheti. Szerintem se jó diszkriminálni, de a saját otthonában mindenki azt ír elő, amit akar. Ezt tiszteletben kell tartani. Hozzám pl kutya nem jöhet, látogatóba se.

Void Bunkoid 2014.07.15. 12:52:34

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:

az az egy baj az igényeiddel, hogy az, aki ezeknek megfelel, az vagy nem létezik, vagy ha igen, általában már van saját lakása.

Bérlőt meg - akinek nem telik saját ingatlanra - bezony ilyent fogsz csak találni, mint amilyenek jönnek.

Azonkívül nem feleségül venni akarod, hanem ügyfél - a boltosok sem szoktak happogni, hogy ők csakis 25 év alatti, 180 centis (ebből 100 centi comb) aranyszőke hajadon nőknek hajlandók vagdalthúskonzervet eladni. Ha netán gyanúsnak tűnne a delikvens valamilyen szempontból, akkor meg minden szirszart kikötsz a szerződésben, ennyi.

Void Bunkoid 2014.07.15. 12:54:18

@Void Bunkoid: illetve még tán az 1998-as választások előtt volt valami interjú a helyi lapban, ahol az egyik piaci árus azzal büszkélkedett el, hogy ő csak fideszesnek hajlandó eladni a portékájából - szal elvileg létezik a jelenség, join them :)

Gera 2014.07.15. 14:14:21

@Void Bunkoid: Itt nem az ő igényeiről volt szó, hanem a bérlőkéről. Ő ugye leírja a hirdetésben, milyen az ingatlan, mi a fenének zavarják a hülyeségeikkel olyanok, akiknek nem felel meg?

Almandin 2014.07.15. 18:51:49

@tundrafarkas: Az tiszta hülyeség, mert én csináltam már olyat, hogy árultam a lakásomat, de közben már néztem az utódját, meg is mondtam, hogy akkor fogok lakást venni, ha az előzőt már eladtam. Ugyanis a költözködésnél nem mindegy, hogy mennyi idő alatt hurcolkodsz át. Megfelelő időzítéssel a köztes raktározás is kiküszöbölhető, vagy időtartama csökkenthető.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.17. 04:18:42

@Cave Nick: mert megtehettem, hogy nem engedek be gyerekes családot a saját ingatlanomba
jó helyen volt a lakás, jó állapontban, volt rá elég jelentkező, nem is volt égetően sürgős kiadni
válogathattam a bérlők közül

aki már eleve úgy indít, hogy fikázza, hogy ez se jó, az se jó, valójában nem is ilyet keres, így próbál alkudni, az már eleve egy problémás arc

@Void Bunkoid: megtaláltam, több alkalmas jelentkező is volt
nem mondom, hogy mindenki problémamentes, de a legkevésbé problémásat, valójában együttműködőt sikerült kiválasztani

szerintem a vagdalthús konzerv kevésbé személyes árucikk, mint egy szolgáltatás vagy egy lakás, amit bérbe akarsz adni
a bérlet egy tartós jogviszony, a vagdalthússal kimegy a paraszt a boltból és nem ott fossa ki
a lakást meg szeretném úgy visszakapni, ahogy kiadtam
beengedek egy 10 milliós ingatlanba egy bérlőt, aki letesz 1-2 havi óvadékot, ez így elég aszimmetrikus
a szerződés tele van mindenféle szépen hangzó és jogilag hasznos pontokkal, de ha lehet nem járnék évekig bíróságra, hogy az igazamat bizonygassam
egy link bérlő pont úgy leszarja a szerződést, mint a tolvaj is, aki ellopja a vagdalthús konzervet
a bajt jobb megelőzni

a lakásbérlés nem hotel, ahova bárkit köteles vagyok beengedni, aki fizet

a lakás bérbeadás inkább olyan, mint a prostiság, kicsit behatolás ez is a személyes terembe: még a legutolsó kurva is megválogathatja, hogy kivel megy el
nyilván minél jobban kell a pénz, annál több kockázatot vállal be, annál lejjebb adja az igényeit (kissé túrós, pállott vályogvető roma faszát is leszopja 1000 forintnyi étkezési utalványért), de szerencsére nekem nem kellett leadni az igényeimből

sokan beleírják az albérlet hirdetésbe, hogy csak diáklányt XY egyetemről
mert a lakótársai is olyanok, hasonszőrűt akarnak maguk mellé

Cave Nick 2014.07.17. 09:20:40

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Ezt én értem, de a gyerek az valami lepra, vagy mi? Az ülőgarnitúrát összehányni felnőttek is képesek. Vagy herendi vázákkal van tele a lakás? Azt meg végképp nem akarom felhozni (de), hogy mi történne, ha esetleg pont bizonyos etnikumokat nem szeretnél bérlőként látni abban a lakásban, és ezt ki is kötnéd a hirdetésben.. hehe.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.17. 12:07:31

