richardsilververticalchurches9_1_1386225759.jpg_721x2079

Na ilyennek tuti nem láttad a Mátyás-templomot (kivéve, ha a főhajó közepére függesztettél egy földig érő hintát és aztán mennyezettől mennyezetig el nem kezdtél hintázni úgy, hogy végig fölfele nézel). Richard Silver elképesztő "vertical churches" fotósorozatában, 6-10 képből vágja össze a végeredményt.

Eredetileg csak New York-ban fényképezte a katedrálisokat, aztán - mint a My Modern Metnek adott interjújában elmeséli - nyakába szedte a világot és fotózott katedrálisokat Indiától Boliviáig mindenfelé. A 40 darabból álló portfólióban nincs túl sok európai templom, de szerencsénkre Krakkó mellett épp Budapestre esett a választása, így összerakta a Mátyás-templom képét is.

Ő persze logikusan St. Mathias-nak hívja a hivatalosan Nagyboldogasszonyról elnevezett templomot, de ezt akkor is elnéznénk neki, ha nem csinál róla ilyen csodálatos fotót, ugyanis kevés templom büszkélkedhet olyen becenévvel, amely teljesen homályba borítja valódit.

Érdemes végigböngészni a teljes portfóliót, vagy akár csak gyönyörködni az egymásmellett sorjázó katedrálismennyezetek bélyegképein.

[richardsilverphoto.com via mymodernmet.com]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest templom fénykép várnegyed budai vár i. ker mátyás-templom hírünk a nagyvilágban

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr335676536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rainman_10 éve 2013.12.05. 20:12:01

úgynevezett panorámafotó - bármely digi gép megcsinálja - összefűzi.
Ami újítást látok: nem vizszintesen izél, az x koordinátában, hanem a y-ban, függőlegesen.

A z koordinárában való izét meg meg lehet nézni a street5view-ew.

nál 2013.12.06. 17:04:45

@rainman_10 éve:
Ez nem az "újításról" szól. Igen, szinte bárki megcsinálhatta volna ezeket a képeket, de ő csinálta meg, méghozzá nagyszerűen, ezért jár neki az elismerés.

Vaandor 2013.12.16. 22:29:50

@nál: Pontosan.

És fantasztikus!
süti beállítások módosítása