16-fertod-batar-zsolt-foto[1].jpg

Tegnap átadták a Média Építészeti Díját. A tíz újságíró véleménye szerint a döntőbe jutott hat épület közül a  Fertődi Esterházy kastélyegyüttes (Rendezvényközpont, Bábszínház-Narancsház-Víztorony épületegyüttes rekonstrukciója – vezető tervező: Molnár Csaba) volt a legjobb.

A tervek közül a Tivadari ártér hasznosítása (Varga Noémi diplomamunkája - MOME) végzett az élen. Az Indexen folyó közönségszavazást pedig a balatonfüredi villa (Basa Péter /1964–2009/, Fernezelyi Gergely, Reisz Ádám) nyerte.

Klassz épületek, de nagyon erős volt a mezőny, szóval idén nem nagyon lehetett mellényúlni. Azért érdemes végigböngésznetek az összes indulót!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: építészet balatonfüred villa felújítás tivadar átépítés fertőd média építészeti díj

A bejegyzés trackback címe:

http://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr785620441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2013.11.08. 17:12:38

Valaki magyarázza meg nekem ennek a bábszínházas dolognak a koncepcióját, mert én ehhez műveletlen vagyok. Odáig oké, hogy a nyitott fedélszék -talán- az akusztika miatt kellett. De miért kellett ilyen félkész-indusztriálisnak lennie, mint egy falusi tehenészet ideiglenesen állagmegóvott istállójának? Úgy néz ki, mint ami szőrös deszka kátránypapír fedéssel, rohadó vakolattal. Ha nincs vakolat, csak látszó tégla, azt értem. Ha van fehér mészvakolat, azt is. De ezt így hogy?

Lizzy01 2013.11.08. 18:20:32

@Csokis: Hidd el, élőben tetszeni fog! Az Esterházy kastélyegyüttes megér egy kirándulást! Én nagyon örülök, hogy ez a felújítás nyert.

Aranylab6 2013.11.11. 11:47:42

@Csokis: ami eredeti helyén, eredeti vakolatként megmaradt, az most is ott van. ahol nem maradt meg, vagy nem eredeti, ott tégla van (nyilván eredeti, nyilván eredeti helyén). a régészek kedvenc kifejezése az, hogy "in situ". amúgy nem kell ettől megijedni, vannak hasonló megoldások máshol is (pl.: neues museum, berlin). tényleg ajánlom, hogy nézd meg élőben, szerintem elég szép.