1jZ8d[1].jpeg

A Kossuth téren egy üzlethelyiség is óriási vitát tud kiváltani - hát még egy olyan épület, amely stílusánál fogva bárhol vitákat váltana ki. Ránézve máris az jut az ember eszébe, hogy "szocreálozók" és "későmodern-hívők" tökéletes csatatere lehet az épület, amely a Kossuth téri metrófeljáró fölé épült.

Na de kinek van igaza?

A nemzetfotere.hu legújabb videójában Kelecsenyi Kristóf mesél az épületről, többek közt elmondja miért pont oda épült, hogy fogadták a kortársak, miként rímel a Parlament épületére, melyek az előnyös és hátrányos vonásai. 

Kristóf amúgy a Heti Beton munkatársa, szóval ismerős lehet sokaknak. Akiknek nem ismerős, azoknak azért nem, mert egy bazi nagy szakállat növesztett.

Amúgy nektek hogy tetszik a MTESZ-székház?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építészet töri lipótváros kossuth lajos tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr95618049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PLPBB 2013.11.06. 18:31:39

A videón szereplő úriember annyira besértődött ezen a témán egy másik fórumon, hogy disszidált onnan. Így most inkább óvatos leszek és csak annyit mondok: nem szép, nem illeszkedik, nem kéne oda.

bloggerman77 2013.11.06. 20:10:47

@PLPBB:

És mit tennél oda? Ez egy üres telekre épített ház, szerencsére nincs mit visszaépíteni helyette a nagy rekonstrukciós lázban :)

PLPBB 2013.11.06. 20:13:40

@bloggerman77: én befezném az eredeti koncepciót. Engem nem zavarna, hogy a homlokzat mögött mi van, de ez az egész tömb ki van találva 100 éve, miért ne fejeznénk be?

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2013.11.07. 01:48:58

Nekem a videó megnézése óta tetszik egyre jobban.

==T== 2014.01.23. 21:50:50

Az eredeti, háború előtti terv jó volt. Ez nagyon nem passzol a térhez, bár a belső tartalomban van néhány valóban figyelemre méltó elem.
süti beállítások módosítása