0[1].jpg

Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától keletre.

Pedig nem lehet könnyű hazánk keleti végén tartani a frontot, és nyereségesen üzemeltetni egy luxushotelt, de sokáig úgy tűnt, megy nekik: simán ideutaztak emberek Budapestről vagy a határon túlról is, csak a hotel kedvéért. Az összes pontozós oldalon (booking.com-tól a Google-ig), elég jól szerepelt.

Igaz volt már tulajdonosváltás a 2008-as megnyitás óta: 2010-ben bedobta a törölközőt az akkor még négycsillagos Andrássy Kúria. A CIB Bank vette meg, az üzemeltetéssel az Accent Hotel Managementet bízták meg. Azóta öt csillaggal és Andrássy Rezidencia néven futott.

Látszólag minden prímán ment, erre tessék, egyszer csak felbukkant az Otthontérkép hirdetései közt az épület. 1,3 milliárdért kínálják, ami nem is tűnik soknak, főleg, hogy négy éve még 2,7 milliárdért próbálták eladni. (Hogy végül mennyiért kelt el, azt persze nem tudom).

16[1].jpg

 Fotók: Otthontérkép

Amúgy a hirdetés elképesztően gagyi: tördelés nélkül bekopizták a szövegét valahonnan, úgy, hogy benne maradt az iroda saját balatoni YouTube-reklámjának ajánlója is. Nem tudom milyen értékű ingatlan kellene ahhoz, hogy egy ingatlanos 5 percnél több időt szánjon az internetes értékesítésre. Pár milliárd úgy látszik még kevés.

Bár a magam részéről azt is furcsállom, hogy egy ilyen felületen próbálják eladni a nagy hírű ingatlant - na de láttunk már cifrább dolgokat is. Ki tudja, talán itt bukkan fel a megmentő.

Mindenesetre remélem jó kezekbe kerül, és megőrzik/visszaállítják a hajdani színvonalat, mert a keleti országrészben tök fontosak lennének az ilyen intézmények - Tokaj turizmusának fellendítéséhez meg pláne.

[További képek és rémes szöveg a hirdetésben. Kösz a tippet Gaben!]

Frissítés: Az üzemeltető Accent Hotel Management levélben egészítette ki a posztot, idézem:

A szálloda valóban 2010-ben került a CIB Bank tulajdonában, amikor is a bank rögtön megbízta cégünket, az Accent Hotel Management-et a szálloda szakmai üzemeltetésével. Ez a viszony azóta is fennáll, tehát a szálloda tulajdonosa a mai napig a Bank, míg az Accent Hotel Management immáron negyedik éve üzemelteti a hotelt. Az Andrássy Rezidenciát valóban újrapozicionáltuk a tulajdonváltást követően és stratégiánk helyesnek bizonyult, hiszen azóta is évről évre jobb eredményekkel üzemel, sikeresen működik és nem csak Ön, valamint a saját, de szerencsére vendégeink véleménye szerint is Magyarország legmenőbb ötcsillagos szállodái közé tartozik. 


Ugyanakkor a Banknak tudomásunk szerint mindig is célja volt értékesíteni az ingatlant és már régebb óta az ingatlanpiaci kínálatban szerepel a hotel. A szálloda aktuális sikeres működése és az ingatlanértékesítés céljából tett kísérletek nem függenek össze egymással, maximum abból a szempontból, hogy egy élő, működő és elismert hotelt könnyebben lehet értékesíteni. 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés szálloda tarcal fura ingatlan borsod-abaúj-zemplén megye

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr766438469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ájjeliszekrény 2014.06.28. 17:59:51

"négy éve még 2,7 milliárdért próbálták eladni. (Hogy végül mennyiért kelt el, azt persze nem tudom)."

Ha eladták 4 éve akkor nem próbálTÁK....
Ha pedig nem adták el, akkor jó hogy nem tudod.
Ne legyél már slendrián mert nagyon gáz

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.06.28. 18:05:22

@ájjeliszekrény: ugye csak viccelsz :)

2,7-ért próbálTÁK eladni. el is adták, így került az új tulajhoz

de hogy annyiért-e, amennyiért próbálTÁK, azt nem tudom. lehet hogy csak feleannyiért ment el akkor is

bice_béka 2014.06.28. 18:19:28

Ennyi embert, aki már a magyar nyelvet sem érti meg, és még kikéri magának... Szomorú, hova jutunk!

