1juu9_1_1383665371[1].jpeg

Pompás térképre akadtam, mely ugyan csak közvetve Urbanista-téma, de hát mégis csak térkép, és mégis csak Budapest - szóval reggeli kávé mellé épp ideális lesz böngészni. Íme a világ 200 (IMDB-pontszám alapján) legjobbnak tartott horrorfilmjének helyszínei egyetlen klassz, interaktív világtérképen.

Gyönyörűen zoomolható, kattintható, meg vannak időrendi fülei is, nekem tetszik. Természetesen itt is egyből hazánkat kerestem rajta, mint mindenki, minden világtérképen. Nem voltam benne biztos, hogy rajta vagyunk, pedig de!

Ami elsőre látszik, hogy Trianonnal sajnos a klasszikus drakulás/vámpíros filmek helyszíneit is elvesztettük. Érdekes amúgy, mennyire kiment a divatból ez a téma/környezet: a négy jelölt Erdélyben játszódó filmből a legutolsó is a hatvanas években készült (a legkorábbi meg természetesen Lugosi Béláé).

A mai Magyarország területén kettő játszódik. Az egyik az 1934-es Fekete macska (amiről ugyan nem is hallottam bevallom, de az alapjául szolgáló Edgar Allan Poe novellát olvastam). A másik számomra meglepetés volt, én nem tudtam, hogy a 2006-os Taxidermia ilyen elismert külföldön is.

Amúgy vannak érdekes dolgok. Mondjuk Dél-Amerikában és Afrikában együtt játszódik annyi horrorfilm, mint a Kárpát-medencében.

Jó böngészést!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film horror térkép románia erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr475618981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.11.07. 09:39:03

Pedig Coppola Drakulája is Erdélyben kezdődik!

Vincze Miklós [grofjardanhazy] · http://24.hu/author/vinczem/ 2013.11.07. 09:54:20

Ej, pedig a Black Cat bitang jó volt, ajánlom figyelmedbe!

malátabáró 2013.11.07. 10:22:58

A Severance egészében Zalában lett rögzítve és a film szerint is itt játszódik a cselekmény. Brit horrornak szokás nevezni, Danny Dyer kis vígjátékot is belevitt...
süti beállítások módosítása