Bnm6Vb4IIAMWLFk[1].jpg

Fotó: @AvisUK

Nekem mindig az az érzésem, hogy hipergáz jászkarizni ingatlanhirdetésben menő verdákkal, de hát nem mindenkinek ez a véleménye. Állítólag a britek jelentős részének nem. Csináltak ugyanis kétezer fő bevonásával egy felmérést, hogy mit szólnak ehhez a jelenséghez. Hát én nagyon meglepődtem az eredményen.

A dolgot némileg árnyalja ugyan, hogy az Avis nevű autókölcsönző rendelte meg a felmérést (ami aztán a legnagyobb brit ingatlanos oldalon, a Rightmove-on jelent meg), de ezzel együtt is érdekes amit kihoztak belőle. 

  • A britek több mint harmada (36%) gondolja azt, hogy a kocsibeállón virító menő géppel könnyebb eladni az ingatlant.
  • Majdnem ugyanennyi (35%) véli úgy, hogy növeli az ingatlan értékét. Szerintük ha egy luxusautó parkol ott, az akár több mint 4300 £-tal (valamivel több mint 1,5 millió forinttal) növelheti az árat.
  • 10-ből 1 brit (12%) megfontolná, hogy béreljen egyet az ingatlanfotózáshoz. (Na jó itt a megfontolni szónál érezhető az enyhe rávezetés, hogy minél magasabb szám jöjjön ki, de még így is tanulságosan magas az eredmény. Nekem bevallom eddig eszembe se jutott, hogy valaki ilyenért autót bérel.)
  • A britek szerint azért jó, ha menő kocsit látnak a ház előtt, mert az azt sugallja, hogy vonzó a környék (34%) és biztonságos  (27%), a ház pedig megnyerő (17%).

 

Hát nem tudom. 

Mindenesetre kicsit körülnéztünk a magyar hirdetések között is. Bár az emlékeimben sok nagy autóvillogtatás élt, meglepő módon egy gyors keresés után semmi ilyet nem találtam.

Ehhez a 840 milliós kecóhoz (igen ennyibe kerül!) például ez a kocsi tartozik:

33[1].jpg

Ez előtt a hatvan misis ház előtt pedig egy Suzuki áll.

Aki azt hiszi, hogy most cikizem a tulajokat, az nagyon téved. Épp ellenkezőleg, tetszik, hogy nincs flanc. Engem például mélységesen felháborított, amikor a Prezi-vezéren számon kérték miért jár 15 éves autóval. Már miért kéne valakinek csak azért látványosan a fogyasztói társadalom elveit követni, mert gazdag?

Viszont az autófényképezés és menőzés tárgykörébe szépen illeszkedik, hogy hogyan NE fényképezzünk autókat. Így:

auto1.JPG

auto3.jpg

auto2.jpg

auto4.jpg

Ki bírjátok találni amúgy, milyen ingatlanokhoz tartoznak? A képekre kattintva kiderülnek. Négyből háromnak 100 millió körüli az ára!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés autó fura hirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr376180253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

320dezső 2014.05.19. 13:17:43

A dolgot némileg árnyalja, hogy az otthonterkepre mutatnak a linkek.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.05.19. 13:34:09

@320dezső: ha nincs különösebb ok rá, akkor az indexnél az indás oldalakat használjuk.

vagyis ha fenn valami bloghun, akkor nem a blogspotra linkelünk, ha van indafotón, akkor nem flickrre, ha meg van ugyanaz a hír az indexen, akkor nem az origón linkeljük gazdasági hírnél a napi.hu-t vagy a portfoliót és nem a hvg-t stb.

ugyanezek a hirdetések fenn vannak más oldalakon is, de természetes hogy ilyenkor a cégcsoporton belülit ajánljuk. ugyanezt teszi minden netes újság/blog

az ingatlansaláta persze más kérdés :)

Hatja2 2014.05.19. 17:06:43

egyébként ha sétálgatsz puccosabb környékeken elég olcsó kocsikat látsz a házak előtt, azon egyszerű okból hogy ezekhez a házakhoz azért legalább kétállásos garázs tartozik. ott áll bent apu tizenmilliós szedánja meg anyu mászkálós SUV-ja, ami meg a ház előtt áll az a család harmadik autója vagy a gyereké mondjuk.

SzerződésSertés 2014.05.19. 21:30:39

"tetszik, hogy nincs flanc."
Miért? Miért nem mindegy neked, vagy bárkinek, hogy az ember a saját pénzét mire költi? Miért fáj, ha valakinek jobban megy? Miért kellene dugdosni és nem elkölteni a pénzt?

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.20. 05:08:28

Na ez a jelenseg nagyon jol mutatja a nyugati es a magyar mentalitas kozti kulonbseget.
Nyugaton a jo auto bizalmat kelt, nem is felvagasbol hasznaljak, hanem mert szerintuk termeszetes. Ezert sem rejtegetik.
Ha valaki upper class, az nem szegyelli, nem jar koszos kocsival, nem rejtegeti a vagyonat, de nem is hivalkodik. Egyreszt senkit nem.erdekel a masik vagyona, masreszt tisztessegesen szerezte, adozott utana.
A magyar szelsosegekbe esik. Rejtegeti, ha vagyona van, fel, hogy szomsze, rokon, haver kolcsonker. Adohatosag raszall, kiraboljak. A masik veglet meg az, aki csoro, de flancol. Rejtegeti a szegenyseget, fenntartja a latszatot, erejen felul kolt. A proli is megvesz 10 eves hitelre egy Suzukit, az o kornyezeteben ez is felvagas.

Jol mutatja a nepek mentalitasbeli kulonbseget a lotto nyertesek viselkedese. Az amerikai kiall a nyilvanossag ele es atveszi a csekket a jatekszervezotol. A magyar meg a felesege elol is eltitkolja, nem kolt semmire, nem elvezi a vagyont, csak bevarrja a parnacihaba.
A nagy fekete auto nyugaton kozeposztalybeli tulajt feltetelez, a nagy fekete auto keleten ujgazdagot, maffiozot, simlis vallalkozot sugall.

Nincs semmi baj azzal, ha auto all a haz elott, belovi a haz mereteit is, meg hogy milyen kornyekrol van szo.
süti beállítások módosítása