ájjeliszekrény 2014.06.28. 18:43:51

@Zubreczki Dávid: de ha 2,7 milliárdért próbálTÁK, akkor azért próbálTÁK mert nem sikerült annyiért eladni. Viszont akkor a cikkírónak azt is tudnia kéne hogy mennyiért ment el! Máskülönben honnan tudná hogy csak próbálTÁK eladni annyiért??
he???

@Rinconkid:

stoppard · http://forint.blog.hu 2014.06.28. 19:38:34

Legyen már gyanús, hogy ha ennyien értik, akkor mégsem a szöveggel van gond.

Az, hogy próbálták nem csak azt jelentheti, hogy nem sikerült, hanem azt, hogy árulták. Ennyi.

ájjeliszekrény 2014.06.28. 20:29:07

nekem van igazam nem kell magyarázkodni

stoppard · http://forint.blog.hu 2014.06.28. 20:30:34

Persze persze, a sok hülye, aki szembejön az autópályán :)

béla a görög (törölt) 2014.06.28. 21:08:05

Gyerekek, ti még mindig csak az öntudatnál meg a nyelvében él a nemzetnél meg a magyar az magyarnál és más marhaságnál tartotok?

A hír az volt, hogy féláron (-50%) árulják magyarország (így kis 'm'-mel mer' csak mer' ilyenem van) rómaiak által már el nem foglalt területén az egyik ha nem az egyetlen 5 csillagos szállódáját. /széles gábor tudna erről mesélni/
A gazdasági "fellendülés" meg az a fránya 1.4 md már senkit nem érdekel - csak a vessző a rag meg a toldalék? Gazdag ország.

Ppix 2014.06.28. 21:28:26

Kurvára mind1 ki veszi meg - amíg az Accent üzemelteti...
A színvonal nem a tulajdonostól függ, hanem az üzemeltetéstől.

maisel 2014.06.28. 22:24:36

1. A szálloda szuper.
2. Tarcal nem annyira. Jó,mondjuk egy nap átmégy Tokajba,egy nap Nyíregyházára,az állatkertbe,de...amúgy mit lehet itt csinálni?Oké,még szüret idején van mit tenni..
3.Klassz,ha be akarsz zárkózni a szerelmeddel 3 napra,de!Aki Keletről jön,inkább messzebbre megy,ha már ennyi pénzt kifizet egy szobáért,Nyugatról meg ki jönne ide?
4.A tarcaliaktól elnézést!
5.1994-ben örültünk, hogy Nagymamám házát 400ezerért megvette valaki ugyanitt!Pedig klassz ház volt!

Medgar 2014.06.28. 22:25:19

@ájjeliszekrény: Az a baj, hogy meg sem érted mi a baj veled.

samot 2014.06.28. 22:25:36

@ájjeliszekrény: Nekem meg nincs mindig igazam,csak sosem tévedek!:)

ájjeliszekrény 2014.06.28. 22:30:40

@Medgar: @samot: leírtam a mondandómat,aminek minden szava igaz,helytálló.Egyszerűen nem lehet megdönteni aaz érveimet, csak ilyen közhelyekkel tudtok dobálózni hogy "Az a baj, hogy meg sem érted mi a baj veled."

IGAZAM VAN ÉS KÉSZ

ancsika 2014.06.28. 23:44:28

irigylem azokat akik ennyire unatkoznak, hogy neten ráérnek nyelvnáciskodni :)

Jim Raynor 2014.06.28. 23:51:28

@ájjeliszekrény:

komolyan, te ennyire ostoba fasz nem lehetsz.

"1,3 milliárdért kínálják, ami nem is tűnik soknak, főleg, hogy négy éve még 2,7 milliárdért próbálták eladni. (Hogy végül mennyiért kelt el, azt persze nem tudom)."

ez azt jelenti, te tudálékos öntelt gyökér, hogy anno meghirdették 2,7 milliárdért. ez a posztoló számára is hozzáférhető infó. aztán eladták, és mivel az ingatlan-adásvételi szerződéseket nem szokták a felek az urbanista blognak megküldeni, a szerző nem tudhatja, hogy végül mennyiért adták el. Csak azt - a tulajdonosváltásból - hogy eladták.

