miskolcihaz-norc.jpeg miskolcihaz-sw.jpeg

A Street View hiszti tulajdonképpen még a bevezetés napján lecsengett, de továbbra is hasznos eszköz marad nekünk. (Na meg továbbra is örömmel veszem, ha küldtök róla tippeket, mint amilyet mondjuk Juli dobott legutóbb a Gazdagrétről, ahol "kifogyott a színes film a guglisok fényképezőgépéből".)

Viszont az a tényleg kézenfekvő dolog csak a Miskolc blog posztja nyomán jutott eszembe, hogy megvan az a funkciója is, amit sokan hiányoltak róla: az összehasonlítás a korábbi évek felvételeivel. A szerző, Bereczki Zoltán ugyanis kiposztolt egy elég randán kivágott garázskaput, és a szomszéd házzal modellezte, milyen lehetett előtte.

De eszembe jutott, hogy a Norc pár éves lemaradásban és lám: ott még az eredeti homlokzat látható, igaz másik szögből. Vagyis a legjobb Street View előzménykereső nálunk egyelőre a Norc.

Ha van nektek is klassz összehasonlításotok, ne titkoljátok el!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google térkép buhera miskolc fénykép street view norc.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr295282085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatja 2013.05.08. 10:32:33

hát érdekes megoldás, de inkább csak a gányolás miatt szar, ha szépen megcsinálták volna akkor nem ezen múlik a környék unesco védelme :D

Rákospalotán, Pestújhelyen ugyanez a visszatérő probléma, hogy a házak mellett pont annyira széles a kocsibeálló, hogy 5-10 centi miatt semmi nem fér be rajta. Jobb esetben a két szomszéd megegyezik, hogy a két használhatatlan kocsibejáróból csinálnak egy közöset, vagy marad az utcán parkolás.

ügyelő 2013.05.09. 06:29:01

@hatja: Évek óta töröm a fejem, hogyan lehetne az egyik utcai szobából gk. beállót csinálni, igaz, nincs rá pénzem (építészként megjegyzem: szépen is meg lehet csinálni). Én is Palotán lakom, a két ház között 90 cm-van.

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2013.05.23. 08:10:30

Köszi a bejegyzést :-) Találtam közben egy másik érdekességet, ahol ugyanazt az utcát magán a Street View-n lehet megnézni télen és nyáron is, annak köszönhetően, hogy a középen villamossal kettéválasztott utcát a Google két utcának tekintette, így a két sávot külön fotózta és töltötte fel:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nhFULzdu9dg
süti beállítások módosítása