Az Elhagyatva Magyarországon YT-csatornáján a szokáso urbex helyszíneket mutatja be, de a mostani videójukkal egy olyan budapesti épületre hívják fel a figyelmet, amit alig ismerünk. Pedig műemlék. Pedig nem kicsi. Pedig Budapest közepén van (legalábbis nem messze a mértani középpontjától).

A z egykori Nagyvendéglő elvarázsolt kastély hangulatát csak erősíti, hogy egy hatalmas parkban van, a Népligetben. Kicsit mintha elfeledkeztünk volna róla, pedig mostanában igen csak nagy fejlesztések zajlanak olyan zöldterületeken, ahol nem biztos, hogy kellene.

Itt pedig igazán lenne mit fejleszteni. Az egykori Népligeti Sörcsarnok csak egy ezek közül...

 

[Fotó: szeretlek mo]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest étterem vendéglátás rom lakatlan népliget x. ker lepusztulás nagyvendéglő

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr635696525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyelő 2013.12.17. 13:52:11

Pedig volt rá jogerős építési engedély,csak a válság elvitte...
(Ui:Az épület nem védett egyedileg, csak a Népliget történeti kertként, igaz ez semmin nem változtat).

agi02 2013.12.17. 16:38:30

És ki a tulajdonos?
Ugyanis nem egy régi elhagyatott ingatlant ismerek amit nem lehet hivatalosan lebontani, de a tulajdonosok hagyják magától összedőlni, hisz a telek az eredeti ingatlan nélkül jóval többet ér.

anteus 2013.12.17. 18:00:59

A Dreher kastély is pusztul - pár méterre Budapest földrajzi középpontjától, a Csajkovszkij park mellett, úgyhogy az még jobban passzol a címhez :-) és :-(

ügyelő 2013.12.17. 18:42:17

@agi02: a főváros és/vagy a kerület, de nem ők akarták ujjá építeni,hanem a leendő bérlője

innovation 2013.12.21. 18:18:53

Végülis kinek a tulajdonában van? Nem lehetne legalább a műemléktulajdonosokat megbűntetni, h hagyják az ország javát pusztulni hagyni? Ilyenkor van Tarlós?
süti beállítások módosítása