Belvárosba áramló autók Birmingham-ben. Fotó: Kockafej, Wikimedia.

Megvan az az érzés, amikor már negyedórája odaértél a találkozó helyszínére, de még nem kezdhetsz a lejáró parkolóóra újratöltése miatt aggódni, mert vigasztalanul körözöl a házak között, és komolyan fontolóra veszed, hogy egyszerűen megfordulsz és hazamész?

A parkolóhely keresésével töltött idő, és a megtett tiszteletkörök maguk is hozzájárulnak a forgalmi dugókhoz – egyes kutatások szerint mintegy 30%-kal. Vagyis dugót generálnak azok is, akik voltaképpen már megérkeztek a céljukhoz, csak nincs hol parkolniuk. És még a levegőt is szennyezik. A Birminghem-ben működő megoldásról tesóblogunkon, a Futuristán olvashattok bővebben!

tovább »

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés parkolás gépkocsi parkoló egyesült királyság birmingham futurista okos város közlekedésszervezés városirányítás tesóblog

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr855432388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása