Csak nyafognom kellett, hogy már nem él az a szuper honlap, amelyiken a Kossuth Lajos utcán lehetett végigsiklani, alul a készítéskori, felül egy ideális állapotot nézve. Az alkotók máris elküldték nekem a képfájlt, amit egyből fel is töltöttem ide. Vagy ha kényelmesebb nektek, akkor vígan böngészhetitek az alábbi ablakban:

 

Aki lemaradt volna róla, azok kedvéért még egyszer: egy tipográfus és egy grafikus - Fodor Gergely és Csordás Zoltán - csak úgy hobbiból megtisztította a Kossuth Lajos utcát a felesleges csicsamicsától és egységes, szép arculatot varázsolt a portáloknak. Mindez 2009-ben történt, szóval azóta sok minden változott arrafelé, de az összkép egyelőre nem sokat javult - még ha a Ferenciek tere megújulása ad némi reményt a változásra.

Már akkor is sokan megjegyeztétek, hogy ez az utcakép túl steril, úgy hogy idekopizom az erre vonatkozó idézetet: "Nem azt akarjuk mondani ezzel, hogy szerintünk ilyennek kellene lennie egy utcaképnek. Pusztán csak szeretnénk megcélozni az önkormányzatok döntéshozóit, és azt kommunikálni, hogy nagyon nagy a baj, és ideje lenne tennünk valami, együtt."

Ha csak annyit értek el, hogy ihletet adtak a Teréz körúti portálprogramhoz, már nem alkottak hiába.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest portál kirakat belváros városkép v. ker kossuth lajos utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr136183979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2014.05.20. 14:24:44

"amelyiken a Kossuth Lajos utcán lehetett végigsiklani, felül a jelenlegi, alul egy ideális állapotot nézve."

Remélem, a címlapképen fordítva van :)

bioLarzen 2014.05.20. 21:36:16

@Zubreczki Dávid: Tudod, mi a slusszpoén? Hogy a hosszú, görgethető képen tényleg a jelenlegi állapot van fölül - ahogy eredetileg is írtad - pont fordítva, mint a címlapképen.

Bocs, esküszöm, hogy nem szivatlak :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.05.22. 09:25:12

@bioLarzen: :DDD valszeg ez egy másik változat, amit most küldtek el, mint ami egykor volt :) A nyitóképet még a régi verzióból emeltem át. No de most már hagyom a fenébe, jó lesz ez így, mindenki érti, miről van szó :DD

bioLarzen 2014.05.22. 10:50:28

@Zubreczki Dávid: Ja, valószínűleg mindenki el tudja dönteni melyik az előtte/utána változat :)
süti beállítások módosítása