Szerepelt egyszer az Urbin egy szuper dögös panellakás - ami azóta is fel-fel bukkan különböző dizájn és lakberblogokon. Iszonyúan jól nézet ki, de azt azért tudni kell róla, hogy ennyi pénzt senki nem öl bele egy panelkecóba, ha élni akar benne, legfeljebb hobbiból vagy referenciának. Téved azonban, aki azt hiszi, hogy a "luxus panel" az csak valami csicsamicsa lehet.

Mivel a Lakótelep-bajnokság után is indult egy új paneles játék (nem, ez nem urbis, csak épp témába vág), ahol a legszebb budapesti panellakást keresik, gondoltam pár ötlettel beszállok én is. Ha nem is a szépség frontján, de a különlegességén mindenképpen.

Nem blogokról, meg dizájnamagzinokból keresem össze a lakásokat, meg nem is a jakuzzis panelkéróról van szó, ahová egyszer a TV2-vel kukkantottunk be - hanem "hús-vér" hirdetésekről. Ha úgy tetszik, ez egy ingatlansaláta-különkiadás. Vagyis, milyen egy különleges panellakás a realitások talaján mozogva? Ha tudtok hasonlókat, ne fogjátok magatokat vissza, jöhetnek a kommentekbe a linkek! Íme a hét legklasszabb, amit találtam:

 

7. Szauna, falfestés és szép burkolat

7136637-7[1].jpg

Tulajdonképpen semmi extra nincs ebben a szombathelyi lakásban (na jó, azért a szauna az), de mégis tetszik. Jól mutatja, hogy egy egyszerű burkolatcserével, egy virágfelfestéssel (na jó és egy szaunával) egy szimpla panel is feldobható.

 

6. Jól sikerült erkélybeépítés

7058087-6[1].jpg

Én magam ugyan lelkes híve vagyok az erkélyeknek, de lehetnek olyan adottságú lakások, amelyeknél csak nyűga kihasználatlan terület . A sufnituning leválasztással csak egy fészer jön létre legtöbbször, de van, ahol a nyílászáról eltávolításával egy kuckósító térelválasztó marad. Az pedig remekül nézhet ki. Mint például ennél a kelenföldi lakásnál

 

5. Szürkeárnyalatos múzeum-fíling

Feldobhatunk egy panelt az erkély beépítése nélkül is - elég csak átalakítani azt. Ne meg persze kicsit odafigyelni a berendezésre, a falak színére (mely a hófehértől a feketéig a szürke valamennyi árnyalatát felvonultatja) és máris egy dizájnblog fotójában találjunk magunkat. Lakni nekem kicsit nehezemre esne egy ilyen merev rendszerben, de nézegetni nagyon is klassz ezt a Füredi utcai lakótelepen található lakást.

 

4. "Nagypolgári panel" Debrecenből

 

A panellakásban kanyargó csigalépcső valószínűleg csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a különleges debreceni panelek világát. (Például én is csak most szembesültem a Wesselényi lakótelep adottságaival.) Lesz még cifrább is csak türelem.

3. Hatlamas tetőtér a 11. emeleten

6350969_71493637_l[1].jpg

Ilyen különleges adottságú lakás csak Káposztásmegyeren van. Óriási ablak, óriási belmagasság, óriási galéria és egy óriási tetőterasz. Elég klassz!

 

2. Szép belsőépítészeti megoldások

4014006_6540499_2100_l[1].jpg

A kandalló nekem kicsit azért sok, de azt meg kell hagyni, hogy olyan klasszul kialaktott panelt nem láttam még az ingatlanpiacon, mint ezt a Káposztásmegyeren felújított lakást.

 

1. Lakótelepi villa

7337686-2[1].jpg

Na és akkor ahogy ígértem, vissza Debrecenbe a Wesselényi-lakótelepre. Itt van ez a remek belső kétszintes lakás, amelynek néhány fotója simán elmenne egy villának.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés panel szombathely debrecen lakberendezés kelenföld káposztásmegyer belsőépítészet xi. ker iv. ker xv. ker ingatlansaláta rákosfalva füredi úti lakótelep wesselényi-lakótelep

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr535531143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.09.24. 17:06:57

Ezt is a főtáv fizeti? vagy mér' kell ez? Lingel a panelban, pfejjj)))

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2013.09.24. 17:31:50

Kár, hogy a szomszédokat nem lehet így felújítani. Vagy a kilátást. Vagy a környéket.

broáf 2013.09.24. 20:51:36

@retekblog: Kár, hogy ilyen savanyújóska vagy.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2013.09.24. 20:54:12

@broáf: Kár, hogy nem fogod fel amit ezzel mondani akartam.

2013.09.25. 10:46:54

@retekblog: +1 Persze a szomszédokat máshol sem lehet felújítani. :D

élhetetlen 2013.09.25. 11:33:39

Nos, ezt már soha nem fogom megérteni. Az rendben van, hogy egy különálló ház kétszintes, kisebb területű alapozás kell, olcsóbb, de tömbházban! Elvileg alattam, felettem lakások vannak, ha a belső felső szintemet mellém tennék, akkor felettem is lenne ugyanakkora belsö-egyszintes lakás. London, Richmond, tömbház, minden második emeletnél volt függőfolyosó, ahonnét be lehetett menni a kétszintes lakásokba. A hálónak az emeleten kell lenni!

oleszt 2013.09.25. 12:18:32

Szerintem ezek tényleg szépek. A kétszintes lakás ugyanolyan helytakarékossági okokból lett kitalálva, mint a kétszintes ház.
Remélem ingatlanosok is olvassák ezt, és megtanulják végre, hogy képeket nem olyan kis méretben töltünk fel hogy láthatatlan legyen, és akkor az érdeklődők nem fogják azzal fárasztani, hogy küldjön még e-mailben képeket, normálisokat. Külön modulban kéne őket oktatni képszerkesztésre. Tisztelet a kivételnek.

bögyörke 2013.09.25. 14:56:08

Én mint a Gyakorló utca paneljében élő kikérem magamnak a fikázást. Igenis csodálatos a panoráma, az ellátást, a közlekedés. Itt az Árkád amelyen átsétálva ott a Sugár amelyen átsétálva ott az Ikea. A 3-as, a 62/A és a Metró. A millió meg egy busz és a két hév. A város bármely pontja pillanatok alatt elérhető és csodálatos sétákat lehet tenni Zugló és a XVI. kerület családi házas övezeteibe. A Cédrusban mindenki kedvére vásárolhat. Szóval ne gyertek nekem a ledegradáló szöveggel. 15 évig éltem Budán a XI. kerületben és a III. kerületben több volt a rossz külsejű ember a két kerületben együttvéve mint itt. Itt nincsenek betörések, rongálások, kocsilopások. Szóval nem bántam meg, hogy ide költöztem. Az az állítás sem állja meg a helyét, hogy itt "sok cigány és kurva" él. Ezt mégegyszer nyomatékosan kikérem magamnak. Ide kell jönni és meg kell győződni aztán lehet embereket ismeretlenül sértegetni.

murray 2013.09.25. 15:24:24

az én panellakásomból erre a budai hegyre van kilátás.
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/130925/kilatas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130925/kilatas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

az a vicces hogy én 8milláért nézem őket ők meg 30 milléáért a lakcsit. vicces:-)

eLzsÉ 2013.09.25. 15:34:02

Az 5. és az utolsó jók, a többi nem jó.

Olyan ez, mint amikor a fosadék Suzukira neon küszöböt, meg spoilert raknak.

biododírium 2013.09.25. 15:58:00

A kialakítás szubjektív ízlés kérdése. (Részemről a "nagypolgári" stílustól rosszul vagyok, meg szaunát is tök fölöslegesnek tartok lakásban.) Amúgy meg 20millióért van olyan belsőre(!), ami más külsővel (nem ltp) és környékkel 40-50 lenne. Mindenképeen dícséretes, hogy vki kihozza a legtöbbet ezen lakások lehetőségeiből.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.25. 16:03:00

Én azokat nem szoktam megérteni, akik annyi pénzt költenek a panellakásuk felújítására, trendivé tételére, amiből egy jó állapotú, jó környéken lévő, energetikailag sokkal jobb téglalakást kapnak.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.09.25. 16:15:27

"3. Hatlamas tetőtér a 11. emeleten"

Hatalmas

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.09.25. 16:16:20

Amúgy meg én sem látom semmi értelmét, a ház műszaki állapota ugyanaz marad, szigetelés ugyanaz, és beton. Lift vagy van vagy nincs, lépcsőház tré sajna. Szóval hiába szép a lakás.

randomuser1 2013.09.25. 16:34:52

ennek akkor lenne értelme, ha egy ilyen volt-ilyen lett képsorozattal, tervrajzokkal, áthelyezett falak képével mutatnák mit sikerült kihozni a kecóból, az, h a random kecó falára ráérbrussoltak pár kálát és a vizeshelységbe benyomtak egy infrakabint, az hogy is mondjam, tökre nem helyezi központban a ház építési technológiáját.
a káposztási kétszintes panel meg gyári, és talán nem véletlen, évek óta lóg fenn az eladó kecók közt. mégiscsak egy nyolcemeletes panel tetőteréről van szó egy külvárosi lakcsi szélén, közvetlen rálátással a szomszéd tömbházra és ahol a légköbméterre számolt fűtési költségéhez egy közepesen jólmenő banki csoportvezető is kofidiszhitelt kell felvegyen.

randomuser1 2013.09.25. 16:48:33

@bögyörke: az egis még midig olyan penetráns bűzzel teríti be a környéket mint a boldogult szockóban? bár, most, h se a légvédelmi honvédségi javítóüzem, se a kiemelt katonai fontosságú finommechanikai vállalat nem üzemel, a parlagon heverő részek nem is annyira zavaróak, csak a kilátás, az akkor is szar maradt :)

randomuser1 2013.09.25. 16:51:52

@murray:
A roma meg a polgármester egyszerre építkezik s egyszerre lesz kész a házuk, hasonló színvonalú a porták kinézete is. Egyszer megszólal a roma:
- Polgármester úr, azért az én házam mégiscsak többet ér, mint a magáé.
A polgármester nagyot néz, mire amaz folytatja:
- Mert az én szomszédomban nem roma lakik.

Almandin 2013.09.25. 17:01:59

Szép lakások. Kár, hogy minden panel távfűtéses, és magas rezsijű, mert szívesen elfogadnék egy ilyen lakást.

bögyörke 2013.09.25. 17:58:00

@Emmanuel Goldstein: Semmilyen bűz nincsen, három éve élek itt és még soha nem éreztem. Parkolót építettek ki, és hidd el a napokban jártam Óbudán, hát a kerületből kifelé kell lábat törölni olyan kosz van mindenhol. Kár volt a házmesterek és a járdatakarítók korszakát eltörölni. Ma olyan Budapest sok kerülete a Körúttal az élen, mint egy nagy szemetes vödör. Felüdülés az ablakomból a Kiscelli kastélyt bámulni és a Börzsöny és a Gödöllői dombságot bámulni.

nemjogasz 2013.09.25. 18:39:59

Szerintem elég igényes mindegyik, legalább belülről nem panel fíling. Viszont hiába az igényes belső, ha egyszer ott a két közvetlen falszomszéd, meg alul-felül is, és vagy áthallatszik még a fingásuk is, vagy ők balhéznak, ha szombat este fél kilenc után esetleg még szól a zene...

randomuser1 2013.09.25. 18:51:39

@bögyörke: ölég jó szemed lehet ha a kiscelli kastélyt látod, az még békásról nézve is részletgazdagabb mint az örsről :)
eccer laktam a belvárosban, undorító, h kétnaponta mindent belep a szürke por és reggelenént a fkf locsoltaa járdákat, h a hontalanok éjjeli mocskát eltakarítsák.

zobod 2013.09.25. 19:21:30

Jó példái annak, hogy a kis, lakótelepi lakás nem jelent igénytelenséget. Ezek 10-15 millió környékén is jóval szimpatikusabbak, mint a közelmúltban bemutatott hivalkodó, prosztó giccsparádék 100+ millióért.

murray 2013.09.25. 19:43:30

@Emmanuel Goldstein: barátom sztem baszódj meg. köszi

Gyűrött Papír 2013.09.25. 20:24:43

@Almandin: Pedig épp most nyalják a seggünket. Ha így halad az ötéves terv, hamarosan nem kevesebbet fizetünk rezsire a panelben, hanem pénzt kapunk, hogy panelben élünk. Hogy ezt valakik előbb-utóbb kifizetik már nem érdekel senkit. :((

seehman 2013.09.25. 23:12:01

@Ensiada Arkoveitie: Nézd:lehet panelben nőttek fel,és/vagy rendesek a szomszédok és nyertek a lottón...

