na-fotor.jpg

7. Itt egy újabb eladó szecessziós kastély

na7.jpg

A mezőszilasi Droppa-kastély nincs olyan jó állapotban, mint a másik eladó szecessziós, a kemenessömjéni Berzsenyi, de nagyon szép lehetett ez is. (Itt a műemlékem adatlapja, Molnár Zoltán képe pedig a Wikipédiáról való)

 

6. Eladó a monostorapáti vízimalom

na6.jpg

300 éves, de remek állapotban van. Igaz már négy éve is árulták, talán most elkel.

 

5. Panel kertkapcsolattal

na5.jpg

Volt már hasonló, de akkor is tetszik. (Kösz Andrea!)

 

4. Oké, magyarok vagyunk

na4.jpg

De azért a nemzeti zászlóval letakart biliárdasztal elég fura. (Kösz Krisztina!)

 

3. Ezen az alaprajzon még dolgozhattak volna egy kicsit

na3.jpg

“Azon gondolkodom, elnézve az alaprajzot, ha esetleg ezt venném meg, az ágyamat a vécébe vagy a szekrénybe költöztessem inkább, szerintetek hol lenne kényelmesebb a fekvés?” - tette fel a kérdést Bikli néni, de nem tudom a választ.

 

2. Lehet, hogy nem értek a modern építészethez 

na2.jpg

De nem tudom mire vélni ezt a kerítéssel elválasztott, félig elkövezett tükröt. Na meg az üvegbe csomagolt oszlopokat sem, ami egy másik fotón van.

 

1. Gondolnátok, hogy ez nem egy dizájnmagazinban, hanem Ürömön van?

na1.jpg

Na persze, ha a magasfeszültségű távvezetéket, a szomszéd kerítését és a lábához támasztott raklapokat nem nézzük.

 


Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanistablog@gmail.com címre - kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest üröm pest megye agglomeráció ingatlansaláta fura ingatlan fura hirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr306451605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chubbie 2014.06.30. 09:30:08

Az "üvegbe csomagolt" oszlopok is tükrösek :-)

calealenta 2014.06.30. 09:45:37

Uccsó képnél a kérdésre azonnal rávágtam, hogy naná, hogy gondolom. Még csak nem is a drót, hanem a rácsos cement burkolat (biztos van rendes neve, de hát az...) meg a halom raklap miatt:))
A kertes panellakás meg nekem is tetszik, nem is okvetlenül kell, hogy tróger legyen a kivitelezés, és akkor egyáltalán nincs ilyen "eközben Oroszországban"-hangulata:)

Void Bunkoid 2014.06.30. 09:53:43

A kertes panellel az az egy tisztázandó, hogy ez engedélyezett-e (mert pl Debrecenben a Wesselényi lakótelepen vannak is kertkapcsolatos földszinti lakások, meglepően nagy "kerttel" (már így a panelekhez viszonyítva), de ez így elsőkörben ilyen önkényesen bekerített-kisajátított társasházi előkertnek tűnik, a közös képviselőt is meg kell előtte kérdezni, nehogy baj legyen belőle.

Bikli néni 2014.06.30. 10:35:43

@Void Bunkoid: Én olyanban laktam tavaly (nem panel), hogy 3x6 lakásos társasház, közös udvarral, ami jobbára csak kocsibeálló volt egy keskeny füves sávval. Tulképp mindegyik ilyen sávhoz 3 lakás tartozott, de valójában az egész osztatlan közös tulajdon volt. Mégis érdekesen alakultak a dolgok, mert egyeseknek derogált a fűnyírót kézbe venni, míg mások - az udvarszinti lakók - egyszerűen parkosították és körbekerítették a lakásuk előtti részt tujákkal. (Sajnos kerítés nincs, így a kutyusuk előszeretettel piszkít az "osztatlan közös" egyéb részeibe.)
A fentiek miatt el lehet képzelni, micsoda állóháború van a szomszédok között. Őszintén szólva, én marhára örülök, hogy eljöttem onnan, már csak azért is, mert nekem is udvarszinti albim volt, és a fölöttem lakók helyett is én nyírtam a füvet. (És nagyon röhögtem, mikor megláttam pár hete, hogy miután eljöttem, azon a sávon, aminél én is laktam, derékig ért a gaz.)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2014.06.30. 11:18:32

Az ürömi ház iszonyú szutyok és igénytelen. Okádék már a tervezés is, a kivitelezés is elég furcsa, a környezet kopár és semmilyen, akárhányszor látom, elborzadok, hogy bólinthatott rá erre valaki.
Most, hogy látom belülről is, hát nem jobb semmivel...

Ingatlanturista · www.ingatlanturista.hu 2014.06.30. 11:28:36

gondolom raklap bútor lesz belol az utolson. nagyon trendi mostanában. nálunk is van inkább kényszer szülte mint a szépség,de praktikus és olcsóbb. persze lehetne szebb tenné de jó így...

