ertekterkep-megyek-terkep.jpg

A legtöbb lakást Győr-Moson-Sopron, a legtöbb házat meg Pest  megyében adják el, Budapesten lakásfronton a XIII., házaknál meg a XVII. a legpörgősebb – csak hogy egyetlen mondatban lelőjek minden poént, ami az OTP Értéktérkép ma megjelent legfrissebb elemzésében van.  

Persze azért ennél cizelláltabb a kép, van benne egy csomó klassz térkép, grafikon, miegymás, emeljünk ki belőle pár érdekes adatot. 

Budapest

ertekterkep-keruletek-terkep.png

Irányítószám-körzetek részesedése a lakóingatlan-forgalomból (2012-2013 első félév)

A XIII. kerületben kel el majdnem minden nyolcadik lakóingatlan, míg a XXIII. kerületben csak minden hatszázadik.

Hát igen, kicsit máshogy néz ki a két kerület az Otthontérképen is:


Eladó lakóingatlanok a XIII. kerületben. Átlagárakért zoomolj vagy kattints ide!

Eladó lakóingatlanok a XXIII. kerületben. Átlagárakért zoomolj vagy kattints ide!

A házforgalom a XVIII. kerületben a legélénkebb (a budapesti eladások 13,4%-a). Ezt a XVI. és XV. kerület követi.

Eladó házak a XVII. kerületben. Átlagárakért zoomolj vagy kattints ide!

Az összforgalom 96%-át adó lakásoknál a sorrend ismét: XIII., XI. és XIV. kerület, egyenként 10-12%-os részesedéssel.

Eladó lakások a XIII. kerületben. Átlagárakért zoomolj vagy kattints ide!

ertekterkep-keruletek.png

Összes lakóingatlan, illetve külön lakás és ház eladások részesedése a fővárosi forgalomból kerületenként (2012-2013. I. fé., %)

Megyék

ertekterkep-megyek.png

Budapest 40%-át jelenti az ingatlanértékesítés összforgalmának. A lakásforgalomból 49, a házforgalomból viszont csak  7%-kal részesül 

A megyék összforgalom szerinti sorrendben szerepelnek. Míg a házas ingatlanoknál Pest (13%), Bács-Kiskun (8%) és Győr-Moson-Sopron (7,7%) állnak az élen, lakásoknál Győr-Moson-Sopron (6,8%), Hajdú-Bihar (4,5%) és Csongrád (4,4%) van az élmezőnyben.

A lakások országos forgalmi részesedése csak két megyében, a megyeszékhelyen kívül más városokban is kiterjedt lakótelepi állománnyal rendelkező Baranyában és Komárom-Esztergomban magasabb a házakénál.   

Rengeteg más izgalmas adat az OTP Értéktérképében.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlanpiac xiii. ker xvii. ker xxiii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr25657444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgozónép 2013.11.27. 16:02:32

@csentecsa: van olyan is. Egyébként ártól, elhelyezkedéstől és egyebektől függ. Meg attól, hogy hol hirdetik. A Transzli Stúdió ingyen ad ebben tanácsot, rákeresve megtalálod a honlapját.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.11.27. 18:19:59

A parlamenti pártok már meg is magyarázták a számokat:

Fidesz: Az egymillió új munkahely megteremtésével a lakosság mobilitása nőtt. Az építőipar megbirkózott a megnövekedett feladattal, köszönhetően a kormányzati intézkedéseknek. Magyarország jobban teljesít, megvédjük a rezsicsökkentést, de nem kérünk a bukott baloldalból.
Mszp: Már megint a gazdagok járnak jól. Zsebből vesznek palotákat, miközben szegények millió nyomorognak eladhatatlanná vált lakásaikban. Ezért kell most összefogni, megnyerjük a választást és a gazdagok is nyomorogni fognak.
Jobbik: Az emberek menekülnek a sötétkékek lakta helyekről a világoskékek lakta helyekre. Ellentétben az erdélyiekkel, akik nem mennek sehova. Kár, hogy ez nincs a statisztikában, pedig azok beszédes adatok.
Lmp: 500ezer magyar hagyta el az országot az elmúlt három évben, ingatlanját mélyen áron alul eladva. A közölt árakkal nem értünk egyet, ezért pénteken molinót feszítünk ki a Parlament Kupolatermében fél négykor. Szeretettel várjuk a médiát, kávé, tea, pogácsa is lesz.
süti beállítások módosítása