00s[1].jpg

Fotó: Ilya Varlamov - még több kép itt!

A szovjet, meg orosz dolgokra szakosodott magyar nyelvű naurale blog - melynek nevét persze stílszerűbb lenne így írni: на урале - egy rövid szösszenetben foglalta össze, hogyan is látják Budapestet az orosz bloggerek. Olyan tömör anyag, hogy ide is reblogolom az egészet:

gondolom hála a wizzairnek, orosz blogokon egyre többet tűnik fel Budapest. most épp ez a fotósorozat jött szembe. a képeken túl persze tök izgalmas az, hogy miket emel ki a szerző. úgy kezdi, hogy a világ egyik legjobb városa, és furcsa, hogy alig ismerik. nagyszerűen felújított pest belvárosi utcák még szocsit is lenyomják. érdekes megoldás, hogy a széles utak alatt alig van aluljáró, pl Andrássyn ha a metró egyik vágányáról a másikhoz akarunk átmenni, zebrázni kell. elég borzasztó, hogy a rakpartra a villamostól és a forgalomtól nem lehet lejutni. feltűnően sok a kutya. bőven dicséri a villamosokat, trolikat(ikraus!!! és sztálin 70. születésnapja!!!). kiemeli a szuper technológiát, hogy az esővizet egyből a járda földje alá vezetjük és nem áztatjuk a járókelők lábát - a furfang már Fehéroroszországban is terjed. egyik legjobb legjobb dolog a városban természetesen a rengeteg bicikli és biciklisáv. mindemellett nagyszerű a kajakedves emberekkiváló kávé és édességek minden sarkon - mindez fillérekért.

Megjegyzem a fotókat posztoló Varlamov elég sok emberhez jut el, nézzétek csak meg, hányan követik Twitteren vagy Facebookon.

És hogy milyennek látja Moszkvát egy budapesti blogger? Na holnap odarepülök és elmesélem.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest oroszország fénykép külföldi szemmel hírünk a nagyvilágban

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr615810702

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.12. 16:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.12. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása