Kordos Szabolcs Eszem-iszom, Hungary című riportkönyvéből már idéztünk néhány részletet az Urbanistán. Akkor a török büfékbe kalauzolt el minket a szerző, most egy másik fejezetből olvashattok pár részletet. Ebben egy fesztiválpultos lány mesél az élményeiről, arról, hogy milyen típusú rendezvények és vendégek vannak. Persze engem, mint fogyasztót leginkább az átverések érdekeltek. Íme néhány apró trükk az elkövető szájából (kiemelések tőlem).

Közeleg a szezon, legyetek résen!

"Beszélgetőpartnerem büszkén mesélte, hogy éjfél után a viszkikólát szinte kizárólag viszki nélkül szolgálták fel.

− Cickót kidomborít, csábos mosolyt elő, szívószál a pohárba, esetleg egy citromkarikával és egy papíresernyővel is fel lehet dobni a mutatványt. A nagy hókuszpókusz közben emberünk észre sem veszi, hogy a viszkit kihagytuk az italából. Miközben odanyújtjuk a poharat, csak annyit mondunk: na, ettől sem rúgsz be, drága barátom! És tényleg nem.

A viszkikóla amúgy is igazi áldás: a félliteres üdítő tartalmának a felét öntjük a pohárba, a másik fele meg a pulton marad az üvegben. Szinte senki sem viszi el vagy issza meg, hiszen mindenki piálni jött, nem üdítőt inni. Így a maradékot simán el lehet adni a következő vendégnek. Így lesz a kétszázötven forintos kólából kilencszáz forintos bevétel. A legszebb az egészben, hogy senki sem érzi átvágva magát."

 

Állítólag a sört vizezni tényleg nem lehet, mint ahogy állítólag kamu a "fesztiválsör" legendája is (vagyis, hogy maguk a gyártók szállítanának hígabb cuccot ilyenkor). Egy ilyen rendezvény ma már elsősorban marketingesemény, szóval lehet, hogy tényleg érdemes odafigyelnie a sörgyáraknak - amelyek olykor névadó szponzorok is -, hogy mit szállítanak.

Persze azért hígítani így is lehet!

 

"Az alkoholmentes sörök nagyon nem fogytak, konkrétan egyet sem adtunk el, ami valahol érthető, magam sem fizetnék ennyit a komlószörpért. Kreatív megoldást választottunk arra, hogy mégis túladjunk a készleten: a korsók felét alkoholossal, a másik felét alkoholmentessel töltöttük meg. A főnök természetesen csodálkozott: hogy lehet az, hogy az első két napon senkinek sem kellett az áru, most pedig rögtön egy hordónyit megittak? Mindannyian jobban jártunk azzal, hogy nem világosítottuk fel az igazságról. Ő örült a bevételnek, mi számolgattuk a bónuszunkat, a vendégnek meg már oly mindegy volt a tizedik sörnél."

 

Jó lenne azt hinni, hogy csak "nemes bosszúból" vernek át minket a fesztiválkártyákkal, de azért szerintem ne áltassuk magunkat. Mindenesetre nagyon érdemes erre is figyelni - amíg még tudunk:

 

"megjelent egy strici külsejű fazon a két nőjével, és rögtön egy „Hé, csöcsös, két rozét pattintsál!” köszönéssel kezdett. Akkor is ő húzta a rövidebbet. Tévhit, hogy a fesztiválkártyákkal nem lehet visszaélni. Hozzáérintettem a kártyáját a leolvasóhoz, és blokkot is adtam. Amíg a fickó a nőivel volt elfoglalva, lehúztam még kétszer a kártyáját, amiről persze nem kapott blokkot. Ez volt az én nemes bosszúm. Egy ilyen figura, aki egész éjszaka két kézzel szórja a pénzt, hajnalban már nem tudja visszakövetni, hol és mire költött ennyit."