@Cave Nick: az etnikum alap, hogy szóba se jöhet
természetesen nem vagyok bolond, hogy ezt beírjam a hirdetésbe, de személyes találkozás alkalmával közlöm, hogy mások is érdeklődtek a lakás iránt és pár nap múlva meglátom, hogy ki a nyertes
ez amúgy valóban igaz is volt, jöttek folyamatosan és face control után kötöttem meg a boltot

ez nem olyan, mint hogy eladok egy kiló kenyeret és menjenek isten hírével, ez picit komplikáltabb lehet, ha valami nem alakul simán, tartós jogviszony

egy prosti vagy egy kocsma, night club tulajdonosa, kidobója is megtagadja a kiszolgálást, belépést ha nem tetszik neki a vendég
nem tudom mi ezzel a baj, bevállalja, hogy nem keres rajta pénzt, de megkíméli magát valami kellemetlenségtől, ami esetleg bekövetkezhetett volna

van sok nagy család gyerekkel, meg van sok kellemes, dolgozó arc, akik nem nevelnek gyereket
aki akarja, az a saját tulajdonú lakását a gyerekeseknek is kiadhatja, nekem nem volt ilyen tervem
cigányoknak is kiadhatod a saját lakásodat, meg egy nyilvános üzlet nem is tagadhatja meg a kiszolgálást, de én úgy érzem, a magánvagyonom terhére üzletet akkor és azzal kötök, akivel akarok

a kisgyerek meg olyan, mint a kutya, macska
aranyos, meg minden, ha a sajátom fossa össze a falat, akkor elverem, vagy tudomásul veszem, hogy az én vérem, ennyit tud, de ha lehet nem hagyom, hogy idegenek kölykei garázdálkodjanak a lakásomban, havi pár tízezerért kibérelik százezres kárt okoznak, így az óvadék így hamar elúszna, meg jönne a problémázás, hogy nem egészítik ki, nem is ők okozták a kárt
kinek hiányzik ez?
a problémákat meg kell előzni, ki kell zárni a lehetőségét is
100%-ban nem lehet, de szerintem mindenki megtesz mindent, hogy minimalizálja a veszteségeit

ha egyszer van rendes, gyerek és háziállat nélküli bérlő, akkor nem hiszem, hogy el kellene fogadnom gyerekes és háziállatos családokat is

szerencsére így is simán ki tudtam adni a lakást anno

Genius2 2014.07.17. 19:18:12

A pagodás árát levitték 58 misiről 40 misire.
Ha nem épp most vettem volna házat, még el is gondolkoztam volna rajta...

Limo.hu 2014.07.18. 10:42:55

A pagodás házat én is megnéztem személyesen, de nem mint turista. Komoly vételi szándékkal jelentkeztem, hisz 15 éve éppen lemaradtam róla 38 millióért. Jelenlegi tulaja még az, aki anno megvette előlem. Vásárlás után egyből ráköltött 20 millát, ami látszik is a ház minőségén. Tényleg rengeteg extrát ajándékoz a házhoz legalább 6 milla értékben, mivel méretre készített dolgokról van szó. Egyébként nagyon korrekt az eladó, csupán tele a hócipője a sok nincstelen nézelődővel, ahogy joggal nevezte az eddig jelentkezőket. Minek jelentkezik valaki vevőnek, ha minden egyezik a leírással? Főleg ilyen hihetetlenül jó árnál, amiért a telket és az építőanyagot nem tudná megvenni! Sajnos nálam azon bukott el a dolog, hogy nem vagyok hitelképes a mérlegem szerint, így fájószívvel mondtam le a vásárlásról.

Limo.hu 2014.07.18. 11:03:55

@Limo.hu: Egyébként még annyit a házról, hogy életben nagyon látványos. Egyedi építési stílusa inkább előnyére, mint hátrányára válik. Nagyon jól illeszkedik a környék stílusához. Mostanra a képeken látható örökzöldek már akkorák, hogy a bámészkodók tekintete elöl teljesen elzárják a belátást. Véleményem szerint egy igazi gyöngyszemről beszélhetünk. Összefoglalva egy lepukkant fészert nem lehet ennyiért venni. Sajnálom, hogy nem én lehetek az új tulajdonosa.

Limo.hu 2014.07.18. 11:07:09

@Genius2: Igen! Én is észrevettem, de gondolom azért, mert sürgős lehet neki, mivel hamarosan Floridába települ ki elmondása szerint.
süti beállítások módosítása