Műanyagpalack-hegy Zuglóban

Ha valami egyedi, egyszeri eset lenne, akkor érteném. Mondjuk a szelektív kukáktól hazafele tartó kamion sofőrje félrerántotta a kormányt egy elé ugró macska miatt, és sajnos az egész rakomány kiborult egy önkormányzati telekre. De a helyzet az, hogy az Erzsébet királyné utcáról nyíló, zöldövezeti területre nem ma kezdték el hordani a szemetet.

Jobb helyeken már akkor is összehúzzák szemöldöküket a lakók, ha az önkormányzat hagyja, hogy valaki a telekén szemetet halmozzon fel, de hogy ez a valaki pont az önkormányzat legyen, na az azért elég furcsa.

Ahogy egy olvasónk írja:

"Ez egy hosszú telek az Erzsébet királyné útról nyitott, onnan járnak be. Azt nem tudom, hogy onnan hányas szám, de a Miskolci és az Öv utca között van. A másik vége a Szatmár utcára jár ki, ott van kerítés. (Mellesleg az Öv sarkán is van egy szintén önkormányzati-az se sokkal jobb)
Tavasszal úgy kezdődött, hogy leraktak 10-20 szemeteszsákot, aztán jöttek kidöntögették és szétválogatták. A fémdobozok mennek a zacsiba, a műanyag meg marad itt szemétként. A zacsik jönnek, a hajléktalanok jönnek, válogatnak, a szemét meg marad és növekszik. Ezt használják elosztónak (szomszéd szerint ez a DEPÓ-juk). Azóta persze más is kedvet kapott és már többféle szemét is érkezett, pl. egy kutyaól, sőt már egyik nap két hajléktalan is szundázott az egyik ágyon.
A telek az tuti, hogy önkormányzati, már be is jelentettük nekik néhányszor, úgy tavasz óta ... Sőt, amikor nyáron az egyik szomszédnak felgyulladt a garázsa, volt is itt valami közterületes és le is fényképezte, na azóta sem történt semmi. Pontosabban történik rendszeresen, mert egyre nő a kupac."
Kíváncsian várjuk a folytatást!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szemét hulladék xiv. ker erzsébet királyné útja alsórákos öv utca szatmári utca miskolci utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr825591826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipsz.jakab 2013.10.22. 20:48:24

1 milláig terjedő birság...
remélem magukra is vonatkoztattyák...

HgGina 2013.10.22. 22:16:49

Sok, kukába való dolog van Zuglóban. Az utóbbi 30 évben az összes polgármester, tanácselnök ilyen volt. És az ottani hivatalnokok se különbek. Az egész Pétervárad utcai kóceráj rég megérett a beszántásra és felsózásra.

jogalany 2013.10.22. 22:31:30

@HgGina:
Sajnos nemcsak ott, hanem a 3200 önkormiból 3100 biztosan.
Mert akit oda egyszer beszavaztak azok életfogytig lehetnek önk. képviselők, a színek változhatnak, de a lényeg marad. Hübérbe kapták a kerületet a falut sb., senki nem tud a kezükre ütni mikor mindig mindegyik lopja a közpénzt.
Az Átkosban, én részben tartom annak, pénzt kevésbé tudtak lopni, a lakásokat és a karbantartásnál volt csen csen.
Most visznek pénzt, ingatlant, házakat, utazásokat, telefont, autót stb.

RÖVIDLÁTÓ 2013.10.22. 23:01:45

Budán: Szép halom.
Zuglóban: Szemét halom.
Budán: Budapesti polgármester.
Zuglóban: Vidéki polgármester.
Budán: A természetet kényeztetik.
Zuglóban: A popsit. Jobban mondva, 1 se..et.

Balt 2013.10.22. 23:17:32

Az a nagy helyzet, hogy ez a telek kb. 50 éve így néz ki. Nem dicsőség persze, de nyilván az egész tömbre van valami rendezési terv, anyagiak hiányában pihentetve.

Spacecake 2013.10.23. 00:48:30

ha a posztoló rendelt volna egh 8m3-as konténert összefogva a szomszédokkal,és egy bogrács közben 10 pers alatt bedobálják,nos,akkor nem kéne órákat mailezni,idegeskedni és várni a sültgalambot.:-)

Cathcart_ezredes 2013.10.23. 01:25:28

@Spacecake: végül is tök igazad van, az emberek nem fizetnek szinte semmi adót, akkor meg ne várjanak el semmit. Hívjon konténert a saját költségén, ha meg bográcsozás közben valaki mondjuk szívrohamot kap, akkor ne vesződjön mentővel (mit várja a sült galambot amíg az kiér), hanem ott helyben műtsék meg a szomszédokkal. Mindenki tele van szabadidővel, meg lével, aztán senki sem tesz semmit ezért a nyomorult országért.

Tökönrúgott Feleségek 2013.10.23. 07:59:49

@Spacecake: ha a posztoló helyett spacecake rendelt volna egy 8m3-as konténert összefogva a szomszédokkal,és egy bogrács közben 10 pers alatt bedobálják,nos,akkor nem kéne órákat mailezni,idegeskedni és várni a sültgalambot.:-)

Tökönrúgott Feleségek 2013.10.23. 08:00:53

@Spacecake: egyébként meg naív vagy, ha azt hiszed, miután elhordták, 2 napon belül nem ugyanez lenne a helyzet.

GonoszMostoha 2013.10.23. 08:20:21

A minap betévedtem az egyik hivatalukba.
Kereken négy hölgyemény ült a számokkal ellátott pult mögött, ezek közül egyikük dolgozott (ügyfél volt nála), a másik három trécselt. A másik ügyfél én voltam, sorszámmal. Rám sem hederítettek. Megtárgyalták, melyik kévá a legjobb, meghallgattam az aktuális szerelmi ügyeket valamelyik szennylap alapán. Majd megérkezett egy 5. női munkaerő, szép lassan lepakolt (10.30 körül járunk), mire a többiek nekiestek, na hogy ment a vezetés? Élménybeszámoló következett, majd vízivás, kis uzsonna, én még mindig ücsörgök, ők jól megtárgyalják, kinél hogy volt a vezetés anno.
Mindezt totális munkaidőben, ügyféllel szemben ülve.
Egyáltalán nincs bennük semmilyen tartás, félelem, kötelességérzet, hogy dolgozniuk kellene (papírmunka akkor is tömérdek van, ha nincs ügyfél), esetleg rejtett kamerázom őket, stb.
Hogy is lenne, majd a T. Párt kimossa őket, és még a karácsonyi jutalom is meglesz nekik.
Ezek után ha szidni meri valaki a tanárokat, akik wc-re sem tudnak elsurranni, bepancsolok az illetőnek egyet.
Hányinger!

a_tom 2013.10.23. 09:20:48

Ha Papcsák lennék azt válaszolnám hogy ezzel csak a rezsiharcról akarjátok aljas módon elterelni a figyelmet, esetleg még fel is jelentenélek hogy elmúlasztottad a rendőrségen jelenteni a szabálysértést!

De azért adok egy használható jótanácsot is; kérelmezzétek hogy valami szélsőjobbos híres emberről akartok megemlékezni szobor, emléktábla vagy utcaátnevezés formájában, akkor majd kitakarítják az átadás előtt.

Spacecake 2013.10.23. 09:24:54

@Cathcart_ezredes: van ami NEM penz kerdese.no hat ez pont olyan dolog.
az szivinfarktusos peldad meg szimplan butasag..

Spacecake 2013.10.23. 09:31:55

@Tökönrúgott Feleségek: kiscsillag,kepzeld el hogy en ezt megteszem szukebb patriarkamban,csakis ezert mertem javasolni v felvetni:-)
Nezd,ezt Mo-n bele kell kalkulalni az eletbe h vagy nezed a szemetet es varod amig elviszik,csinalnak vmit,posztolgatsz,telefonalgatsz,irogatsz,felhaborodsz....
vagy fogod magad es megszervezed/megcsinalod magad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.10.23. 10:02:25

@Spacecake: "en ezt megteszem szukebb patriarkamban"

Csak halkan megjegyzem, hogy a pátria és a pátriárka nem ugyanaz.

Spacecake 2013.10.23. 10:14:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jogos!!!ezert nem(sem) kene melo kozben rohanva bloggolni...
igen,23.an,azok az atkozott multik,akik kizsigerelik az embert....:-)

gipsz.jakab 2013.10.23. 13:20:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a szűk pátriarkát megdugni kell ?
süti beállítások módosítása