 

Még több Kordos Szabolcs-könyv részletet itt találtok az Urbanistán.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: könyv fesztivál átverés vendéglátás kordos szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr66134942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hentes pékné módra 2014.05.08. 11:14:51

Velem az üveg kólás poént akarták egyszer eljátszani, otthagyta a pulton maga előtt, félig volt még. Mondtam, hogy adja oda, kifizettem. Nem akarta, azt mondta, ez náluk így szokás, whisky kólát vettem, amihez ennyi kóla jár. Aha mondom akkor mutasd a blokkot mit ír rajta. Természetesen megnevezés nem volt, csak gyűjtő1 gyűjtő2, de mivel két tétel szerepelt, és a második ára egyenlő volt a kis üveg kóla árával, beleírtam a vásárlók könyvébe.
Odaírtam, hogy egész este így verik át az embereket, remélem jól megbüntették őket.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.08. 11:27:16

@daninet: Szerinted ki olvasta a vásárlók könyvét? Senki se büntette meg őket...

v2peti 2014.05.08. 11:30:35

1-2 éve a sör vizezéséről volt szóü, kiderült, hogy ez csak legenda. Persze más módon át tudják verni az embert. A legjobb, ha bort iszik az ember, vagy dobozos sört (mármint ha van egyáltalán olyan) mert azt lehet a legkevésbé manipulálni. Lehetni lehet bort is, csak azt nem a fesztiválon teszik, hanem még előzetesen. (azaz olaszrizling helyett koccintósat kapsz)

kacsa! 2014.05.08. 11:35:51

@daninet: Ez is egyfajta élvezet, mások a szexre esküsznek.

Gyingizik 2014.05.08. 11:35:53

@Online Távmunkás: Vásárlók könyvébe beírónak elméletileg a cég tulajdonosa köteles válaszolni 8 napin belül. Ha ezzel a válaszal a vevő elégedetlen mehet tovább jegyzőhöz, fogyasztóvédőkhöz.

nowy 2014.05.08. 12:38:21

Aki a viszkikólát citromkarikával issza, meg pap0resernyővel az meg is érdemli. Bár azt a felszolgálót vagy pultost is azonnal kirúgnám, aki így kiviszi.

Golyós 2014.05.08. 12:52:07

Mondjuk én még nem tudtam olyan részeg és balek lenni, hogy ne vegyem észre, hogy ez csak Cola!Meg is érdemli akit így átvernek. :D

mrbateman 2014.05.08. 12:56:19

@daninet: Maximális tiszteletem az Öné, a tudatos fogyasztóé!

"Ne hagyja magát becsapni, átverni, megkárosítani!" ahogy Juszt Lacika mondotta volt a lekonfjában.

Én magam, csak az ilyen helyszíni trollkodás gondolatával játszom el, aztán győz a kényelmes kispolgár énem és szarok az egészre mert nem ér ennyit a poén.

senkiember 2014.05.08. 12:57:40

Életviteli időzítés kérdése az ilyen, amely képességre elég hosszú gyakorlással, de szert lehet tenni.
A fesztivál az fesztivál, ahol fesztiválélmények vannak, a piálás meg piálás amit otthon is lehet csinálni a boltban vett szeszből.
Biztonságosabb is time sharing módszerrel élni, de gazdaságossabb is (ugyanazért a szeszért kevesebbet kell dolgoznom)

OftF 2014.05.08. 13:03:25

na aki kólával issza a viszkit, az megérdemli, hogy csak a kólát kapja :)

Gyingizik 2014.05.08. 13:17:48

Egyébként továbbra sem értem hogyan lehet összekeverni az alkoholmentes és az alkoholos sört, amikor mindkettő külön hordóban van, külön sörcsappal. A festeken meg a szemem előtt csapolják ki egy db sörcsapból (az egyébként valóban ótvar, híg sört). Sztem inkább ez már "gyárilag" ilyen olcsóbbért vehető, hordós "fesztiválsör".

Destroyah2 2014.05.08. 13:38:39

ki az a balf@sz aki nem veszi észre a viszkikólában, hogy csak tisztán kóla?

a fröccsben sem veszed észre, ha tisztán szódát kapsz?

az ilyen meg is érdemli, ha átb@sszák...

SzerződésSertés 2014.05.08. 13:56:19

@Golyós: @Destroyah2:
Nem, senki nem ÉRDEMLI meg, hogy átverjék. Ez lopás, egyfajta módon. Ti megérdemlitek, hogy ellopjam a pénzeteket? Ja azt már nem, ugye? Micsoda gondolatmenet szerint jogos tolvajnak lenni?

InteriorLulu 2014.05.08. 14:11:00

Hát nem tudom. A pultos csaj adja a lazát, hogy ez az egész mennyire egyszerű. Közben vagy értelmetlen, amit ír, vagy a részletekben rejlő ördög esete jön elő.

Emberünk észre sem veszi, hogy kihagyjátok a viszkit, mi? "Éjfél után szinte kizárólag". Ja, persze. Nyilván senki nem érzi az ízén, nyilván senkinek nem tűnik fel a pultnál álldogálva Hisz éjfél után mindenki már annyira be van baszva, persze.
Viszkikóla. Ha jól értelmezem, ez a rész arról szól, hogy fél liter árában adják a két és fél deci... bármit. Nem világos, miért pont a viszkikólára, abban is a kólára van kihegyezve a dolog? Ha ezt meg tudja csinálni a viszkikólával, akkor a vodkanaranccsal miért nem? A tonikkal, a fantával, a vörösborral miért nem?... És hogy senki sem érzi átvágva magát?! Biztos ez? Az sem, aki tudja, hogy az adott árért fél liter járna neki, nem pedig annak a fele?
Csapolt sör. Ja, kurva kreatív megoldás egyetlen korsóba feszt két csapból nyomatni a sört. (Ha csak nem egyetlen csap egyszerre két hordóra rákötve, ami viszont nem lehetséges). És ezt nem hogy a csaptól max egy méterre lévő vendég nem szúrja ki, de a főnöknek sem tűnik fel az alkoholmentes iránti kereslet egyik napról a másikra való drasztikus megugrása. Aha,ja.
És a kártyalehúzás. Nemes bosszú, mi? Ez pontosan ugyanolyan lopás, mintha a piacon kilopná az egyszeri nyugdíjas kosarából a pénztárcáját. Annyiban különbözik a kettő, hogy utóbbinál nehezebb találni önfelmentő magyarázatot.

Egyébként a poszt, amennyiben az ember nem most jött a marsról, vagy a dzsungelből, semmi újat nem mond, és valószínű a könyv sem teszi. A fesztiválokon, a bárokban, az éjszakai szórakozóhelyeken, vagy úgy általában a vendéglátásban hajlamosak átbaszni az embert. Nahát, mik vannak!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.08. 14:31:42

@Gyingizik: Elméletileg 30 napon belül kell rá válaszolni, a saját tapasztalatom az, hogy az utóbbi 10 évben kétszer írtam bele és egyszer sem válaszoltak, az egyik ügyben a fogyasztóvédelem sem válaszolt a következő körben. Tegyük hozzá, hogy ezek évek óta működő, közismert üzletek voltak, nem fesztiválok büféi...

sweety 2014.05.08. 15:08:18

@Online Távmunkás: 3 példányos a vásárlók könyve, legalábbis az én időmben még így volt, ebből egyet az önkormányzatnak kellett kapnia.

Void Bunkoid 2014.05.08. 15:22:26

Velem ezt cigarettával játszották el még az ősidőkben egy fesztiválon, amikor még lehetett dohányterméket venni bárhol. Vigyorgás, ilyenajádnék, olyanpassztartó, amolyannyereménykupon, számla, szevasz. Cigi az nem. Eeeejnye :P

m3gtr72 2014.05.08. 15:49:37

Csapolt alkohol mentes?????? Ez egy faxság, olyan nem is létezik.

randomuser1 2014.05.08. 16:43:37

eszembe jut a nagy teszkókönyv, az a maga idejében poén volt, meg eredeti, ez a fesztiválozós, ez olyan gyenge utánérzésnem tűnik elsőre.sokadik bőr ugyanarról a csoffadt rókáról...

tel.tabornok 2014.05.08. 17:07:22

Ezert kell uveges sort es uveges bort kerni mindenhol.

