nyilaskalman04[1].jpg

Valami asztrológus megfejthetné, hogy állnak a csillagok 2013.október 29-én a XVII. kerület felett. Egymástól függetlenül,  de egymástól alig pár száz méter távolságban ugyanis két csoport is tök ugyanazt fogja csinálja: nekiállnak zöldíteni. 

Az egyikről már többször is szó esett. Ez a FŐTÁV és az Urbanista közös játékának nyereménye, amit a rákoskeresztúri lakótelep kap. Vagyis egy kis parkosítás reggel kilenctől az Egészségház utcai játszótér mellett, mely ma így néz kipár nap múlva meg ilyen lesz. A tervezést a FŐKERT ajánlotta fel, a munkát pedig a FŐTÁV önkéntesi végzik el. Ráadásul az eredeti tervek kiegészültek pár egyedi paddal is. Már ha padnak lehet nevezni Nyilas Kálmán formatervező kamukő ülőkéit, melyek legalább annyira szobrok, mint utcabútorok. 

Akinek nagyon áshatnékja van aznap, az egy kicsivel arrébb kereshet szabad szerszámnyeleket A Széchenyi utcában ugyanis a segitettem.hu, Rákosmente Önkormányzata, meg egy WeWood nevű amcsi faóragyár rendez közös akciót: 200 facsemetét ültetnek el ezen a napon, ami igen csak szép szám.

A dolog egyáltalán nem volt összehangolva, hiszen néhány hete még azt sem lehetett tudni, melyik lakótelep kapja a nyereményt. Klasz, hogy hirtelen ilyen nagy zöldülés indult meg Rákoskeresztúron.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest játszótér park felújítás ültetés rákoskeresztúr zöldfelület utcabútor xvii. ker egészségház utca széchenyi utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr575592237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nál 2013.10.23. 14:43:04

(A "ma így néz ki, pár nap múlva meg ilyen lesz" két linkje ugyanoda mutat, ezért nem tudom megnézni, hogy ma hogy néz ki. :) )
süti beállítások módosítása