randomuser1 2013.09.26. 08:52:37

@murray: csak irigykedem, egy újépítésű ház négyzetméterárát marhára feldobja ha egy tízemeletes betonkaszárnyára néz :)

oleszt 2013.09.26. 10:22:37

@Emmanuel Goldstein: hát az új építésű házak 150 nm-es kertje szerintem sokkal gázabb, mint a panel. Főleg ha sznob a tulaj és azt hiszi, hogy különb a 30 m-re panelban lakónál, mert kertje (LOL) van

randomuser1 2013.09.26. 15:55:30

@oleszt: monnyuk, ha más nem, ki tud ülni nyáron, vagy bográcsozik.
panelba azért ez nem nagy divat, legyünk őszinték.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.09.26. 21:00:07

én az ilyen paneligazolós posztokat nem értem soha. bizonyára van az a panel, amire érdemes valamennyit rákölteni hogy jobb és szebb legyen, de a kecó árának több mint felét már erősen cinkes elverni rá. hacsak nem épült már át az egész kaptárrendszer fűtése, szigetelése, csőhálózata, elektromos rendszere, liftje, közös terei, ajtóablakai. és nincs valami kiemelten szerencsés környéken - mondjuk Gazdagrét felsőbb részén, a Pókon, vagy Káp2-on.
ezek a kecók ilyenek vajon?

sound of noice 2013.10.03. 12:32:05

milyen gyönyörű lakások... hát, számomra ez még csak álom, örülök ha eljutok egy ingyenes utcabálba. de nagyon jó bulinak ígérkezik redir.ec/miskolcibal

TÉRÉSZ 2013.12.30. 10:59:41

Mint lakótelepekkel is foglalkozó, jó látni, hogy ilyen érzelmeket vált ki egyes emberekből a téma, még ha el is ragadtatják magukat, ami a kulturált vitának talán nem kellene, h része legyen...
Véleményem szerint a válogatás nem rossz - kezdetnek, ugyanakkor a lakótelepi lakások (és környezetük!) átalakítása sokkal több lehetőséget rejteget magába, és ezt karakteresebb átalakításokon átesett példák igazolják már Magyarországon is. Hajlamosak vagyunk az 50 m2 körüli lakásméretekben és szétaprózott szobaösszetételben gondolkodni, holott a falak áthelyezésére, lakások egybenyitására rengeteg lehetőség adódik, kifejezetten a csökkenő népesség következtében gyarapodó üresen álló lakások számát tekintve. Az egybenyitás természetesen függőleges és vertikális irányban is nyitott számos lehetőséget kínálva a terek tágítására. A hangszigetelésre léteznek már olcsó alkalmazott megoldások is, számos lakótelepi lépcsőházat újítottak meg modern, stílusos módon, és az energetikai felújítás is állami garanciát kell, hogy élvezzen e lakóterületi típusnál. Bográcsozni egy lakóközösséggel az udvaron is lehet, és talán szórakoztatóbb is, mint beton, vagy sövényfallal elzárva az ugyancsak hangos kertvárosi szomszédoktól a magánbirodalmakban. Közösségi kertek! Márpedig a lakótelepek lakóközössége még ma is a kereső, dolgozó rétegből tevődik ki, és a rémhírként kiemelt slum-osodó elemek (pl. az azóta jelentősen felújított Havanna) csak ritka "színfoltjai" a hazai lakótelepi világnak...
És végül a pénz kérdés. Egy, a mai háztartásméreteknél feleslegesen nagynak bizonyuló, (nem csak energetikailag, hanem közlekedési és egyéb infrastruktúra felesleges kiépítését stb. figyelembe véve) fenntarthatatlan kertvárosi ház árából, ma 2-4 lakótelepi (nem csak panel!) lakást lehet megvenni és értelemszerűen ennek töredékéből ízlésesen felújítani is! Nem véletlen talán, hogy költöznek vissza az emberek a nagyobb városokba... Az igazsághoz és elfogultságomhoz hozzá tartozik, hogy kisvárosi "lakótelepen" nőttem fel, és azóta is több különböző (panel és tégla, belvárosi és külvárosi stb.) lakótelepen is laktam már, és szeretem.
Mindenesetre sokat segíthet a lakótelepek jövőjét, a sztereotípiák felszámolását illetően a drasztikusan átalakított példák megismerése, megismertetése, amit nagyban segít ez az apró lépés is.
süti beállítások módosítása