Tomi1973Wien 2014.05.08. 18:26:51

nagy festivalokon (pl. donauinselfest) - illetve az adott egyseg rendszeretol fuggoen, sokszor csak azt latni, hogy a hatterben melozok ezerrel csapoljak a sortakik elol allnak, csak nyomatjak az eladast. mikor 1-1 koncert a vegehez kozeledik, mindenki siman nekiall elore csapolni, kb felig töltve a korsokat, hogy az erkezo tomegbol a leheto legtobb embert tudjanak a legrovidebb ido alatt kiszolgalni, ilyen felallasban siman megoldhato, hogy az *a* jelu alkoholmentes sörböl elorecsapol az ember, es eladaskor a *b* jelu rendes sörböl racsapol. ez azonban nem, vagy csak minimalis anyagi elonnyel jar, sokkal celravezetobb az alacsony 0,5Les muanyagpoharak hasznalata, amelyek teljesen fennt, a karimanal hordjak a 0,5L jelet. anglian kivul szinte mindenhol habosan kerik a sört, igy bizonyos pohartipusoknal még minimalis (normalis) habbal is 0,5-0,8dl sört lehet *sporolni*

hurmazs 2014.05.08. 19:04:34

Tényleg kár ennyi energiát beleölni a sör témába.Nincs alkoholmentes csapolt sör,az üveges/dobozos alk mentes meg drágább mint a normál.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.05.08. 19:18:11

Én csak Szigetre szoktam járni és engem mindig úgy átvertek ott mindenütt, hogy sose emlékeztem kb. az egész estére, annyira készen voltam. Így megy ez 16 éve folyamatosan és hozzátenném, hogy igen jó a huzatom, ergó kell olyan 6-7 deci tömény, hogy elveszítsem a fonalat és ennyinél már feltűnne, hogy nem 15 felest ittam, hanem 30-at. Szóval a Sziget szerintem ilyen szempontból biztonságos. Egészségetekre! :D

átlátó 2014.05.08. 19:24:17

Ilyen helyen mashol invesztalt cuccot fogyasztok.

Void Bunkoid 2014.05.08. 19:36:55

@átlátó: nemfogsz, mert a) bármennyire is gazdaságosnak és ésszerűnek tűnik, szórakozóhelyen hozott piát fogyasztani NAGYON csöves feeling, azonnal kinéz mindenki a helyről, b) a legtöbb ilyen hőbörgős helyre már be sem tudod vinni a cuccot, egyes helyekre már KAJÁT sem engednek be, tehát ha egy párizsis zsömle vagy egy zacskó ropi is van nálad, tessék kidobni, vagy edd meg kint, odabent csak azt a rágcsát fogyaszthatod, amit ott vettél...

m3gtr72 2014.05.08. 21:11:22

@Tomi1973Wien:
Nem létezik hordós alkoholmentes sör!!!!!!

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.05.08. 22:05:54

Az embereket átverik a fesztiválokon mik vannak???

A fele ilyen fel olyanra meg az a megoldás, hogy csapos először csapol x csapból, kic@InteriorLulu: sit habosra. Félre teszi, hogy leülepedjen vendég hálás, hogy nem akarják átbaszni a habbal. Utána meg a másik csappal fejezi be. Nem lehet minden vendégnél eljátszani, de félóránként egyel simán.

Gatts 2014.05.09. 00:21:32

Inkább arról a trükkről lenne érdemes beszélni, amikor pl. a Jack Daniel's üvegét utántöltik olcsó Tesco whisky jellegű szeszes itallal és hasonlók. Mert ez viszont sajnos létező jelenség... Persze aki "szakértő" az megérzi kapásból a különbséget, de a legtöbben nem, főleg kólával, vagy mással hígítva (nem csak whiskyről van szó).

barli 2014.05.09. 00:29:09

Na de mit nyer a tulaj az aalkoholmentes sörrel? Merhogy nem többet adtak el hanem mást. Ami kb ugyanannyiba kerül. Kamuszag.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.05.09. 02:14:25

Kamu az egész könyv.

Alkoholmentes csapolt sör ugyanis nem létezik.
Azt nem mondom, hogy sehol a világon, de Magyarországon legalábbis biztosan nem.

Az is kamu, hogy a viszki-kólán nem érezni, ha nincs benne viszki.
A kisüveges kóla meg nem fél liter, hanem 2,5 deci.

A szigetes kártyát meg csak egyszer lehet lehúzni. Ráadásul ha egyazon helyen ugyanazt az összeget pár percen belül mégis többször vennék le valami műszaki hiba folytán, akkor ezt a cég simán visszafizeti, ugyanis a rendszer nyilvántartja a fizetési adatokat.

Szóval szenzációhajhász hazugsággyűjtemény az egész könyvnek nevezett szarkupac.

Aki pedig az üveges meg dobozos sört emlegeti, mint megbízható italt, az ihatna palackozott lóhúgyot is, kb. annyi a különbség a csapolt meg az üveges/dobozos között, a csapolt javára. Ízben.
A csapolt sör persze valamivel gyengébb alkoholfokú, de ez mindig is így volt.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.09. 03:35:10

Mint minden botránykönyvnek szánt fércmű, ez a könyv is elég sok sületlenséget tartalmazhat, de van pár igazság benne.

Pár konkrét esetet írnék, amit személyesen láttam:
-vidéki disco, nagyon jól ment, a visszavitt üvegekből kötelező volt a megmaradt söröket összeönteni a felszolgálóknak, pohárszedőknek (placcosoknak)
Betöltötték a maradékokat Stella Artois üvegekbe, mert az volt a jól fogyó, drágább sör az adott helyen. Volt rendes kézi kupakolójuk (nem egy gyári nagy gépre kell gondolni)

Szóval azon a helyen olcsóbb sört volt érdemes inni, azt nem manipulálták, csak a drágább üvegekbe töltöttek moslékot. Nyilván nem minden Stella volt ilyen pancsolt, de ha látták, hogy részeg a vendég, akkor simán átbaszták, éjfél után a kicsit részeg sutyerák a 150 decibeles tüc-tüc zene mellett úgyse hallotta, hogy szisszent-e az üveg a nyitáskor.
Szóval ennyit arról, hogy az üveges sör a tutibiztos, nem vizezett. Nem vizezett, csak már megjárta valaki poharát.

-Jack Daniel's és más jobb whiskyk helyett simán töltöttek neked kommersz szarokat, ha koktélba vagy ilyen viszkikóla dolgokba kéred
eleve a márkás üvegekbe belenyomják a kommerszet, az emberek 99%-a észre se veszi, ha kóla megy mellé, akkor tuti nem

-vidéki pub, klub: saját szememmel láttam, hogy a pultos csaj két megmaradt sörös korsót öntött össze, majd úgy adta ki
nem egyedi eset volt
aki nem figyel, az más megmaradt sörét issza

-vidéki kis disco, kocsma: házipálesz pult alól alap

@Void Bunkoid: @átlátó: a szórakozóhelyre bevitt piából nő ismerősömnek volt már gondja, bevitt egy klubba egy kis kétdekás italt, mert nem akarta kint hagyni, belekortyolt, ezt meglátta a pultos csaj, erre elkezdett ordítani vele, hogy hogy képzel ilyet, hogy máshol vett italt bevisz
azt mondta, itt most húzóra megissza, vagy kidobatja a thai bokszos kidobókkal
a csaj meg lenyomta húzóra
később rosszul lett, a kidobók úgy rugdosták ki, hogy nem köszönte meg

-másik hely: haver elaludt az egyik asztalnál egy discoban, mert hosszú napja volt és erre ráivott, semmi balhét nem csinált, nem hányt, nem hőbörgött, csak lehajtotta a fejét
kidobók odamentek és összeverték, mert csak
aztán kidobták, hogy a taknyán csúszott
a srác elég komoly szakon volt egyetemista, nem valami csöves, drogos senki és akkor egyszerűen fáradt volt
szóval a szórakozóhelyek igazi maffia lerakatok, addig mosolyognak rád, amíg ki nem fizeted a piát, aztán jön az átbaszás, kutyába vétel

sokan a kidobókat rendésznek, biztonsági őrnek, portásnak becézik, de mivel én elég közelről ismerem a "munkájukat", inkább kidobónak hívom őket, ugyanis azt csinálják
a portás az a fülkében ülő öregember
a rendész az katonáéknál van
a biztonsági őr meg a hipermarketben
akiket én ismertem, azok a kidobók mind gyakran jártak a rendőrségre, bíróságra súlyos testi sértés, kényszerítés, zsarolás miatt, de a főnökük a helyi kiskirály volt, be lettek védve

@barli: nem hiszem, hogy mindenütt nyomják ezt az alkoholmentes sör témát és általános lenne, de ha megmarad valamilyen áru, akkor azt el kell nyomni mindenáron, ki kell adni, olyan nincs, hogy megmarad
magyar vállalkozónál olyan nincs, hogy visszáru, selejt, kereskedelmi veszteség
jó "magyarosch" étteremben se dobnak ki semmit, ami megmarad, abból lesz a Hortobágyi húsos palacsinta, fasírt stb.