Ezért a szerző:
- nem írhatja, hogy 2,7 milliárdért adták el;
- azt sem írhatja, hogy nem 2,7 milliárdért adták el.

csak azt írhatta, amit írt. Úgyhogy a karimangós lónak a faszát van igazad, kisfiam.

más.

azért a hirdetésben ez a mondat odaver:

"All this is located in a classically elegant environment in the world-famous Tokaj wine region, including the Tokaji Aszú, wine of kings, king of wines."

hát, ja. :)))

nincs_nick 2014.06.29. 01:38:36

@maisel: Meg olyan apróságokba ne menjünk bele, hogy ki megy oda vissza miután belefutott egy "barátságos" helyi norvég hordába.... (német kollégával megtörtént, azóta ugye bűntudatra nevelt németként nem igazán érti miért kötöttek bele faji alapon....)

[megmondoember] 2014.06.29. 02:25:04

@ájjeliszekrény: Hülye vagy. A posztoló teljesen helyesen fogalmazott.

bice_béka 2014.06.29. 08:20:13

@ájjeliszekrény: "1,3 milliárdért kínálják, ami nem is tűnik soknak, főleg, hogy négy éve még 2,7 milliárdért próbálták eladni. (Hogy végül mennyiért kelt el, azt persze nem tudom)."

Egyszerűen: itt a feltételes mód magára az ÖSSZEGRE/TÁRGYRA vonatkozik, és nem az általad hangoztatott cselekmény "próbálták" a hangsúlyos (feltételes módú). 4 éve 2,7 milliárdért próbálták eladni, azaz ennyit szerettek volna kérni érte, de elképzelhető, hogy csak 2 milliárdot sikerült... Eladták, nyélbe ütötték az üzletet, azonban ez számunkra most közömbös:)

Ebben az esetben tehát nincs igazad!

lepkevadász (törölt) 2014.06.29. 09:47:45

Ez az ajjeliszekrény egy agyag edény.

Le Orme 2 2014.06.29. 10:03:27

"egy ingatlanos 5 percnél több időt szánjon az internetes értékesítésre. Pár milliárd úgy látszik még kevés."

1,3 milliárdért árulják! Az nem pár milliárd! Vagy nem erre az ingatlanra gondol a szerző? A kontextus alapján erre az ingatlanra. Zavaros írás.

rapitzsuakoloh 2014.06.29. 10:51:36

bekopizták a szövegét

Hú azért egy helyesírás ellenőrzőt végig lehetett volna futtatni a szövegen, ha már nem megy a magyar nyelv.

történész és a többi... 2014.06.29. 11:27:55

Sziasztok!
Ez az első kommentem lesz és lehet az utolsó is... csak azért regisztráltam, mert a fent nevezett bank egyik vezetője voltam, és elég sok olyan infóm van, ami után lehet jönne a bank ügyvédje...
A lényeg, hogy szeretett három betűs bankunk ezt a szállodát is "benyelte", mint sok másik 4-5 csillagosat Magyarországon (pl: Hotel Rogner - Hévíz, káposztásmegyeri Aquaworld és a hozzá tartozó komplexum, stb), kb 8-10 ilyen méretűt, amihez képest a tarcali Andrássy-kúria már csak egy "kis falat".
A módszer minden esetben ugyanaz volt: pénzügyileg bedöntötte, a szerződés feltételeit megszigorította, így jogilag minden rendbe került a "rekvirálás"-hoz, majd jöttek a verőlegények és szó szerint elfoglalták az épületet - az üzemeltetőnek pedig megmutatták merre van a kijárat.
Ennek a banknak százmilliárdos portfóliója van ilyen komplexumokból. Miután a számuk kellően felduzzadt, létrehozott egy külön osztályt, aki csak ezek üzemeltetésével foglalkozik, valamint erre létrehozott több külön céget (ezek egyike a fent emlegetett is), ami ugyanahhoz a banki csoporthoz tartozik, kvázi leányvállalat.
Az elmúlt 4 évben NEM volt tulajdonosváltás - egyébként akármilyen szép az épület, de a piaci értéke az 1 mrd-ot sem éri el - valószínűleg Milánóból a tulajdonosok megmondták, hogy ezt és ezt a szállodát árulni kell könyv szerinti értéken, és csináltak egy "látszat" értékesítést - holott minden ott dolgozó tudja, hogy ennyiért eladhatatlan.