Gera 2014.06.30. 12:45:57

@Before: Viszont baromi olcsó :)

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.06.30. 12:52:30

@Bikli néni: Németországban ez tejesen természetes, a földszinti lakó kiváltsága a kert.
sok lakást már eleve úgy építenek meg, hogy a kertbe kijárás legyen a földszinti lakásból. Egyzser én is laktam ilyenben, ott sövény választotta el a földszinti kerteket, a füvet meg a sövényt a gondnok nyirta.
eleinte furcsa volt látni az ilyesmit , mert otthon ahhoz voltam szokva, hogy a földszinti lakásnak még az ablakán is rács van. Itt meg a földszinti erkélynek még korlátja sincs, hanem a burkolat a gyeppel van szintbe hozva.
Hát ez egy másvilág, idő kellett még megszoktam.

Bikli néni 2014.06.30. 12:58:36

@Neked ugatok nem a házat őrzöm: Persze, ezzel semmi baj nincs, csak ezt is szabályozni, vagy legalább megbeszélni kellene valahogy. (És az említett társasházban ez a legkisebb probléma volt amúgy a szomszédok között...)
Szóval tisztázni kellene, hogy akkor ez most osztatlan közös tulajdon vagy sem, ha igen, akkor a fölsőbb lakók is másszanak le füvet nyírni, ha meg nem, akkor meg ne tegyék szóvá az elkerítést, illetve az elkerítő szomszéd is tartsa a dolgát végző házikedvencét a saját udvarában. Szerintem.

Gera 2014.06.30. 13:13:11

@Bikli néni: Én egy hat lakásos társasházban lakom és nálunk is osztatlan közös tulajdon a kert. Alapvetően persze a két földszinti lakás lakói használják, de nincs leválasztva semmi és közösen próbáljuk karbantartani abból kiindulva, hogy a jó állapotú kert az emeleti lakások értékét is növeli.

Beer Monster 2014.06.30. 15:21:13

@Chubbie: Mi az az ivókút az oszlopokkal, meg a körülárkolt liftakna?

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.06.30. 15:48:18

@Bikli néni: @Gera: nem kell mindent szabályozni: a kert a földszinti lakóé, és kész. Az embeleti meg ki néz és gyönyörködik benne.
Ilyen egszerű ez.

ED_a_ló 2014.06.30. 17:22:24

A "kertkapcsolatos" lakás ára legalább reális. Meg lehet nézni, hogy ugyanennyiért felkapottabb, de mégis rosszabb helyeken csak egy kis odút lehet kapni. Tudom, ennek a rezsije kicsit nagyobb, mint egy apró hajléké. Szerencsére nem számolja fel extra árban a "kertet". Kocsibeállós variációban kéne, már csak poénból is.

Arról az ürömi versenyzőről minden az eszembe jut, csak az nem, hogy egy építészeti műremek. Biztos az, csak nekem nem tetszik. Szerintem is ronda, de legalább drága. Eszembe jutott róla a Halálos fegyver 2. Abban is volt egy ilyen lábakon álló ház. Csak ez alól szerencsére nehezebb lenne kicibálni.

Most eszembe jutott még egy valami, tudom senki nem kíváncsi rá. Az ingatlanosok mindig igyekeznek a hátrányokat előnyként, extraként feltüntetni. Ha egy ingatlanos egy lerobbant, lepusztult lakást hirdet, akkor azt írja, hogy páratlan lehetőségeinek csak a fantáziája szabhat határt, mert úgy újítja fel, ahogy önnek tetszik! Persze kiteszi azt az árcédulát, amibe egy már felújított lakás kerülne.
Ha egy szokatlan (nem tudom a nem szépet máshogy leírni, hogy ne legyen bántó) kialakítású lakást, házat hirdet, akkor meg előveszik az olyan szavakat, mint a trendi, modern, egyedi, és ebből rittyentenek egy fél oldalas irodalmi művet. Hagy érezzük, hogy tuskók vagyunk mi mind, nulla szépérzékkel.

Gera 2014.06.30. 19:39:53

@ED_a_ló: Szerintem meg egyáltalán nem drága. Ekkora, szinte új épület 60ért?

Ingatlanturista · www.ingatlanturista.hu 2014.07.01. 08:22:19

@ED_a_ló: az ingatlanosok taktikáját hagyjuk. tudnék mesélni. a legrosszabb párosítás tutyi mutyi eladó rámenős ingatlanos. ebböl lesznek vicces dolgok... erről is tudnék mesélni az egy nap alatt megnézett 17 db ingatlan és tarsai

Nanenáné 2014.07.01. 13:45:34

A 3-asnál nem az a kérdés, hova tegyem az ágyam, hanem az, hogy hol vigyem be a lakásba?

Olgicsq 2014.07.01. 15:09:14

varosban.blog.hu/2014/06/27/setak_budapest_peremen_omatyasfoldi_nyaralok
Itt az írták, hogy boldog születésnapot, hát, tényleg azt! :-)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.07.01. 15:10:37

@Olgicsq: :D
na ez a legkacifántosabb felköszöntés :D nagyon klöszi!!!

Dobó Géza · http://urbanista.blog.hu 2014.07.01. 16:51:18

@Zubreczki Dávid:
Kommentből kell lássam, hogy szülinapod van?:-) Isten éltessen, fülhúzás stb.
süti beállítások módosítása