A drónokkal készült városvideóból jó pár van már (a legutóbbi budapestit például 29 ezren lájkoltátok itt az Urbin), de Kézdivásárhelyről még semmi hasonlót nem láttam. Pedig nagyon tanulságos kisfilm, amit a Visit Kézdivásárhely készített (akikről Facebook-oldaluk kapcsán már korábban is írtam).

A videón egyrészt gyönyörűen látszik a település híres és egyedülálló udvarteres szerkezete. Ez nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy ha a főtéren állsz, csak kapukat látsz, de a légi felvételen jól látszik: a kapuk tulajdonképpen "utcák" bejáratai, ahonnan további házakhoz juthatsz el.

Nekem - aki vagy tizenöt éve jártam erre utoljára - nagyon meglepő volt, milyen jó állapotban van a város. Legalábbis innen fentről: a tetők szinte midnenhol újak, a homlokzatok szépek, láthatóan működik a település.

Talán egy nyári, lombos, zöld felvételen még mutatósabb lenne Vásárhely, de azért így is nagyon tetszik - köszönjük!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: románia erdély klip székelyföld kézdivásárhely légi felvétel drón

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr955777890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása