Szeretitek ezt a falfestményt a Kiskörúton, a Városháza téren? Egy indiai-amerikai blogger egyszer baromi jól levezette belőle a magyar szellem szimbólumát, ami szerinte a sík és a tér viszonyában keresendő. (Jó nagy marhaságnak hangzik elsőre, pedig nem az, olvassátok el a posztot!)

Mindez azért érdekes, mert a fenti alkotást is jegyző Színes Város Csoport most pályázatot hirdet, melynek témája épp az, hogy Mi neked a magyar? A nonfiguratív válaszokat pedig erre az erzsébetvárosi tűzfalra várják (mely a Kertész utca és a Wesselényi utca találkozásánál található, 36 méter hosszú és 11 méter magas, vagyis összesen 400 négyzetméteres).

Fwd: Fw: megkeresés

Mint a felhívásukban írják:

Mi neked a magyar? címmel pályázat indult


A Színes Város Csoport az idei Art Moments országos, vizuális művészeti fesztivál pályázatot hirdetett professzionális alkotóművészek számára egy hetedik kerületi közterületi tűzfal megfestésére. A rendezvénysorozat idén szeptember 5-én indul Budapesten, majd Debrecenben, és Pécsett folytatódik. A fesztivál idén több, mint 2 hónapon keresztül tart majd.

A pályázat célja, hogy megszólítson minden olyan alkotót vagy alkotó csoportot, akinek felkelti az érdeklődését a téma és a felület, és szakmai kihívásnak tartja, hogy az adott falra valamilyen izgalmas grafikát tervezzen.

A pályázatot szakmai zsűri értékeli. A nyertes pályamű a magas presztízsű szakmai díj elnyerése mellett megvalósíthatja saját alkotását, e mellett pénzjutalom, és szponzori felajánlások gazdagítják még az első helyezettet. A nyertes mellett a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt tervek alkotói is részesülnek nyereményekből, és lehetőséget kapnak további, kültéri falfestésre.

A téma abból ered, hogy a 2013. március 15-ei nemzeti ünnepre azonos címmel megjelent egy kisfilm, amelyben a Slam Poetry Budapest slammerei (az Index videostábjának segítségével) saját költeményeiket adták elő arról, mit jelent nekik a magyarság.

A tűzfalfestés szervezői részben folytatva ezt a kezdeményezést, részben pedig újraértelmezve a tematikát szeretnék a vizuális kultúrán keresztül is megmutatni, hogyan látják ezt a kérdést azok, akik a képző-ipar és alkotóművészet eszközeivel dolgoznak.

A tűzfalak, és a közterületek színesítését legális formában Magyarországon elindító civil kezdeményezés a Színes Város Csoport a 2008-as ötlet óta több, mint 13 ezer négyzetméter közfalat színesített ki. Ezt a kezdeményezést követően 2010-ben indította el Ocztos István építész az Élő tűzfalak Erzsébetvárosért nevű projektet.

További részletek a honlapjukon, ahol a korábbi kiírásokat is megtaláljátok.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest public art tűzfal zsidónegyed falfestés kertész utca erzsébetváros wesselényi utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr655432540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.08.01. 12:45:17

Öööö... csak nekem tűnt el az összes hozzászólás az összes cikk mögül?

bio

bioLarzen 2013.08.01. 12:47:32

Hmmm... nem, csak a blog.hu-nál unatkoznak, ezért júzert szivatnak :) Nálam az összes cikk mögül eltűntek a kommentek, frissítés után is - aztán ahogy beírtam a fenti kommentet, a köv frissítésnél (ami kb. a 8. volt) ismét megjelentek a kommentek...

Nice move, blog.hu ;)

bio
süti beállítások módosítása