Az, hogy építési telkeket hirdet egy önkormányzat a Helyi Témában, elég megszokott dolog. Az, hogy ezt egy másik kerületi kiadásban teszi, már kevésbé. Olyat meg még végképp nem láttam, hogy diszkréten célozgasson egyik kerület vezetése a másiknak egy ingatlanhirdetésben.

Pedig most ez történt, és rendkívül szórakoztató!

A mellékelt hirdetés (nagyításért katt a képre) ugyanis a VI. és a VII. kerületi Helyi Témában jelent meg a héten. Az átlagos ingatlanbemutatás mellett felbukkant pár szokatlan sor is:

  

"olyan utcában lakhat, ahol mindenki a saját háza előtt parkol, és a kutyák sem az utcán végzik a dolgukat, hiszen a szomszédnak is van kertje"

  

Született mátyásföldiként teljesen igazat adok: fizetős parkolás ugye tényleg nincs, alighanem a biztonság meglengetése sem véletlenés bár kutyagumi-aláaknázottságáról nincsenek térképek, az biztos, hogy jobb a helyzet a Kertvárosban.

Mindezzel együtt kissé szokatlan a beszólás. A magam részéről kíváncsian várom Erzsébetváros és Terézváros válasz-ingatlanhirdetéseit a kertvárosi helyi lapokban. Természetesen Vattamány Zsolt és Hassay Zsofia fotójával.

Utóbbiról egész alakosat szeretnék, lehetőleg nem bongyori frizurával, hanem azzal a tépett-szélfútta jellegűvel, mert az jobban áll neki.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés önkormányzat telek xvi. ker vi. ker vii. ker fura hirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr315676925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcslaci 2013.12.06. 06:17:22

Paranoiás-e vagy?

Egyrészt szó sem esik semelyik más városrészről - a lapot meg ott terjesztik, ahol csak akarják. Másrészt egész Budapest belváros egy merő kutyaszar - hóolvadáskor olyan bűz van a szűkebb utcákban, mint a latrinán. A parkolás szintén kifogásolható a nem kertvárosi részeken. Hol itt a félrevezetés? Egyébként pont a XVI. kerületben lakok és bátran állítom, hogy a kutyák itt is úgy és ott szarnak, ahogy a természet éppen megköveteli tőlük - csak éppen nem mindegy, hogy egy full-aszfaltos utcában van 2 kg kutyaszar / négyzetméter, vagy egy füves útpadkával, esővíz elvezető árokkal kombinált utcában van ugyanilyen mennyiség száz négyzetméterenként. Van ám más előnye is a XVI. kerületnek, de azt nem polkorrekt leírni.

béla a görög (törölt) 2013.12.06. 06:40:59

Teljesen értelmetlen hirdetés...

Belváros (6/7ker) teljesen beépített - lakások vannak benne.
Külső kerületben - a prérit árulják - építési telkeket.
(a préri valóban biztonságos szokott lenni)

Ha lakni akarok akkor a belvárosba megyek, ha építkezni akarok akkor esetleg választom a prérit, de ha szellősen akarok lakni akkor zuglóba megyek...

Hülyeségeket beszél és hülyének néz - ez a baj a hirdetéssel.

Semper Fidelis 2013.12.06. 08:09:34

Én is a XVI. kerületben lakok, 7 éve jöttem a VII. kerületből (Garay piac környékéről), és nem bántam meg...

MAC-Ka 2013.12.06. 08:47:08

@béla a görög: Azért szerencsére nem csak a két véglet létezik: préri, meg belváros.
Meg lehet találni az egyensúlyt a kertvárosias lét és nyüzsgősebb, de többnyire sajnos büdös, zajos belvárosi lét között. Mindkettőt próbáltam.
Ha meg Zuglót mondod, Zugló kertvárosi része folytatódik a XVI. kerületben. Nem akkora különbség.

kroky61 2013.12.06. 10:05:23

A legnagyobb különbség egy kertváros és a belváros között azt hiszem nem írható le a zöldterületek nagyságának különbségével. Sokkal inkább az ott lakó emberek kultúráltságával, alkalmazkodóképességével, inteligenciájával. Ebben vari nagyon Zugló, Kertváros stb. a belvárosi gettót.

kroky61 2013.12.06. 10:08:30

Ja és még valami. A hirdetésben is látható, hogy a meghirdetett telkek egy része egyáltalán nem préri, hanem a kerület belső részén (még a lakótelepnél is beljebb) található. Nem véletlen, ugyanis egy volt sporttelepet számoltak fel, azt parcellázzák. Ez már inkább elgondolkodtató, de kétségkívül egy másik mese...

Nikuyome 2013.12.06. 11:28:37

@kroky61: Én ott fociztam gyerekkoromban, nekem nagyon nem tetszik, hogy földarabolták.

Mátyásföld a legjobb hely pöstön, itt soha sem kötöttek belém, meg raboltak ki. Kőbánya, 7, 8 ker, Zugló, Csepel, Békásmegyer. A legtöbb helyen ki akartak rabolni cigányok, vagy kést fogtak rám, belémkötöttek, itt Mátyásföldön soha, pedig 2 éves korom óta itt élek, több mint 20 éve. Mondjuk mindenki hülyének nézte a szüleimet, mert egy sokkal eliteb budai helyről jöttek, de hát az egy lyuk lakás volt. Természetesen zokszó nélkül lelépnék az eliteb zöldövezeti panorámás budai kerületekbe, csak nincs 50-100 misim.

Figyel Castro 2013.12.06. 12:04:33

En meg az Alsomalom utcaban lakok... Azt a teruletet tobb eve eladtak, de a tarsashaz csak nem akart felepulni, most kisebb telkekre szabdaltak. Azert pl. a tomegkozlekedes fejlesztese nem artana...
süti beállítások módosítása