Az 1860-as években már remek vasúti kapcsolata volt Pestnek és Budának is ám a kettő közt még döcögősen ment az áruszállítás - ráadásul a fizetős Lánchídon és a fizetős Alagúton keresztül. Úgyhogy már akkoriban felmerült a két oldal vasúti összekapcsolása.

Ismét remek témára bukkant Frisnyák Zsuzsa, a Timelord blog szerzője (ahogy azt már megszokhattuk tőle). Két képet is hoz egy tervről, melynek lényege egy komplex logisztikai központ kialakítása lett volna a Duna két partján. Egyszerre lett volna kikötő, raktár, teherpályaudvar és vasúti híd. 

Mint írja, a túl költséges elképzelés helyett hamarosan született egy másik is, melyről legközelebb számol be. Kíváncsian várom!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés híd vasút töri v. ker i. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr495327069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

privateer 2013.06.28. 09:47:19

Egy észrevétel. Régi fotóra kattintva azt vártam, hogy egy nagyobb kép ugorjon be. Erre admin oldalra küldött el. Javítsd pls.

Amúgy jó az írás köszi.

v2peti 2016.06.18. 01:04:26

Pozsonyban ez megvalósult, de a 80-as években elbontották, azóta egy hatalmas kerülővel érnek be a vonatok Rajka felől. Viszont a sínek nyomokban még megvannak a központi autóbuszállomás környékén, és csak az elmúlt 2 évtizedben épült be rendesen a régi nyomvonal, de a kb. nyílegyenes utca még nyomokban emlékeztet a régi útvonalra. Az Öreg hídon mentek át régen a vonatok, abból lett közúti híd. Gondolom, ekkortól lett Öreg híd a neve. De azt lebontották pár éve, és mostanában egy közös villamos+közúti híd lesz helyette.

v2peti 2016.06.18. 01:31:14

@v2peti: Ja bocs, nem! Autók nem, kivéve mentők, hanem csak villamosok, kerékpárosok és gyalogosok mehetnek át rajta!
süti beállítások módosítása