Elhatároztuk, hogy lakótelep-bajnokságot indítunk, megkeressük azt a klasszikus - panelből épült, távfűtéses - lakótelepet, amelyet a budapestiek legjobban szeretnek. A győztesnek természetesen ajándék is jár, a FŐTÁV nem csak félmillió forint értékű dísznövényt ajánlott föl a nyertes lakótelepnek, de azt is, hogy munkatársaik önkéntes munkával segítik az ottlakókat a kiültetésben. A parkosítást a FŐKERT segít majd megtervezni.

Eljutottunk az első komoly lépcsőhöz: kiderült, kik is az indulók. Meglepően sok lakótelepet ajánlottatok - köztük olyanokat is, amelyek biztos remekek, de sajnos nem feleltek meg a kiírás szabályainak. A szavazategyenlőségek miatt végül a tervezett 12 “csapat” helyett 15 állhat startvonalhoz. Ez azt jelenti, hogy egyel több csoportmérkőzés lesz. A hármas csoportok nyertesei jutnak a hatos döntőbe (+ a legtöbb szavazatot kapó második helyezett).

Az ajánlások meglepő eredményt hoztak, például a III. kerület összes (vagyis mind a négy) lakótelepét beszavaztátok, Újbudáról pedig hármat, de van az indulók közt pesti is szép számmal.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: játék panel verseny lakótelep lakótelep-bajnokság

A tegnap bemutatott celluxos-újságpapíros buheramegoldásra a BKK ma reagált és még egy fotót is küldött a magyarázata mellé. A lényeg: egy személyzeti ajtó miatt fabrikálták a BKV dolgozói ezt az ideiglenes sarokvédelmet. Mint írják:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés metró buhera astoria futár balesetvédelem bkk

19127747_63fda5ffb3d26d51f0ba09f85077cbd9_l.jpg_600x800

A magam részéről már az első pillanttól kezdve lelkesedem a FUTÁR-ért, vagyis a BKK új GPS-es utastájékoztatásásért. Hurráztam a bejelentésnél, az első tartóoszlopok kihelyezésénél, az első kijelzők felszerelésénél.

Igaz azóta akadtak gondok vele. Például a Várban, ahol morogtak a kinézetére, most meg az Astoriánál.

A fenti képet Dóra küldte, mint írta sikerült 180 centi magasra tenni a kijelzőt, úgyhogy valószínűleg nem egy ember fejelte le, míg végül kialakították ezt a balesetvédelmi megoldást - stílszerűen egy Metro újsággal. 

Reméljük nem sokáig marad így.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés metró buhera astoria futár balesetvédelem

2013.02.16-labakkal[1].jpg

Nappal legfeljebb valami kis firkának tűnnek, éjjel azonban előtűnik valódi arcuk. Senki ne gondoljon nagy világmegváltásra, olyan témák jelennek meg, mint mondjuk egy gyermekbútoron vagy egy játékkockán.

Nem újdonság - a videóban azon lelkesedik valaki, hogy milyen klassz, amikor a hó alól sejlenek fel a motívumok -, de most július elején adták át. Szinte iskolapéldája annak, hogy egy kisváros mivel teheti egyedivé magát, mivel hallathat magáról és legfőkébb mivel teheti vidámabbá az ott élők életét. Ha monori lennék nagyon büszke lennék rá.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: díszkivilágítás monor világítás pest megye burkolat díszburkolat járólap

2013-07-13 19.18.35

Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez.

Mindezek megkoronázása ez az elérhetetlen magasságban, fára szögelt hullámpapírlap, amit az Újszász utcában lőttem:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest lomtalanítás xvi. ker mátyásföld újszász utca

süti beállítások módosítása