Volt ugye a pompás Lakótelep-bajnokság, amelynek fődíjaként a FŐTÁV félmillió forintot ajánlott fel. Egész pontosan dísznövényeket ilyen értékben, valamint azt, hogy társadalmi munkában segíti azok kitelepítését a nyertes lakótelepen. Nos mint tudjátok, a győztes Rákoskeresztúr lett, itt segített a Főkert előbb helyet keresni, majd megtervezni az átalakítást.

A helyszín hamar megkerült, bár nem volt könnyű dolga a tervezőknek. Egyrészt a környék folyamatosan karban tartva, nem nagyon vannak elhanyagolt részei, ráadásul olyan helyet kellett keresni, amely nem tartozik szorosan egyetlen házhoz sem, hogy valóban az egész lakótelep magáénak érezhesse a nyereményt.

Így került képbe az Egészségház utcai játszótér melletti, nagyjából 230 négyzetméteres terület, melyet most parkolásra használnak az autók.

pesti_egeszseghaz_terület.jpg

Ebből készül most egy sétálós, parkosított sáv. Na de milyen legyen?

Elkészült négy terv, amiből most amolyan ráadásfordulóként kiválaszthatjátok, melyik valósuljon meg. Éppolyan Facebook-szavazásról van szó, mint a bajnokság korábbi fordulóiban. Bár az eredmény alighanem a helyieket érinti elsősorban, arra mindenképp jó a játék, hogy meglássuk, mit szeretnének legtöbben. Úgy általában, egy ekkora területet hogyan érdemes parkosítani?

terv 1terv 2terv 3terv 4Szavazni október 13-án 23:59-ig lehet itt. Természetesen az lenne a legjobb, ha meg is indokolnátok, miért ez vagy az a kedvencetek, esetleg mit helyeznétek el máshogy. 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest fa park kertészet rákoskeresztúr zöldfelület xvii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr665556185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pirx pilóta · http://late-modern.blogspot.hu/ 2013.10.08. 10:58:28

tekintve, hogy nem látszik, hogy a telepítés után ki fogja fenntartani a területet, talán a leginkább fenntartható (mondhatnám önfenntartó) irányba kéne elindulni...

mivel vélhetően senki nem fogja gondozni, locsolni, a kipusztuló növényeket pótolni, nem látom, mitől maradnának meg hosszabb távon ilyen kimódolt formájú virágágyások, és olyan növényeket kéne telepíteni, amik >a jég hátán is megélnek<...

oleszt 2013.10.08. 12:08:56

Szerintem legyen fa, ez egy lakótelepen fontos az árnyék, hűvösség és szépség miatt. A virágágyások hetek alatt le fognak pusztulni sajnos. És a padok is jó ötletek. Vagyis 3. verzió.

Slukk Ödön 2013.10.08. 20:23:28

Nálunk Zuglóban ezt úgy oldották meg, hogy leszúrtak egy táblát (az önkormányzat) és elnevezték Pongrátz Gergely térnek...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.10.08. 21:34:24

dá, add nekem a félmillát és bevetem nektek 20 forintos fűvel az egész placcot, és egye fene egy nyáron át hetente locsolom közkútról. ja hogy mindez az önkormányzat feladata lenne? hát abban nincs semmi biznisz, igaz?!

FŐTÁV = ÁLLAMI SZABADRABLÁS

Madárr 2013.10.08. 22:55:12

legtöbb fa, legtöbb ülőhely - ver.4
egyébként mi az, h dombok?

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.10.09. 09:19:23

A "pompás Lakótelep-bajnokság" volt a blog eddigi mélypontja, amiről mélyen kellene hallgatni! Egyetlen mentség, hogy a főtáv, hozzávágott kis zsét Dához, de ennyi..

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.10.09. 09:25:27

Amúgy meg ezeket a tré rajzokat ki csinálta 10 perc alatt? pfejjj... A legegyszerűbb az lenne, hogy az erre elherdálandó pénzt kis kupacban felgyújtani az önkormi udvarán...
Ha lenne egy kanál eszük, ami nyilván nincs... kijjebb vinni a a lepuszta-ótvar játszótér kerítését és az egészet felújítani, mondjuk a proliknak minek...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.10.10. 08:08:23

@szájhúzó kutya: passz. de én dá helyében félmilla alatt nem nyalnám a seggét egyetlen állami cégnek se. pláne ennek...

lutria 2013.10.10. 19:45:52

Azt én sem értem hogy kerületi parkfenntartó az ilyen kipusztult füves területre miért nem ereszti rá a legkisebb kerti traktorát vagy a közmunkásait és töreti fel a területet majd veti be egyszerűen fűmaggal?Nem csak most,hanem akár 20-30 éve...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.10.10. 19:53:05

@lutria: Mert azzal nem tudná magát reklámoztani a legnagyobb néprabló Főtáv. Mert amit te is említesz, az "csak" sima városüzemeltetés lenne, amiben nincs napi szintű biznisz - ha csak nem 5 millióért vetetnek fűmagot havonta a haverral.

Egyébként izgi, hogy amint letér a poszt fogadtatása a kívánt útról, a szerző is inkább read onlyra vált :)))

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2013.10.10. 23:10:22

@városjáró: drága Tamásom, úgy írod, mintha amúgy minden kommentre reagálnék és csak veled tennék kivételt. hát nem. de a kedvedért most kivételt teszek :)

volt egy játék, amit megszponzorált a főtáv, minden posztnál ott volt, hogy a főtávval közös projekt és kinn volt egy bazi nagy bannerük is a játék idején főtáv-logóval. nem susmusban ment a bujtatott pr, hogy ej de jó a távfűtés - arról legtöbbször szó sem esett.

ez már tényleg egy játékon kívüli ráadás - a kerület, amelyik nyert, szeretett volna több lehetőséget felkínálni az ottlakóknak. bármilyen hihetetlen, ezért már külön egy fillért nem fizetett senki.

én soha nem titkoltam, h ezzel a bloggal lehet pénzt keresni: ugyanúgy mint a napilapok, magazinok, tv-csatornák és hírportálok, én is a hirdetőkből élek. cserébe rendszeresen frissül az oldal, olykor napi többször is

a különbség az, hogy csak ezért nem fogok szebbet és lelkesítőbbet írni a fővárosi projektekről, mint előtte. nézz kicsit körül az urbin milyen témák forognak, nem csupa lelkesedés megy. ez nem az a blog. de nem is az, amelyik csak a rosszat látja.

no jóéjt :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.10.11. 10:03:56

megtisztelő, hogy mégis írsz ide kommentet is. és mégse csak egyirányúnak csinálod ezt az egész blogolást :) és bár ezzel az értelmetlen főtávos remklámszarral kissé cikibe vágtad magad, még mindig jobb vagy mint a városban-os gyíkok.

bár nekem már az is sok.

Vaandor 2013.11.06. 20:18:49

@~dá~: "de nem is az, amelyik csak a rosszat látja."
Hát pont Városjárónak nem kell messzire mennie, ha épp fikablogot keresne... :-D

Ne aggódj dá, csak így tovább!
süti beállítások módosítása