Ezért van csak "összecsapva" a hirdetés.

És még valami, aki nem ismer egy átlag bank működését: rendkívül fontos fogalom a "könyv szerinti érték", mivel az "elkobzott" ingatlanok ezen az értéken vannak "bejegyezve". Ez a mai világban minden esetben kőkeményen túlárazott. Ha könyv szerinti érték helyett piaci áron adja el = bank vesztesége, amit a külföldi tulajdonos felé prezentálni kell. Ez sok esetben a magyarországi vezetők "fővesztésével" jár, ezért inkább tartogatják a portfóliójukban, nehogy ők is úgy járjanak, mint a hotel egykori menedzserei...

Üdv Mindenkinek!

d2net 2014.06.29. 11:33:36

Csak egy példa...............

A "tud lenni"nem egy helytelen ,magyartalan kifejezés,nem is torz germanizmus.Jelentése van kéremszépen,csak érteni kell!
Jelentése:megfelelő körülmények között,jó áron,nagy valószínűséggel.....
Vagyis mit dobsz fel????(értik-ugye?)
Szóval lehet nyelvészkedni de minek........

vzsozso 2014.06.29. 11:48:30

@maisel: Mád, Vizsoly, Sárospatak, Regéc, Boldogkőváralja, túrák a Zemplénben, borpincék, csak néhány dolog, ami eszembe jutott. Ezek mind nagyon szépen elérhetők Tarcalról.

NIKI LAURA 2014.06.29. 15:52:15

@történész és a többi...: de hat itt akko buncselekmeny tortenik folyamatosan,,nem!?

Ez most akkor ugy mukszik,mint a visszavett/ lefoglalt banki autoknal?
A kecskemeti Mercantil telephely vezetoje magyarazta:

"Van egy auto,ami mondjuk eladhato a piacon 500 e ft-ert
A bank elveszi,csinaltat egy "haver muszaki szakertovel"egy szakvelemenyt,ami szerint(ez rossz,az nem mukodok,kopott,stb)er 100 e ft- tot.
A bank ezert Csak 100e ft ba szamitja az autot,ennyivel kevesebb a tartozas.
Jon a "szerzodott" autokereskedo,aki 400 e ad az autoert,de papiron csak 100 ezret,ami alapjan az ugyfel kapta az elszamolast.
Itt jon a bank zsebebe mutyia 300 e ft.
Az autokereskedo pedig eladja piaci aron,azaz 500 e ft ett,amirol persze csak 110 e ft szamlat ad az uj vevonek,mert a vetel es az eladas kozotti osszeg 27% nyeresegado,tehat a 10 e utan fizet 2700 ft tot.

Ugynez a matek az ingatlanoknal,csak sokkal nagyobba,

történész és a többi... 2014.06.30. 00:19:02

@NIKI LAURA: "bűncselekmény?" ÁÁÁÁ :)
Csak annyit csinál a bank, amit a magyar jog megenged... mint tudjuk az pedig nagyon könnyen formálható. Mikor éppen mi az érdekünk. És azt se felejtsük el, hogy egy bank sokkal több jogászt és ügyvédet (no meg bírót - holott ez is bűncselekmény) foglalkoztat és pénzel, hogy ha egy ilyen ügy perre kerül, ki fogja azt megnyerni.
Kérdésedre a válasz: igen, hasonlóan működik.

ájjeliszekrény 2014.07.03. 15:30:55

NEKEM VAN IGAZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Erzsébet Bárácz 2018.10.04. 16:30:48

En a Hedervari kastelyrol erdeklodnek. 10 evvel ezelott meg kastelyszallokent mukodott. Ott tartottuk a 30.hazassagi evfordulonkat. Azota tobbszor rakerestem es azt irjak, hogy vegleg bezart. Tudni szeretnem mi lett vele. Koszonom
süti beállítások módosítása