ku-xlarge[1].png

A kisváros Hollandiában van, Geldropnak hívják, vagyis a neve alapján simán lehetne Középföldén is. Na persze egy ilyen negyed kialakításához kell egy új ingatlanfejlesztésű terület is, mert egy ekkora utcaátnevezési hullámot gondolom kevesen támogatnának. No de lássuk milyen szereplők bukkannak fel a térképén:

ku-xlarge[1]_1.png

Van itt kérem Frodó, Gandalf, sőt Tolkien út is. Én persze rögtön arra voltam kíváncsi, hogy vajon gonoszok is vannak-e, mert azért ugye életben se nagyon van Hitler meg Sztálin utcák manapság. De úgy látszik a mesebeli lényeknél mindegy, hogy jó-e vagy rossz: az iskola utcája a nem éppen pozitív Sarumánról van elnevezve.

Egyrészt felmerül a kérdés, hogy laknátok-e ilyen nevű utcában. Meg úgy általában számít nektek, hogy hívják az utcát, ahol laksz? Persze én könnyen beszélek, az enyém egy olyan szép hangzású virágról van elnevezve, hogy még verset is írtak róla! (io9)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hollandia utcanév gyűrűk ura

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr55817951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.17. 11:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgicsq 2014.02.17. 13:05:57

Egyszer néztünk egy eladó lakást a Csantavér utcában, Zuglóban. Nem vettük meg más okok miatt, de az utca neve is valahogy negatívan csengett.

___________________ (törölt) 2014.02.17. 17:53:58

Abszolút. Tolkien nem csak simán meséket írt, hanem egy kiforrott világnézetet adott át vele. Teljesen komolyan tanulni lehet belőle.

zsiraf lany 2014.02.19. 17:11:49

Csak engem zavar az a névelő az író neve előtt?
"Egy kisváros közterületeit a Tolkien alakjairól nevezték el"

zsiraf lany 2014.02.20. 00:55:16

@Zubreczki Dávid: bocsi, előjött a nyelvtannáci, meg gondolom eredetileg "a Gyűrűk Ura" lett volna, csak az utcanevek többsége nem is szerepel abban a regényben, és javítva lett (bár nem maradéktalanul :P )

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.02.20. 09:30:36

@zsiraf lany: ááá dehogy, tök jó, h szóltál. ez olyan mintha leeszed a ruhád, akkor jobb ha az első ismerős szól, mintha udvariasan hallgatna, te meg a nap végén vennéd észre h jézusmária hogy néztem ki egész nap
süti beállítások módosítása