Munkák a volt Balettintézeten (Andrássy út 25.) - fotó: BDZsH

A Balettintézet - leánykori nevén Drechsler-palota - tényleg az egyik legmostohábban kezelt műemléke Budapestnek (főleg mióta végre elkezdtek dolgozni a Várbazáron és a Honvéd Főparancsnokságon is). Ráadásul egy igen kiemelt helyen levő épületről (az Andrássyn, az Operával szemben) és egy igen fontos építészünk Lechner Ödön (és  Pártos Gyula) munkájáról van szó. 

Most ne foglalkozzunk azzal, hogyan kótyavetyélte el Terézváros 1997-ben vérlázító áron az ingatlant, hanem fókuszáljunk az épület állagára. Ugyanis a műemlék azóta is üresen pusztul. A legutóbbi hír az volt róla, hogy állagmegóvásként leverték róla a veszélyessé vált részeket.

Azután a híres Orbán-Tarlós közös sajtóbuszozáson, a miniszterelnök tett egy utalást arra, hogy valahogy vissza kellene venni a portugáloktól, ha hagyják pusztulni. És most láss csodát!

Munkák a volt Balettintézeten (Andrássy út 25.) - fotó: BDZsH

A Heti Betonos BDZsH arra járt tegnap és a mellékelt fotókat osztotta meg velünk. Mint írta:

 

"Az alábbi képeket most délután készítettem. Munkavégzés ugyan nem volt, de érdekes tényező, hogy a 2011-ben megszerzett jogerős építési engedély idén, szeptember 5-én járt volna le. Erre augusztus 28-al megkezdték a munkát."

 

A mellékelt tábla mindenesetre elég gyanús, hiszen mindössze az első munkafázis, a bontás határidejét adja meg. Hogy mikor lesz itt luxusszálloda, arra utalást sem tesz. Vajon mi van a háttérben? Amint többet tudunk, jelentkezünk, addig is bízzunk a legjobb forgatókönyvben!

Munkák a volt Balettintézeten (Andrássy út 25.) - fotó: BDZsH

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szálloda andrássy út átépítés terézváros vi. ker lechner ödön balettintézet belső-terézváros drechsler-palota

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr415487860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Übermayer 2013.09.01. 17:28:55

ott a műszaki ellenőr mobilszáma a táblán, csörögjetek rá.

blaubner 2013.09.01. 19:24:55

gyakorlatilag mellette lakom, de egyelőre nyomát sem látom semmilyen építkezésnek... de talán majd jövő héttől.

H. Talán 2013.09.01. 21:03:01

Egy bobcat bemeneteléhez szabadították fel a bejáratot. Naponta járok el ezelőtt a "nyílás" előtt, jelezni fogom, ha valami érdemi trténik.

Bobellino 2013.09.04. 09:48:47

A Clark téren a "Hotel Clark"-ból is csak a tábla van még kirakva...

H. Talán 2013.09.05. 05:39:52

Bontott téglát, sittet termelnek ki csigatempóban. Talán ha a Székely Mihály felszabadul, lezárhatják a Dalszínház ezen szakaszát.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2014.01.23. 18:29:56

Csak kamu volt a szeptember eleji látszat építkezés. Abbahagytak mindent. Akkor azért láttak neki, mert nem akarták a szeptember 11-ig érvényes építési engedélyt veszni hagyni. Most a portugálok megint időt nyertek. Lechner gyönyörű épülete pusztul tovább.:(
süti beállítások módosítása