Itt a tavasz, nyílnak a buszmegállók - fotók: Eszter

Igen kivirágzott egy buszmegálló! Nem papírvirágokkal, mint a deák téri fa a hétvégén, meg nem gerillakertészek keze nyomán, mint az egyetlen hiányzó térkő helyén kialakított kertecske a Délinél vagy a Palotanegyedben. Ezt maga a természet csinálta, le vagyok nyűgözve!

Itt a tavasz, nyílnak a buszmegállók - fotók: Eszter

Ha jól látom szép, kövér, egészséges tyúkhúr ömlik le az újpesti Víztoronynál álló buszmegálló tetejéről, amitől az egész úgy néz ki mint egy üvegház vagy mint egy posztapokaliptikus vízió. Hogy került oda? Elképzelésem sincs.

Itt a tavasz, nyílnak a buszmegállók - fotók: Eszter

Alighanem igaza képeket készítő M. Eszternek, aki szerint "a környéken nagyon sok a galamb, valószínűleg az ő segítségükkel kerültek növénymagok a megállóra".

Itt a tavasz, nyílnak a buszmegállók - fotók: Eszter

El vagyok ragadtatva, csak ugyanazt tudom íri, mint tavaly a színpompás virágokkal borított kispesti villamosvágányokról: nagyon remélem nem veszik iróniának a posztot az illetékesek és nem pusztítják el egyből a kis újpesti tetőkertecskét. Örülök neki, hogy van ilyen!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés busz természet növény újpest megálló gerillakertészet gyom iv. ker árpád út újpesti lakótelep

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr935840725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2014.03.03. 09:15:36

Nekem nagyon tetszik, amikor a természet utat tör magának :)

Rézfánfütyülő fűzangyal 2014.03.03. 10:26:37

A jelenség oka igen prózai. Sok éve senki sem tartja karban megálló tetejét, és a lerakódott és komposztálódott falevél és ág korhadékból talaj képződött. A tyúkhúr meg minden nedves talajon az első tavaszi növény.
Sajnos az eredmény már nem ilyen vidító, mert a talaj által nedvesen tartott esőlevezető csatorna hamarosan összerozsdálja az egész tartószerkezetet.
Bocs az ünneprontásért! :(

Izo 2014.03.03. 10:31:13

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Ja. A vágányok közti gaz viszonylag ártalmatlan. Ez viszont tönkre teszi a szerkezetet. Jobb lenne, ha inkább takarítanák.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.03.03. 11:04:56

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Alamíniumból kéne csinálni a megállókat tezsvírem, akkor nem lenne olyan probléma, hogy pár év alatt elrozsdálnak.

2014.03.03. 11:23:23

@Csokis: Akkor felfedeznék az alumínium új (szublimáció) formáját egyszerüen eltűnne.Karbantartanák amíg elviszik.

Hajdú Intercity 2014.03.03. 11:45:37

A galamobok segítségével...na ja, a szél meg smafu.
Tényleg nagyon urbanista:(

♔bаtyu♔ 2014.03.03. 11:49:35

Érdekes lenne, ha ehhez hozzányúlnának, mert az Újpest központ metrómegálló felső része mióta megépült, elhanyagolt. Már a lámpatestekben is rendesen benne van a kosz.

Egy ilyen helyen kisétál a főnök, elégedetten pillant kis birodalmára?

Mert rúgnám is fenékbe de azonnal.

övön alul 2014.03.03. 13:30:02

Ez kelet-Európában nagyon jellemző. Bécsben nem egy helyen, kávézók teraszain olyan székeket láttam, amelyek idehaza a 60-as években voltak. Ők lemossák, lekezelik a megfelelő anyagokkal, mi meg x évente cseréljük. Romániában szokás, hogy megveszik a nyugati használt buszokat, villamosokat, és mégcsak át sem festik őket, és mennek, ameddig mennek, aztán kuka. A 2 éve aszfaltozott Fodor utca (Bp. XII.!)szegletében nő az ecetfa! Ez a nyomorultak gazdagsága, amikor igénytelenséggel párosul.

Kösz a halakat! 2014.03.03. 14:51:24

"Az élet utat tör magának"

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.06. 23:00:38

Ezzel tényleg csak az a baj hogy pikk-pakk elrohad.
süti beállítások módosítása