Gyingizik 2014.05.09. 07:49:38

@Online Távmunkás: Ezeknek mind van felügyeleti szerve, tehát nem válaszolt 30 napon belül a vállalkozó, lehet jelezni jegyzőnek, fogyasztóvédelemnek. Jegyző, fogyasztóvédelem nem válaszol, lehet jelezni kormányhivatal vezetőjének. Írásban, azt nem lehet úgy leirattározni, hogy nem csináltak benne semmit. Ne hagyjuk magunkat.

zrx_xzr 2014.05.09. 07:53:53

"Mindannyian jobban jártunk azzal, hogy nem világosítottuk fel az igazságról."-->az ember felvesz idiota alkalmazottakat, probalja jol csinalni az uzletet, a seggfej dolgozoi meg kavarjak a xart.. tenyleg orulhettek, h nem szoltak, m ket labbal rugta volna oket ki a pitsaba..

blasiusii 2014.05.09. 08:27:42

háááááááát, gyanús a poszt, de most már a könyv is, nem kaptam hozzá kedvet, hogy megvegyem - így születik a negatív reklám, kedves Blogger.

Több sebből vérzik, de ezt már előttem is írták...

Nem érzem magam egyébként tahónak, amikor a fesztiválokon is odaszólok egy-egy delikvensnek, ha nem méri ki valaki normálisan azt a 4 cl-t. (Ha nem szólok, akkor gyakorlatilag asszisztálok hozzá, hogy meglopjanak.) Nem, nem annyira gyorsan dolgozik, direkt tölt kevesebbet.
Ugyanide tartozik, hogy a "csöcsös" hölgyemény annyi erővel, hogy megkárosít valakit, NEM KÖTELES kiszolgálni, ha nem megfelelő stílusban kér. Ez a falusi kocsmában nehezebb, de egy arctalan fesztiválon -szerintem- simán lehetne ignorálni.

Az alkoholmentes sztori meg úgy ahogy van, kamu. Nice try.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.05.09. 08:36:54

Alkoholmentes csapolt sör van. Már többször is ittam. Ha jól emlékszem, Erdinger volt.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.09. 08:37:24

Konkrétan nem hiszem el, hogy senkinek nem tűnik fel, ha a whiskey kimarad a kólájából. Ha van erős ízű ital, akkor a whiskey az, gecirészegnek kell lenni, hogy egyáltalán felmerülhessen a lehetősége annak, hogy nem tűnik fel a hiány...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.09. 08:44:04

@Gyingizik: nekem egyszer egy csapos ismerősöm azt állította, hogy nincs hígítva, csak több a szénsav a hordósban a nyomás miatt, hogy könnyebb legyen csapolni. Fasztudja, de én is hígnak szoktam érezni a csapolt sörök 90%-át úgyhogy ilyet nem is iszok ha egy mód van rá.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.09. 08:45:16

@SzerződésSertés: de, megérdemlik. De ugyanúgy a csaló is megérdemli, hogy megbassza valamelyik illetékes hatóság. Párban szép az élet!

átlátó 2014.05.09. 09:38:22

@Void Bunkoid:
Ahogyan magamat megismertem szemelyesen, eleg vagabund vagyok ahhoz, hogy nne erdekeljen az, ha kineznek onnan, ahol le akarnak huzni. Tehat nem erdekel, ha a mükörmös picsa, vagy a nonfigurativ tetkos csavo nagyon szurosan nez...majd elfarad a retinaja es elfordul... :D@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
Szerintem rutinos vagyok mar ebben a korban...hogy a zsirdiszno harcosvitezeknek meg tudjam mondani...nem vagytok se viz, se tüz, se beton, se golyoalloak...sosem ülök kijarattal hattal, a poharamat nem hagyom ott, van a zsebemben zseblampa, es azt is birom, ha a fal van mögöttem...köszi a szemelvenyeket, - valoban helytalloak...:D

kacsa232 2014.05.09. 09:55:24

@Golyós: mennyire igazad van. A kúrva anyját,aki részegre issza magát egy buliban;) Tucc te, ha akarsz...

2014.05.09. 10:33:05

Ölég gagyi ez a könyv, akinek van pultos ismerőse/jár(t) kocsmába, diszkóba, szórakozóhelyre/volt már fesztiválon (és kevés, aki mindháromra nemet mond)az ezeket már mind betéve tudja. Meg azt is, hogy mi kammer ezekből. De lehet, hogy a könyv szenzációéhes absztinens nagyiknak készült, akkor mondjuk rendben van.

Void Bunkoid 2014.05.09. 10:42:35

@átlátó: a bittonsági előkészületek amiket leírtál oké, de én ha egy szórakozóhelyre megyek, akkor szórakozni megyek, és nem ellenséges vonalak mögötti bevetésre, érted no :)

Golyós 2014.05.09. 11:12:31

@kacsa232:
Ezek szerint téged is rendszeresen átvernek-lehúznak?Mert a jelek szerint nem érted.
Ha olyan részeg vagy, hogy nem tudsz különbséget tenni a kóla és a wiszki-kóla között akkor te már tutira nem iszol semmit.Ha mégis akkor tényleg megérdemled.Vagy nem ittál még wiszki-kólát vagy részeg nem voltál még?
Tucc ? Az keksz nem??

lpt1 2014.05.09. 13:49:43

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Olvass figyelmesebben: "konkrétan egyet sem adtunk el" - valószínűleg nem hordóra gondolt.
Mint többen is írták, nem biztos, hogy a csap alatt kerül az első csepp sör a korsóba.

átlátó 2014.05.09. 18:30:45

@Void Bunkoid: hapersze, hogy dzsanelom... :D ...ezert nezem meg meg az alvazat is, mielött valahova beterek fizetövendegnek. :D

Trollmagnet 2014.05.09. 20:51:52

ezek után még őket sajnáljam, amikor kibasznak velük a főnökök a fesztiválokon és a kocsmákban...
jó vicc
az gondolom már nem jut eszébe hogy amikor ő a kis bónuszát költi el, őt is ugyanúgy átbasszák majd
hiába na, ez egy következmények nélküli ország
Kész csoda, hogy egyáltalán van még turizmus, annyira undorító ez az egész szektor

peter3374 2014.05.12. 17:46:27

En se ertem mi lenne a biznisz az alkolholmentest ratolteni az alkoholosra... egy olyan fesztivalon talan ahol van penz az embereknel ott talan mert tobbet elad, de mashol.... ha uveges az sem baj ha megmarad egyszeruen visszaviszik a nagykerbe es kesz...
Ha csapolt akkor mar mas a dolog mert legalabb elmegy a megkezdett hordo, nem marad a nyakukon, de hogy a sima alkalmi pultosnak ez miert lenne jo.... ot baromira nem erdekli a dolog, max a tulajt...de itt meg az volt a tortenetben hogy pont a tulaj nem tudott rola... Hazilag a csapoltat se lehet vizezni, fesztivalon meg plane, mert az meg kiemelt rendezveny a sorgyaraknak. Ha kiderulne meg az unokajanak a gagyajat is leperlenek a bufesnek, akkora presztizsveszteseget okozna a sorgyarnak... Rakoltenek sok tiz misit egy fesztivalra es majd engedik, hogy valaki elbassza az egeszet... plussz markaneven esett kar..

nyman 2014.05.13. 15:54:11

Nem ertem mire jo az atbaszas. Mar jo ideje inkabb uveges sort iszom, amit ha nem elottem bontanak fel, visszakuldom. Na jo, igy is lehet trukkozni.

Volt olyan, hogy a rumos kolaval akartak atbaszni, amiben alig volt rum, mikor reklamaltam, a tulaj is odajott, meg egy biztonsagi. Vegul befogtam inkabb a pofam es atmentem egy masik helyre. Ide az elmult par evbe egyszer nem mentem vissza meg1x.
süti beállítások módosítása