Az 1969-ben forgatott Örökös című film több jelente is az épülő kettes metró alagútjában és próbajáratain készült. Valaki (alighanem a feltöltő LoviGabi) kivagdosta őket, és összesűrítette egyetlen videóba.

Van benne pár nagyon klassz felvétel. Például rögtön az elején, ahogy befut a szerelvény a deszkákból készült ideiglenes peron mellé, vagy amikor a főszereplők beszélgetnek a mozgólépcsőn felfele jövet a csupasz falak között.

Ja igen, a főszereplők! Sinkovits Imre és Latinovits Zoltán elég erős páros, de a többi szereplő se semmi. Én még nem láttam a filmet, de a fenti részletek alapján már kedvet is kaptam hozzá!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film közlekedés metró töri metróépítés kettes metró

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr665399697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.07.10. 23:09:24

Maga a film is remek, mindenkinek ajánlom!

bio

Pirx pilóta · http://late-modern.blogspot.hu/ 2013.07.11. 08:53:01

és az mennyire jó, hogy miközben áll a metró a Pillangó utca megállóban, a háttérben zakatol a gödöllői HÉV befelé a Kerepesin, a Keletinél lévő végállomásához...

meg azon is gondolkodtam egy darabig, melyik térre érnek fel a mozgólépcsőn, olyan furcsa volt, hogy a (később) aluljáróba feljövő mozgólépcsőn itt a Keleti előtti munkagödörbe jutnak, a szabad ég alá (még sehol nincs a nagy kerek luk)... nem értettem, mit keresnek jobbra a csillék egy szinttel feljebb...:)

LoviGabi 2013.07.16. 09:34:13

Így van, kifejezetten a metróval kapcsolatos részeket/jeleneteket tartalmazza ez a videó :)
süti beállítások módosítása