Már jó ideje nem bukkant fel valódi klip vagy film a Budapest-klip rovat, aminek egyszerű oka, hogy ma már fel se kapjuk a fejünket, ha fővárosunk felbukkan egy külföldi forgatás helyszíneként. Viszont Misima most egy nagyon erős anyaggal indított hasonló topikot a SkyScraperCity fórumában.

 

Ugyanis megunva a tavalyi Dracula-sorozat nézését, inkább levadászta a budapesti helyszíneket belőle, melyeket aztán összeszedett a fenti PowerPointba. Elképesztő, hogy 21 van, de még meglepőbb, hogy mennyi felé forgattak a városban, ismertebb és kevésbé ismert helyeken.

A legjobbak persze azok a helyszínek, amelyek egészen új szerepben tűnnek fel, ahol különböző épületek gyúródnak egybe (SOTE, BME, Tőzsdepalota), na meg a városligeti Vajdahunyadvár, amely Drakula kastélya lesz a filmben, miközben a valóságban is ott a szobra az oldalában.

Remek válogatás - javaslom nézzétek teljes képernyős változatban sűrűn meg-meg állítgatva a videót! [Tipp: Sadia]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film horror városliget drakula vajdahunyadvár xiv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr195824175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása