csaroda.jpg

Nagyon szeretem a Felső-Tisza-vidék templomait. Egészen csöpp falukban futhatsz bele gyönyörű freskókba, kazettás mennyezetekbe, fehérre meszelt kicsiny templomok mellé ácsolt haranglábakba. Örök kedvencem a fenti képen látható csarodai, de több tucat gyönyörű épület van még ezeken kívül.

tákos.jpg

Most a Középkori templomok útja honlapon Meséld el te! címmel játékot hirdettek: mindenki szedje össze emlékeit erről a vidékről. Egészen furcsa módon."Könyveket" lehet írni, melynek címei és fejezeti adottak: egy-egy túráról és annak egyes állomásairól van szó. A könyvbe pedig a személyes élményeket várják, egy online kitölthető sablonba.

csenger.jpg

Tulajdonképpen, olyasmi ez, mint az Országos Kéktúra, csak itt nem pecséteket kell gyűjtenünk egy füzetbe, hanem fejezeteket írnunk egy könyvbe. Ha megvan az összes, elkészült a mű. A jutalom pedig elsősorban - akár csak a Kéktúránál - az összegyűjtött élmények maguk. Részletek hamarosan a Középkori templomok útja honlapon, addig is a Műemlékem.hu oldalán olvashatjátok el a felhívás részleteit.

Jó túrázást!

csengersima.jpg

A képek forrása a temple-tour.eu. Fentről lefelé a csarodai, tákosi, a csengeri és a csengersimai templom látható a fotókon.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: turizmus templom tura csenger csaroda tákos csengersima szabolcs-szatmár-bereg megye

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr446304774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2014.06.17. 18:49:40

Egész fantasztikus kincseket rejt az a vidék, és alig ismeri őket valaki az országból.

A legtöbbeknek az ország véget ér (jó esetben nem a Dunánál, hanem) a Debrecen-Miskolc vonalnál, esetleg Nyíregyháza. Pedig onnan is lehet még másfél órát autózni, és még mindig határon belül vagy.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.19. 07:50:21

@Comandante en Jefe: az azert tulzas, hogy alig ismerik ezeket.

En pl sokkal izgalmasabbnak latom Sz-Sz-B megyet, mint a Dunantult.

Szamomra is veget er az orszag a Dunanal :) csak eppen en a keleti reszet ismerem jobban, a nyugati megyeket kevesbe. Pecs, Gyor, Veszprem, Balaton es felvideke, Keszthely, Dunakanyar, Esztergom, Sopron... Aztan ennyi reszemrol.

Eszak-Keleten meg minden kis falu erdekes szamomra. Sokkal surubben jon szembe a tortenelem.Szemelyes kedvencem a takosi templom. A csarodai is szep.
süti beállítások módosítása