Én bevallom nem tudtam, csak azt, hogy Ázsia első felhőkarcolóját is magyar építész tervezte. (A földrészek számát tekintve elég jól állunk tehát, sőt Antarktiszon még nincs is felhőkarcoló.) Na de ugorjunk inkább gyorsan vissza São Paulóba, a Martinelli-házhoz. 

Az aranyos kisfilmből kiderül, hogy volt egy kis sunda-bunda az építés körül, hogy van benne egy rakás európai építőanyag Norvégiától Olaszországig, hogy volt volt idő, amikor luxushotelként működött, és volt idő amikor nyomornegyed volt: "függőleges favela".

A videó már csak azért is klassz, mert igazi amatőr filmről van szó - nem technikai értelemben, hiszen úgy teljesen rendben van. Hanem mert úgy tűnik, az alkotó - Albert Tünde - teljesen szerelemből dobta össze. 

Köszönjük!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: film brazília töri felhőkarcoló sao paulo

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr665870549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása